Annonce

Utålmodig Mette Frederiksen slog i bordet over for nølende EU-boss

Den danske statsminister var utilfreds med formanden for Det Europæiske Råds manglende evne til at skære igennem diskussionerne og afslutte topmøde i Bruxelles.
Foto: Statsministeriet
Statsminister Mette Frederiksen (S)
Der er vist efterhånden ikke mange, som er i tvivl om, at statsminister Mette Frederiksen (S) ikke er bange for at være skrap. Eksempelvis sagde De Radikales politiske leder, Martin Lidegaard, i en artikel hos TV 2 for nyligt at:

”Hun har virkelig temperament.”

På et møde i Bruxelles i februar blev det så formanden for Det Europæiske Råd, Charles Michel, som blev sat på plads af Mette Frederiksen.

Det skriver det mediet Politico.

Endeløse diskussioner

Den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, havde været på EU-besøg i Bruxelles og talt foran unionens 27 statsledere.

Det besøg havde tilsyneladende forsinket det planlagte møde i Det Europæiske Råd. Mødet trak hen ad aftenen yderligere ud, og formand Charles Michel lod hele tiden diskussionerne fortsætte og fortsætte.

De endeløse diskussioner om blandt andet økonomi og indvandring, hvor også emner, som ellers var uddebatteret, blev genåbnet, blev til sidst for meget for den danske statsministers tålmodighed, hvorefter hun greb mikrofonen og gjorde sin utilfredshed klart.

Præcis hvordan ordene faldt fremgår ikke af historien, men Mette Frederiksens udmelding faldt ifølge Politicos kilder i god jord hos flere statsledere, herunder Frankrigs præsident, Emanuel Macron.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Bekæmp med al din kløgt og flid den tåge, tåber spreder; thi visseligen: Ting ta'r tid, men ævl ta'r evigheder"

Ja, hun er sandelig en rigtig djærv nordjysk arbejderpige, der ikke sådan lader sig slå ud af magtfulde mænd. Pli og finesse har hun dog ikke, og det bør man have, når man begår sig på de internationale bonede gulve. Den primitive vulgaritet må vi overlade til de autokratiske mænd. Det behøver kvinder ikke at efterligne. Gør de det alligevel, fristes man til at citere Kiplings berømte Mandalay-digt, hvor det hedder om sådanne kvinder: ”… Beefy face an’ grubby ‘and – / Law! wot do they understand?” Eller som den kongeniale oversættelse lyder: ”… Skabt som køer - åh hvordan skal jeg tro, de elske kan …” Han vidste, hvad han talte om, for han havde et godt sammenligningsgrundlag.

Hvad ved du om manglende udvist pli og finesse. Er du bare en mandsling der ikke tåler stærke og succesfulde kvinder, eller ved du noget, der ikke fremgår af opslaget?

Hvad ved du om manglende udvist pli og finesse. Er du bare en mandsling der ikke tåler stærke og succesfulde kvinder, eller ved du noget, der ikke fremgår af opslaget?

Hvad ved du om manglende udvist pli og finesse. Er du bare en mandsling der ikke tåler stærke og succesfulde kvinder, eller ved du noget, der ikke fremgår af opslaget?

Espen skytte hører åbenbart til de mænd, der mener Kvinder skal vare deres mund, når der er mænd til stede, jeg mener Mette har både pli og finesse, hvilken ret har han til at udtale sig sådan

Mette har vist dem ned i EU, hvem der har trusserne på.

Hun er i gang med at køre sig selv i position til en ny international toppost. For efter det hun har gang i med Socialdemokratiet i Danmark er der ingen fremtid i dansk politik efter det næste folketingsvalg, som vil blive et katastrofevalg for Socialdemokratiet, når det går op for folk hvad det er hun har gang i.

Den svada har vi hørt mange gange før, men ikke desto mindre hedder vores statsminister nu en gang stadig Mette Frederiksen...
Kæft man bliver træt af jeres latterlige postulater.

Man kunne jo ønske sig, at MF noget oftere 'slog i bordet' overfor nølende europæiske politikere, fx når de drejer sig rettigheder (ingen nævnt ingen glemt), hjemsendelse af migranter, ......

Det ville være rart hvis mette viste lige så meget utålmodighed med det dårligt fungerende sygehusvæsen.