Annonce

Bleer, croissanter og klapvogn: En rejse til Paris som børnefamilie

Bekymringerne kan være mange, når man skal rejse med sine små børn. Paris er både smuk og praktisk for den lille børnefamilie.
Foto: Adam El-Matari
Eiffeltårnet er et af Paris' vartegn. Byen kan sagtens besøges med børn, skriver Adam El-Matari.
At rejse er at leve” Det berømte citat er foreviget i ’Mit Livs Eventyr’ af H.C. Andersens fra 1855. Mange år er passeret, ikke desto mindre er disse ord stadig valide i vores samtid.

En flyvetur på blot to timer og så befandt min lille familie bestående af min kone og søn på et år sig i Orly Lufthavnen i Paris. I forbindelse med at rejse med sit barn for første gang uden for Danmarks grænser opstår der en række betænkeligheder.

Hvordan reagerer det på flyveturen? Hvad kan man forvente af barnets humør, når man skal gå Paris’ gader tynde og meget andet.

Det kulturelle liv 

I en tid, hvor det franske samfund er præget af en national strejke kunne det frygtes at turen til Paris var dårlig timing.

Det famøse Louvre Museum i hjertet af hovedstaden var også lukket på grund af urolighederne forbundet med strejken. Til trods for denne skuffelse var det heldigvis også det eneste vi oplevede, som var lukket.

Vi nåede at opleve kulturelle monumenter i Paris såsom Triumfbuen, Eiffeltårnet og Napoleonsgrav. Kulturelle monumenter, som er essentielle for den franske selvbevidsthed og dennes historie.

som dansker kan man blive misundelig på den enestående arkitektur, som står i de franske gader

Alle tre historiske monumenter er nært beslægtede med Napoleon Bonaparte (1769-1821) og hans regenttid. Samtidig med giver det også et indtryk af Frankrigs storhedstid og et unikt blik for, hvordan fortiden formede det nuværende Frankrig/Paris.

Misforstå mig ikke, Danmark er også et land med en unik kulturarv, men som dansker kan man blive misundelig på den enestående arkitektur, som står i de franske gader.

Det er relativt let at forelske sig i de parisiske gader og bygninger. De indbyder på en varme, hvor øjnene har svært ved at fjerne sit blik i betagelse. Særligt var det at opleve byen gennem øjerne af min etårige søn. Han pegede og lavede lyde i beundring. Det skabte en ro på turen, hvor det i en storby som Paris godt kan gå stærkt, gav det et afbræk til at nyde Paris på en mere afslappet facon.

Lækkersulten og børnevenlighed

Frankrigs renomme for verdensklasse konditorier er bredt anerkendt i den vestlige verden for sin gudsbenådede smag og konsistens. Chocolate Eclair, macaron, croissanter og mange andre desserter, som får mundvigene til at løbe i vand.

Paris er ikke kun smuk. Paris er også praktisk for den lille børnefamilie. Klapvognsvenlig, puslerumsmuligheder og børnevenlige cafeer.

Apropos børnevenlige cafeer ligger Cafe, Le Petit, få hundrede meter fra Avenue des Champs Élysées, Paris’ længste shopping gade. En skandinavisk indrettet og børnevenlig cafe, som serverede en middelmådig kop kaffe, men indeholdt en legestation, som indbød til leg både for store og små børn.

Som historiker og madentusiast er Paris en by, som jeg vil anbefale alle, som holder af mad og kultur

For at besvare kulturanmeldelsens indledende tankestrøm: Bekymringerne kan være mange, når man skal rejse med sine små børn, særligt for første gang.

Jeg tror dog min konklusion er, at det ikke er så farligt eller skræmmende, når man først står i lufthavnen eller i udlandet.

Tværtimod berigede vores søn kun turen med sit gode humør, sin livsglæde og ved at udvise selvsamme begejstring for mad og kultur. Som historiker og madentusiast er Paris en by, som jeg vil anbefale alle, som holder af mad og kultur.

Den eneste fortrydelse forbundet med turen skal ses i relation med at vi ikke købte en kuffert fyldt med macaroner i alverdens farver, eftersom at macaroner i Danmark ikke kan hamle op med dem i Paris.

Au Revior så længe.

Adam El-Matari er historiestuderende på Aalborg Universitet med sidefag i dansk.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Som udlandsdansker bosiddende i Frankrig har jeg læst artiklen med stor opmærksomhed og vil brokke mig over en detalje: Eiffeltårnet har efter min mening intet slægtskab med Napoleon. Det er snarere et monument for det republikanske Frankrig og blev udtænkt og bygget en snes år efter den sidste franske kejsers abdikation. Tårnet var vartegn for en verdensudstilling.

Det har du ret. Eiffeltårnet var vartegn for verdensudstillingen i 1889, men samtidig en fejring af hundredåret for Den franske revolution.

Men bestemt ikke en fejring af Napoleon.