Mindre mandehørm i skurvognen: Nøgen-kalenderens dage er talte

TEKNIQ Arbejdsgiverne blæser til kamp mod nøgenkalendere på arbejdspladser. Formålet er at gøre det nemmere at være kvinde i håndværksfagene.
Foto: TEKNIQ Arbejdsgiverne
En ny kampagne fra TEKNIQ Arbejdsgiverne skal få håndværkerne til at fjerne den nøgne damer fra væggene.
Nu skal der snart omdekoreres på mange danske arbejdspladser. I hvert fald hvis det står til TEKNIQ Arbejdsgiverne, som repræsenterer arbejdsgivere inden for el- vvs- og metalbrancherne.

De blæser nemlig til kamp mod de nøgenkalendere, der på mange værksteder har været fast inventar igennem årtier.

Det gør de med en netop iværksat kampagne, de kalder “Kom og tag mig - NED”. Formålet er at skabe en kultur, der kan gøre det nemmere at være kvinde i højst mandsdominerede fag som vvs, smed eller elektriker.

“Med kampagnen forsøger vi derfor at skabe en større bevidsthed om, hvad der skal til for at skabe en moderne virksomhedskultur, som både mænd og kvinder kan se sig selv i,” forklarer administrerende direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, Troels Blicher Danielsen, i en pressemeddelelse.

13 ud af de 20 største entreprenørvirksomheder har nøgenkalendere hængende

Kampagnens kerne er den kalender, som TEKNIQ har udsendt til over 4.000 virksomheder. Her illustrerer billedet for hver måned, hvor utænkeligt det ville være at have den slags kalendere hængende på de fleste andre typer arbejdspladser. Se for eksempel nedenfor:

Her er en side fra TEKNIQ Arbejdsgivernes kampagnekalender
 

Udbredt problem

Der er ingen optælling af, hvor mange danske arbejdspladser der har nøgenkalendere hængende. Men tidligere på året viste en rundspørge fra foreningen Byggeriets Samfundsansvar, at 13 ud af de 20 største entreprenørvirksomheder har nøgenkalendere hængende. Kun 4 ud af de 20 havde en politik imod nøgenkalendere.

Og der er ingen tvivl om, at mange håndværkerfag tiltrækker meget få kvinder. Eksempelvis er der kun 1,5 procent kvinder på uddannelsen til at blive vvs-energispecialist.

Måske derfor tager mange virksomheder varmt imod den nye kampagne.

“Branchen mangler allerede hænder, og vi kommer til at mangle flere, og dette er en hjælp til også at tiltrække flere kvinder til et typisk mandefag,” udtaler direktør i SIF Gruppen Lars Mejlby eksempelvis til TEKNIQ.

Kampagnen kommer til at fortsætte over de kommende uger.

Studentermedjælper på Netavisen Pio. Studerer statskundskab ved Københavns Universitet.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jeg tror ikke at plakater med flotte fyrer vil blive forbudt.
Lad os ikke være så puritanske.
Bed om ligestilling så for hver flot fyr plakat må der være en flot kvinde plakat.

Det næste bliver vel, at alle VVS-lærlinge skal kastreres, gå i LGBTQI+ kjoler og lege med barbiedukker i mangfoldighedens navn. TEQNIK kunne også have startet en kampagne, hvor man eksempelvis ville tiltrække flere til fagene, i stedet for at udstille og udskamme dem, som allerede er. Det viser, hvor fjernt fra virkeligheden TEQNIK's konsulenter inde på det flotte hovedkontor er. Problemet er det samme i Dansk El-Forbund. Alt for meget konsulenteri og projektmageri. Alt for lidt fagligt fokus.

Dan Oetersen, gad vide om du også havde den samme holdning, hvis det var din egen datter der var på plakaten.

Kære Bent Menck Andersen
Hvis en kvinde er 18 år og deltager i noget frivilligt, så er det kun i lavtudviklede stokkekonservative shariastater, at man forgriber sig mod hendes myndige frihed.

Ukære Peter Jensen, det var ikke din kommentar jeg svarede på.

Gå dog i stedet efter dem, der laver/leverer disse kalendere. Det er jo bare et levn fra tiden før www og den personlige computer. Håndværkerne skal jo bare bruge en kalender, de nøgne damer er alligevel aldrig længere væk end telefonen.

Ud af skurvognen med de lækre kalender kvinder og ind med de rustikke damer, som kan bestille noget.

Ud med DJØF's overakademiserede konsulenter, der sidder i TEQNIK's hovedkontor og ødsler alle deres medlemmers kontingenter op med ligegyldigt projektmageri stjålet direkte fra top-10 listen over nyeste woke.

Hvad er der nu galt med akademiker kvinder? Ud med kalender kvinderne. Men jeg elsker godt nok synet af et par struttende akademiker bryster tilsat en akademiker pariser numse med pikante briller på og en hårknold.

Gælder mig allerede til Julefrokosten, hvor damerne blomstre op på dansegulvet efter et år bag hæve/sænkebordene.

Ja, nu er jeg her så igen.

Hvordan kan det være, at det kun er de høje, slanke og smukke kvinder, som når nhelt ind på CEO gangene, mens de små pumlede må nøjes med rengøringsarbejde i kælderen?

Det er da lidt mærkeligt grænsende til en form for racisme.

For en del år siden var der en italiensk kistemager, der lavede særdeles luksuøse kister. Han reklamerede bl.a. via en kalender med de (s)yndigste englebasser. Kuriøst, men han fik meget omtale.
Desværre har jeg mistet linket til hans hjemmeside.

Er der noget mere kvalmende end politisk korrekthed?

Ja, mandschauvinister.

Dit navn er stavet forkert.

Der mangler et "e" i Bente.

Ingen tør gå mod den politiske korrekthed.
De få der tør, bliver udskammet og moppet til de knækker.
Det er ny dejligt med ytringsfrihed !!!!!

Annonce

Annonce