Regeringen åbner for at diskutere abortgrænser og slut med max 19 grader i det offentlige

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
SVM-regeringen åbner for at diskutere at hæve grænsen for abort.

Udbudsrunden for gas - og olieudvinding i Nordsøen har fået en kæp i hjulet.

Offentligt ansatte går en noget varmere vinter i møde på deres arbejdsplads.

Hermed velkommen til dagens Aktuelt.

Regeringen åbner for at diskutere abortgrænse 

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) har besluttet at invitere Folketingets partier til at drøfte en ændring af grænsen for fri abort. Dette kommer efter, at et flertal i Det Etiske Råd i dag anbefalede at hæve grænsen for fri abort fra 12 til 18. uge. Socialdemokratiets sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen, udtaler, at der nu skal være en politisk drøftelse og forhåbentlig bred opbakning til en justering af abortgrænsen.

Det skriver DR. 

Stop for nyt gas - og olieudbud i Nordsøen

Regeringen har besluttet at stoppe en ny mini-udbudsrunde om gas- og olieindvinding i Elly-Luke-feltet i Nordsøen. Dette sker som følge af, at olieselskabet Bluenord har trukket sin ansøgning om efterforskning og indvinding i feltet tilbage. Udbuddet havde tidligere mødt kritik fra oppositionspartier og grønne organisationer, der frygtede, at det kunne skade Danmarks omdømme som et grønt forbillede.

Det skriver Ritzau via TV2.

Slut med max på opvarmning i offentlige bygninger

Regeringen har besluttet at ophæve den maksimale temperatur på 19 grader, der tidligere var gældende i visse offentlige bygninger som skoler og borgerservice. Nu tillades visse offentlige arbejdspladser at have en temperatur på mellem 20 og 23 grader.

Borgerne opfordres dog stadig til at bevare sparevaner med hensyn til energiforbrug.

Det skriver Berlingske. 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvorfor skriver PIO aldrig om de vattede og uduelige ministre, der intet foretager sig når der helt åbenlyst administreres imod al sund fornuft.
I de sidste måneder er der smidt mange gode, velfungerende og fuldt integrerede mennesker ud af landet. Mennesker der er 100 % selvforsørgende. Men DJØFerne har fundet en lille ubetydelig bagatel, så de kan vise hvor korrekte de er. Samtidig bjæffer regeringen op om, at vi mangler arbejdskraft. Det er så uintelligent, at man er rystet over at disse ministre skal lede landet. Og Mette F. er fuldstændig lige glad, bare taburetten er sikret.

Enig!

Annonce