Annonce

DF-profil vil beskytte danske kvinder mod indvandrerchauffører - taxaselskab slår igen

Mette Thiesen (DF) bliver mødt med latterliggørelse fra taxaselskab. “Stuerene, det bliver I aldrig,” skriver socialdemokratisk studenterpolitiker.
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Folketingsmedlem Mette Thiesen (DF).
De spørgsmål, som folketingsmedlemmer stiller ministre, fanger - i hovedreglen - ikke manges opmærksomhed uden for Christiansborg.

Den regel gør Dansk Folkepartis socialordfører, Mette Thiesen, nu en undtagelse på. Hun har fredag stillet dette spørgsmål til transportminister Thomas Danielsen (V):

“Hvad agter ministeren at gøre primært for at skabe tryghed for de kvinder, som i den kommende julefrokostsæson ikke er trygge ved at hyre en taxi nu, hvor rigtig mange af taxichaufførerne er indvandrere?” 

Spørgsmålet er siden blevet delt flittigt på sociale medier, hvor mange kalder det generaliserende eller decideret racistisk.

Taxaselskabet Viggo har fundet en humoristisk måde at slå tilbage på.

“Hey @ThiesenMette , interessant §20-spørgsmål. Vi gir en tur på huset til dig og andre nye brugere, som er åbne over for dialog med andre kulturer. Brug koden STOPRACISME i Viggo-appen og få 100 kr. rabat på din tur.”

placeholder

Viggos opslag er i skrivende stund blevet vist til knap 80.000 brugere.

Niveauet synker dybere og dybere

En anden, der kritiserer Thiesen og hendes spørgsmål, er Furkan Kadir Yavuz, som er formand for den socialdemokratiske studenterforening Frit Forum i Roskilde.

Jeg ville nok helst hyre en dansker, hvis jeg kunne få lov til det

“Jeg har selv kørt taxi og kender fortsat mange andre, som gør, og hold kæft hvor bliver jeg forarget over, at vi har politikere, repræsenteret i vores parlament, som har så afskyelige holdninger til andre menneskers, de ikke har mødt,” skriver han på X.

placeholder

Anderledes fåmælt er Thiesen selv, som indtil videre ikke har ønsket at kommentere sagen over for de medier, der har spurgt.

Til gengæld bliver hun forsvaret af partifællen Natascha Strüwing, som er formand for Dansk Folkepartis lokalforening i Tønder.

I 24syv-programmet ‘Valgt i Danmark’ onsdag morgen fortæller Strüwing åbenhjertigt om sine egne erfaringer med at bede om en dansk chauffør, når hun bestiller taxa.

“Jeg ville nok helst hyre en dansker, hvis jeg kunne få lov til det, men hvis jeg skal bruge en taxa, så går jeg selvfølgelig med,” fortæller hun i radioprogrammet. Hun beder ofte om at få en dansk chauffør, når hun bestiller taxa, tilføjer hun.

Furkan Kadir Yavuz, Frit Forum-formanden, er så rystet af Dansk Folkepartis seneste udfald mod taxachauffører med indvandrerbaggrund, at han hiver et gammelt citat fra Poul Nyrup Rasmussens (S) tid som statsminister frem.

“Niveauet i dansk politiks yderste højrefløj synker dybere og dybere, og konkurrencen om hvem der kan være mest fremmedfjendsk er fuldt i gang. Stuerene, det bliver I aldrig, som en god socialdemokrat engang sagde - og det viste sig, at han fik ret,” skriver han.

Thiesens spørgsmål vil blive besvaret mundtligt af transportministeren, når der i dag klokken 13:00 er mulighed for at stille spørgsmål til ministrene i folketingssalen.

Studentermedjælper på Netavisen Pio. Studerer statskundskab ved Københavns Universitet.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Lina (93) starb, weil ihr Nachbar sie missbrauchte!

Mohammad A. er ikke fremmed for politiet. Han er pakistaneren og kom til Tyskland i 1998. I Pakistan gik har ud af skolen i 5. klasse. I Tyskland har han aldrig arbejdet, men levet af sociale ydelser og fået sin husleje betalt.

I 2012 blev han idømt fem års fængsel for voldtægt og overfald. Ikke desto mindre fik han lov til at blive i Tyskland efter løsladelsen.

https://denkorteavis.dk/2023/93-aarig-blev-misbrugt-af-illegal-migrant-n...

https://www.bild.de/bild-plus/regional/chemnitz/chemnitz-news/mohammad-a...

@ Kurt Jensen
Racistiske latterlige Islamofob
Hvad pokker har en oldgammel historie fra Tyskland med danske taxichauffører at gøre. Du er syg i hovedet og trænger til professionel hjælp. Sølle stakkel

Jack Rene Melchior
hvis du havde taget dig sammen så havde du bemærket at artiklen i BILD er dateret 11.11.2023 - 12:11 Uhr.

Og den diagnose du stiller retter du jo alle du ikke er enige med.

Din sympati for ofre fra MENAPT lande er åbenbart ikke-eksisterende.

Din kommentar smager mere af at DU er syg i hovedet og at DU trænger til professionel hjælp.
Sølle stakkel
.

Melchior har ret, du er syg i hovedet, Kurt. Kronisk paranoid psykose, tror jeg, at det hedder, det som også Mette Thiesen lider af. Med det forbenold, at jeg ikke er psykiater, hvorfor mit udsagn er ren spekulation, baseret på dine mange islamofobe skriverier her i avisen. Kan du overhovedet skrive en sætning, uden at den skal handle om din angst for muslimer?

Niels, du har det som Melchior - alle der ikke er enige med Jer er syge i hovedet.

Og når du ikke er psykiater skulle du måske lade være med at stille diagnoser du ikke er sikker på
.

Fru Thiesen kan være helt rolig. Sidst der skete noget i en Taxa var først i "90". Loven blev rettet lidt til, og ingen er siden kommet til skade i en Taxa. Derfor har vi ikke Uber taxi i Danmark. De kunne ikke garantere den sikkerhed for passagere som loven kræver.

Mette Thiesen (DF)
Jeg vil sige som Egon Olsen:
Ti stille sindssyge kvindemenneske

Glemte du ikke noget JRM?
Er MT ikke 'syg i hovedet og trænger til professionel hjælp'?
.
Tag dig nu sammen og lad ølflasken stå et øjeblik
.

Mette Thiesen, var det ikke hende der havde en voldelig kæreste, der overfaldt en ansat i partiet og at hun derfor blev ekskluderet af Pernille Vermund fra Nye borgerlige? Det siger ikke så lidt, for der skal vist en del til for at blive "smidt ud" af det parti selv om man har usympatiske holdninger.

Tillid, tillid, tillid,…..

Ja, der er nok at arbejde med før folk igen tør kravle ind i en bil og blive transporteret grønt og klimavenligt fra A til B!

Aldrig har danskerne købt så mange biler for i ensom majestæt med ansigtet i mobiltelefonen at selv lade sig transportere fra A til B!

Hvordan nåede vi hertil?

Sociale medier er de mest tillidsskabende landvindinger verden har set!
Blandingen af alle kulturer fra alverdens lande er det mest tillidsskabende verden har set!
Charterrejser til alverdens lande har givet danskere et tillids-boost der aldrig er sket tidligere!
Introduktionen af alverdens religioner i lille Danmark har forøget tilliden mennesker imellem der aldrig tidligere er set!
De danske unges tidlige alkoholindtag og forældrenes ditto har skabt tillid på gader og stræder der aldrig tidligere er set!
Kvindernes frigørelse og 40% skilsmisser i alle forhold har skabt et tillidsskabende forhold i danske familier og danskerne imellem, der aldrig er set før!
Det pengeløse samfund har forøget danskernes tillid til hinanden og gud og hver mand med 500%!
Mobil-telefonen har forøget vores tillid med tusinder af procent, især efter kamera og selfie-funktionen er opfundet!

Nej, stuerene det bliver vi nok aldrig mere!
Enten er vi aldrig hjemme eller også bliver vi overvåget af fjendtlige magter og kriminelle!

Stuerene er højest en hund, der først kan luftes efter klokken fem når barnet hentes i børnehaven som den sidste!

Imponerende at moderne stuerene racer kan fremavles så “de kan være stuerene fra 7-17”!

Socialdemokratiske hundeejere er fantastiske!

Så mangler vi blot befolkningen!

Tillid, tillid, tillid,…..

Alkoholikere kan dog sjælden holde sig mere end to timer!

At bestille en taxa for en kvinde med rettidig omhu!

Ja, det er jo en hel anden sag!

Først skal hun have blokeret for mindst to uønskede opkald dagligt!

Og mandens diesel-sluger uden filter må ej mere komme til jomfruens gade!

Tillid, tillid, tillod,…..

Da man boede på landet kunne alle blot gå hjem!

Dengang alle bøllerne i byen hed Ib, Arne og Søren!

Og de arbejdede alle på slagteriet!

Hvor enkelt! Hvor godt!

Så kom alle fremskridtene!

Og Nyrup fjernede side på side i fortidens bog!

Og nu fredhelliges bøgernes bog i alle guders navne!

Jo mere fru Thiessen åbner munden med alle sine forfærdeligheder, jo mere bliver jeg overbevist om, hun ikke er rigtig rask. Hun har en forbi, som er sygelig at høre på.

+1

Niels, kan du ikke lige stille diagnosen?

Rektionen burde være dyb tavshed!!!!

Det må da være en kandidat til prisen for det mest bizarre spørgsmål i 2023.

Det er som om alle godhedsfascisterne i denne sag fuldstændig har glemt historien om Ghazala Khan der blev myrdet på åben gade i Slagelse, september 2005. Alle pakistansk-danske taxichauffører i hele landet havde tilsyneladende holdt udkig efter hende - fordi hun havde giftet sig med den forkerte, og fordi hendes var taxivognmand.
Sagen viser lidt om hvad hvad man erfaringsmæssig kan forvente af opførsel fra den kant.

Og fra Sverige ved vi i øvrigt at samtlige voldtægter der er begået i en taxi, er begået af indvandrere. I 2022 var der 17 af den slags.