Annonce

3F om Price: “Det er en kamp, der først lige er startet”

På Tivolis åbningsdag strammede 3F skruen i kampen mod Brdr. Price og A Hereford Beefstouw
Foto: 3F København
3F til demonstration mod Price og Hereford foran Tivoli
Fredag den 22. marts - på Tivolis åbningsdag - satte 3F København gang i sympatikonflikt mod Brdr. Price og A Hereford Beefstouw.

I dagens anledning havde 3F København arrangeret en demonstration foran Tivoli, hvor Brdr. Price og A Hereford Beefstouw har en restaurant hver.

Konflikten bunder i, at selskaberne bag de tre Brdr. Price-restauranter, A Hereford Beefstouw-kæden og Dragsholm Slot i et samarbejde har opsagt overenskomsten med 3F og Horesta Arbejdsgiver fra marts 2023.

Overenskomst sikrer de svageste

Til demonstrationen slog formand for 3F København, John Ekebjærg-Jakobsen, på tromme for at der blev indgået en ny overenskomstaftale med restauranterne.

Når vi bliver uvenner, når noget går galt, så er der brug for en overenskomst, som sikrer den svageste

“Når vi bliver uvenner, når noget går galt, så er der brug for en overenskomst, som sikrer den svageste.” udtalte han.

3F-formanden understregede, at kampen mod de to restauranter langt fra er forbi:  

“Det har været rigtig skønt den seneste måneds tid. Vi har fået henvendelser fra både FH Hovedstaden og en række fagforeninger, som ikke er 3F. Der har været fagforeninger, som har sagt, at vi vil gerne arrangere en dag i løbet af foråret og arrangere løbeseddeluddeling foran Hereford og Brdr. Price”

“Og det er rigtig godt. De her fagforeninger har forstået, at det ikke er en kamp, der er ved at slutte. Det er en kamp, der først lige er startet. Derfor vil vi selvfølgelig fortsætte”

placeholder

Ikke gode vilkår 

Også forhandlingssekretær i 3F, Peter Lykke Nielsen, holdt tale. I sin tale talte han om, hvordan dårlige arbejdsforhold kan ramme unge særlig hårdt: 

“For mange unge er mødet med jobbet som tjener eller opvasker det første møde med arbejdsmarkedet. Når man som ung får et job hos en veletableret restaurant som Hereford eller Brdr. Price, så jeg, at man som ung ikke stiller så mange spørgsmål til de vilkår, man bliver budt,” udtalte Peter Lykke Nielsen.

“Jeg tror, at man har den forventning, at de her restaurationer har nogle gode og ordentlige vilkår. Men det har de ikke,” tilføjede han.

Peter Lykke Nielsen understregede, at de to restaurantkæders handlinger påvirker resten af branchen:  

“Hereford og Brdr. Price er toneangivende restauranter, som er med til at sætte et niveau for de andre restauranter. Derfor er de med til at hive bunden ud af branchen”

placeholder

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Keep up the good work...