Annonce

Regeringen taber stadig terræn midt i forsvarsforhandlinger og udlændingedebat

På trods af hårde sværdslag er der kun sket mindre forskydninger i det politiske landskab den seneste uge. SVM ligger stadig langt fra valgresultatet fra 2022
Foto: Venstre, Statsministeriet og Thrane Media/Claus Peuckert - Fotografk: Anders Bredsdorff
Troels Lund Poulsen (V), Mette Frederiksen (S) og Lars Løkke Rasmussen (M)
Billedet af dansk politik ser nogenlunde ud, som det har gjort længe. Lidt frem og lidt tilbage fra uge til uge.

Dog er SVM-regeringen fortsat langt fra valgresultatet fra 2022.

Det viser mandagens meningsmåling lavet af Voxmeter for Ritzaus Bureau.

SVM-regeringen står samlet til 35,7 procent af stemmerne og 63 mandater. Det står i modsætning til sidste uges 39,0 procent og 68 mandater.

Rigelige sværdslag

Den seneste tid har der været rigeligt at se til for de tre partier Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne, som udgør regeringen.

Socialdemokratiet har i den grad fået genoplivet udlændingedebatten via udlændingeordfører, Frederik Vads, tale om den ”tredje erkendelse”.

Det endda så meget, at det har skabt en vis splittelse mellem toppen af partiet og dele af det kommunale bagland.

Venstre bokser stadig med at finde ud af hvilken rolle det gamle landmandsparti skal spille i en verden, hvor det kun er et spørgsmål om tid, før der skal indføres en CO2-afgift på landbruget.

Moderaterne ser ud til at have færrest hidsige diskussioner, men kan heller ikke se sig fri for lidt uro.

Det blev tydeligt, da partiets spidskandidat til europaparlamentsvalget, Stine Bosse, fik udtalt sig på en måde, så det blev uklart, hvad Moderaterne mener om antallet af flygtninge, som Danmark bør tage imod.

Socialdemokratiet siver vælgere 

I dagens måling står Socialdemokratiet til en opbakning på 21,4 procent af stemmerne og 38 mandater, hvis der var valg i morgen. I sidste uge hed opbakningen 21,8 procent og 39 mandater.

Siden valget i 2022 er det gået lidt op og ned fra uge til uge, men på den lange strækning nedad.

Ved folketingsvalget fik Socialdemokratiet 27,5 procent af stemmerne og 50 mandater.

Venstre i samme båd 

Troels Lund Poulsens tropper i Venstre står i denne uges måling til en opbakning på 8,0 procent, som partiet, hvis der var valg i morgen, kunne veksle til 14 mandater.

I sidste uge lå Venstre på 8,9 procent og 15 mandater.

Ved folketingsvalget i 2022 blev det til 13,3 procent og 23 mandater.

Moderat tilbagegang

Lars Løkke Rasmussens midterparti tegner sig for ugens største tilbagegang. Moderaterne står til en vælgeropbakning på 6,3 procent og 11 mandater.

I sidste uge kunne partiet mønstre 6,9 procent og 12 mandater.

Ved folketingsvalget i 2022 fik Moderaterne 9,3 procent og 16 mandater.

Se de øvrige partiers opbakning i tabellen herunder:

Voxmeter for Ritzaus Bureau

 

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 29. april 2024, baserer sig på telefoninterview med 1.002 repræsentativt udvalgte personer 18 år+ og er gennemført i perioden fra d. 22. april 2024 til d. 28. april 2024.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/-2,6 procentpoint.

Flere artikler om emnet

Kommentarer

Vil piopio venligst slette den liste med menneskers navne på. Det er uhørt at hænge folk ud på den måde.
Folk der får dansk statsborgerskab får efter gældende regler. Så slet den liste. Tak

Du har helt ret, men netavisen Pio kan tilsyneladende ikke finde ud af at blokere for usympatiske kommentarer fra "psykopaten" Peter Jensen alias Joseph Goebbels og det alenlange "vrøvl" Aksel Jensen skriver i sine kommentarer. Sidstnævnte synes at have "psykiske" problemer og burde måske havde hjælp til at klare hverdagen uden at belemre alt og alle med sit VRØVL.

Vil piopio venligst slette den liste med menneskers navne på. Det er uhørt at hænge folk ud på den måde.
Folk der får dansk statsborgerskab får efter gældende regler. Så slet den liste. Tak

Alle lovforslag er 100% offentlige. Også lovforslag om statsborgerskab.
Og det er tilladt at citere fra lovforslag, så glem forargelsen. Den hører ingen steder hjemme.

Jeg vil ønske alle de nye medborgere velkommen og tillykke med deres nye statsborgerskab. Og jeg er iøvrigt enig med dig, Helle at det er fuldstændig malplaceret at muntre sig med at lægge alle navnene op her.

Så er Peter Jensen, Danmarks svar på Joseph Gøbeels, på banen igen med sine usympatiske kommentarer. Dog har han erkendt at der kun er ca 4% af vælgerne der har samme synspunkt som ham, nemmelig Fremskridtspartiet stiftet af en kriminel, når nej, nu hedder de jo Dansk folkeparti, ledet af en person der har svindlet med EU-midler, men forskellen er ikke fremtrædende.

Der skulle stå Joseph Goebbels som den korrekte stavemåde er.

Det er trist og vel egentlig meget symptomatisk for tilstanden i dansk politik i sin nuværende form - Det sikkerheds politiske særdeles vigtige forsvarsforlig er ved at sande til i småligheder -
Nu er det ønsket om national kvindelig værnepligt der får LA og DD til at smide grus i forhandlingerne - Man skulle næsten tro at det drejer sig om alle unge kvinder i Danmark -men det kan måske komme til at gælde for nogle tusinde der bliver fundet egnet - ud af en hel årgang - ( Der vil også være kvinder som melder sig frivilligt - som man kender det i dag ) -
Personligt ser jeg det ikke som det kæmpeproblem som de to partier giver udtryk for - Danmarks sikkerhed må veje tungest i et forandret Europa -

Vil man ikke være soldat mand eller kvinde, kan man jo vælge at blive militærnægter. Og det har intet med ytringsfrihed at gøre, kun chikane af mennesker som Peter Jensen ikke kan lide fordi de har fået dansk statsborgerskab. Jeg finder at det er vigtigt med en moderator på Pio Pio. Ytringsfrihed ja tak, men med en ordentlighed også, det er den liste ikke

Ja, og hvor ville vi dog have en mere fredelig verden, hvis ungdommen i alle lande meldte sig som militærnægtere, så kunne de "gamle" slås, det er jo også dem som ejer det meste af det som skal forsvares.
Men ungdommen foretrækker at deltage i demonstrationer som klima- og miljøaktivister især mod olieproduktion og civile flyrejser, hvorimod de undgår at demonstrere mod våbenproduktion og de igangværende krige og ødelæggelser, selv om det medføre enorme CO2- udslip og ødelæggelse af miljøet i mange år fremover.

Ytringsfriheden har tilsyneladende ringe kår i Danmark for tiden.
Sørgeligt.

Gunnar, det har INTET med ytringsfrihed at gøre.
Fordi man er uenig i et par § i færdselsloven, behøver man jo ikke at kopiere hele færdselsloven ind i PIOs kommentarspor.
Det er hærværk.

Hærværk kan anmeldes til politiet. Hvad vil du anmelde?
Ytringsfrihedens modstandere må finde sig i at blive tøsefornærmede engang imellem.

Gunnar, nu er du jo dum eller også spiller du dum bare fordi du IKKE vil forstå.
Så du er ren tidsspilde.

Det er ikke mig der skal forstå noget, jeg er 100% på ytringsfrihedens side, og vil altid være det.

Når danske politikere for alvor sveder
Vælgerne blot luner sig med en hveder
Opskriften på god dansk hygge
På uforgængelige danske ord at tygge

Med et pennestrøg danskheden at martre
Uden forespørgsel hos Andersen eller Sartre

De mest kendte citater af H. C. Andersen

At rejse er at leve
Hvad fatter gør, er altid det rigtige
En fjer skulle nok kunne blive til fem høns
Det er med kærlighed som det er med skildpadde. De fleste kender den kun forloren

Man kan sige hvad man vil, men der findes dog en slags kærlighed, som består hver prøve. Den er trofast, den er altid lige stærk og den varer hele livet. Det er kærligheden til sig selv” Citat af Jean-Paul Sartre (1905-1980), fransk eksistentialist og forfatter.

Heldigvis viser meningsmålingerne hos Voxmeter et konstant flertal for den traditionelle røde blok.

Samtidig er det skræmmende, at Ruslands Putin tilsyneladende har haft held med at undergravet såvel det danske som mange andre EU samfund på den ysderste højrefløj med rappiarte meninger og udtalelser om vores udenlandske medborgere. Sammen med, at EU er ved at blive udkonkureret af særligt asiatiske producenter, som er på vej til at omdanne EU til et industrimusseum grundet vores grådighed med at sælge ud til den højestbydende vil det fører til vores endelige som det EU/Europa vi kender i dag. Se bare den første kommentar, hvor slemt det står til.

"Samtidig er det skræmmende, at Ruslands Putin tilsyneladende har haft held med at undergravet såvel det danske som mange andre EU samfund på den ysderste højrefløj med rappiarte meninger og udtalelser om vores udenlandske medborgere."
Og socialdemokratiet er i førertrøjen i den henseende.

Og Socialdemokratiet er i førertrøjen i den henseende -
Vrøvl ! Prøv at læse indlæg fra personer der kender indvandrer miljøet indgående - Altinget 28/4 Rami Panduro Zouzou har et indlæg der beskriver en anden virkelighed -Om et miljø der lukker sig om islam - Og som påstår at de gerne vil de danske værdier - Hvis bare det er foreneligt med islams ånd !!!!

Du kan også søge på Sofie Danneskjold - Samsøe og prøv at læse nogle af hendes betragtninger - Hun er antropolog og lektor ved Københavns Profesionshøjskole og har via sit arbejde et indgående kendskab til det etniske minoritetsmiljø -

Jeg vil gerne præcisere at jeg sætter stor pris på den indsats som disse grupper bidrager med i vores fælles hverdag - uden deres helt nødvendige bidrag ville det se meget sort ud -

Nemlig, helt enig.
Trist at en afdanket Thorning nu skal spille klog.
HUN burde af alle være interesseret i at der blev ryddet op efter hendes dum-naive indvandrer-politik.
Men nogle bliver ALDRIG klogere, og det er for det meste dem der kæfter mest op.

Enig, men det er altså bare Ole, ham behøver vi ikke tage så alvorligt. Han er helt væk, og har hele tiden været det.

* Kære nye statsborgere!

Jeg beklager Peters opførsel, han er en ung mand som har har haft det svært med udlændinge fordi en udlændinge i hans klasse altid var bedre end ham i skolen.
Jeg kunne ikke opdrage ham til at være et bedre menneske og han er nu så ussel som han er, jeg kan ikke gøre for det.
Tilgiv ham ved gud og må gud hjælpe ham.

Venligste hilsner *