Annonce

TV 2’s muldvarp fra sit skjul: “Jeg kommer ikke til at kunne gå på gaden”

Amira Smajic frygter for sit liv: “Bolig, job, hverdagsliv - alt virker helt umuligt”
Foto: TV2
Amira Smajic, erhvervsjurist, TV 2's muldvarp i dokumentar-serien 'Den sorte svane'
TV 2’s muldvarp i dokumentarserien ‘Den sorte svane’, erhvervsjuristen Amira Smajic, bryder nu tavsheden.

I et interview med Berlingske fortæller hun, at hun har fået smadret sin tilværelse, at hun har udsigt til aldrig mere at kunne færdes frit i samfundet, og at hun modtager dødstrusler:

Men vigtigst og værst af alt er, at hele mit familieliv er smadret på ubestemt tid

“Jeg kommer ikke til at kunne gå på gaden. Jeg kommer ikke til pludselig at kunne bestemme mig for at hente mælk i supermarkedet eller i øvrigt færdes frit. Men vigtigst og værst af alt er, at hele mit familieliv er smadret på ubestemt tid. Min fremtid føles som at stå på en øde ø. Bolig, job, hverdagsliv – alt virker helt umuligt,” siger Amira Smajic.

Hun fortæller, at hun fra det øjeblik TV 2-dokumentarholdet begyndte at konfrontere de personer, der undervejs er blevet fotograferet med skjult kamera, har hun modtaget alvorlige dødstrusler.

I femte afsnit af dokumentarserien oplyser TV 2, at Amira Smajic - uden TV-holdets viden - tilsyneladende har begået ny kriminalitet. Imod den aftale som TV 2 har indgået med Amira.

Amira Smajic mener ikke, at det femte afsnit er retvisende.

Hun erkender, at hun tidligere i sit liv - frem til 2020 - levede et liv, hvor hendes moralske kompas var helt forkert, men hun afviser at have begået ny kriminalitet under arbejdet med TV-dokumentaren.

Der er, siger hun, oplysninger, som ikke har været fremme i offentligheden. Oplysninger, som vil sætte hende i et andet lys. Oplysninger, som TV 2 kender til.

Amira Smajic ønsker ikke at fremlægge oplysningerne over for Berlingske. Hun begrunder det med ‘sikkerhedshensyn’.

Amira: Det løb løbsk

Amira Smajic siger til Berlingske, at hun med sin medvirken i TV 2-dokumentaren ønskede at medvirke til, at det blev afsløret, hvordan det pæne overdanmark hjælper underverdenen med at begå alvorlig kriminalitet.

Men, siger Amira Smajic, TV 2-dokumentaren afslørede langt mere end det. De skjulte TV-optagelser afslørede også noget om rockeres voldskriminalitet og ting om rockerbandernes interne forhold.

På den måde løb det hele løbsk, mener Amira Smajic.

TV 2-optagelserne afslører blandt andet, at den tidligere Bandidos-rocker Fasar Abrar Raja har begået tortur mod en forretningsmand. Og at Fasar tog til Pakistan angiveligt for at dræbe en person, der med alle midler skulle forhindres i at vidne i en retssag. Ifølge Fasar selv.

Det lykkedes ikke TV 2-holdet at få opklaret hvilken retssag, der angiveligt var tale om. Det lykkedes heller ikke TV 2-holdet at få opklaret, om Fasar Abrar Raja rent faktisk likviderede vidnet.

Da det går op for Amira Smajic, at hun i seriens femte afsnit vil blive afsløret som en person, der har ført TV 2-holdet bag lyset, går hun rettens vej for at forsøge at forhindre, at TV-2-dokumentaren offentliggøres. Amira Smajic taber sagen i både byretten og landsretten.

følte sig presset til at acceptere en utilstrækkelig aftale om hendes sikkerhed

Amira Smajic siger, at TV 2-holdet straks efter kendelsen konfronterer de personer, der belastes af de skjulte TV-optagelser, og at hun i den situation følte sig presset til at acceptere en utilstrækkelig aftale med TV 2 om hendes sikkerhed.

Ifølge Amira Smajic beskyttes hun af et sikkerhedsfirma, som TV 2 betaler. Hun fortæller ingen detaljer om ordningen, herunder hvor lang tid TV 2 betaler for at forsøge at sikre hende mod overfald og mulige drabsforsøg.

Amira Smajic oplyser i øvrigt over for Berlingske, at hun allerede siger fra over for TV 2, før det går op for hende, at hun i femte afsnit vil blive fremstillet, som en person, der bryder sin aftale med TV 2 om ikke at begå ny kriminalitet.

Amira Smajic siger, at hun sagde fra, fordi det gik op for hende, at alene hendes aftalte medvirken i de skjulte optagelser på det falske kontor, kan betyde, at hun kan blive tiltalt for medvirken til kriminalitet.

Kastet under bussen

Amira Smajic føler, at TV 2 har kastet hende under bussen, og at TV 2’s handlinger har forandret hendes liv i voldsom negativ grad.

Hun ønsker, at TV 2 skal tage ansvar for at have bragt hende i den nuværende, helt umulige situation

Hun ønsker, at TV 2 skal tage ansvar for at have bragt hende i den nuværende, helt umulige situation. Det er, understreger hun, hovedårsagen til at hun giver interview til Berlingske.

TV 2-redaktionschef Michael Nørgaard, siger til Berlingske, at TV-stationen ikke påstår, at have dokumentation for, at Amira Smajic begår ny kriminalitet, men han fastholder, at Amira har brudt de regler, som TV 2 havde sat op for samarbejdet.

Redaktionschefen udtrykker samtidig sin beundring for det arbejde, som Amira Smajic har udført som muldvarp. Han håber, at Smajic igen vil genoptage dialogen med TV 2.

Opdateret kl. 20.20 med oplysning om hjemsendelse af skattemedarbejder

Skattemedarbejder hjemsendt

En jurist med ansvar for konkurssager er fritaget fra tjeneste i Gældsstyrelsen i kølvandet på TV 2-dokumentaren 'Den sorte svane'.Det oplyser TV 2.

Skattemedarbejderen er forlovet med en advokatfuldmægtig hos Horten, som arbejdede tæt sammen med den tidligere partner Nicolai Dyhr. Han stoppede hos Horten efter skjulte TV-optagelser i 'Den sorte svane'.

På grund af forholdet mellem juristen i Gældsstyrelsen og Nicolai Dyhs advokatfuldmægtig besluttede Gældsstyrelsen at lave en intern undersøgelse af medarbejderen.

Gældsstyrelsens undersøgelse viste, at medarbejderen havde foretaget mistænkelige søgninger i strid med styrelsens interne retningslinjer. Medarbejderen er nu fritaget for tjeneste., skriver TV 2

Gældsstyrelsen har efter 'Den sorte svane' via Kammeradvokaten anmodet skifteretterne om at genåbne - foreløbigt - 24 konkurssager.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvorfor bor Amira Smajic egentlig stadig i Danmark? Krigen på Balkan er for længst forbi og vi husker jo alle, at det bare var "midlertidige flygtninge" som kom.

Ja det er en af de mange ting som vi aldrig får noget svar på og vi mangler også en historisk redegørelse for hvorfor konflikten opstod, for i følge medierne var det bare en konflikt der faldt helt tilfældigt ned fra himlen og som lige så godt kunne være faldet ned et andet sted og nu lukkes de uløste konflikter ind i EU, sammen med en masse andre især østeuropæiske uløste konflikter, som man også bekæmper ved at nægte at de eksisterer.

Og Fasar Abrar Raj - hvorfor er HAN stadig i Danmark???

TV 2’s muldvarp fra sit skjul: “Jeg kommer ikke til at kunne gå på gaden”

Det var vel med i hendes overvejelser...

Alle handlinger/valg har konsekvenser!

Aldrig har jeg set noget så dumt,at man tror man kan lave skjulte film-optagelser af rocker og bandemedlemer,
uden at det får konsekvenser,de værste konsekvenser.
Er hun dum eller hvad
Har hun ikke hørt og set hvad der sker når der er rocker eller bande-krig
Folk bliver skudt (LIKVIDERET)
Og hun har nu sat sig selv i den situation
Det er sgu for dumt