Annonce

Total kaos hos Lars Løkke & Co.

Moderaternes ledelse fyrer samtlige medarbejdere i den politiske afdeling: Har mistet tilliden til de ansatte i afdelingen
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Lars Løkke Rasmussen (M), udenrigsminister, partiformand
Der er totalt kaos hos Moderaterne.

Moderaternes ledelse - anført af partisekretær Kirsten Munch Andersen - har netop fyret samtlige ansatte i partiets politiske afdeling. Og det sker med øjeblikkelig virkning.

Det viser et brev til medarbejdere, som TV 2 er i besiddelse af.

Den øjeblikkelige fyring af afdelingens medarbejdere skyldes at, at ledelsen ikke længere har tillid til afdelingens ansatte.

Fyringsbrevet er underskrevet af partisekretær Kirsten Munch Andersen.

Beslutningen sker på baggrund af "grundige overvejelser":

har vi desværre mistet tilliden til, at vores samarbejde med den nuværende stab af medarbejdere i Politisk Afdeling, herunder dig, kan fortsætte

"Efter grundige overvejelser og undersøgelse af det interne arbejdsmiljø i Moderaternes sekretariat har vi desværre mistet tilliden til, at vores samarbejde med den nuværende stab af medarbejdere i Politisk Afdeling, herunder dig, kan fortsætte. Vi skal derfor med beklagelse hermed meddele dig din opsigelse," hedder det i brevet, ifølge TV 2.

Fik besked på at aflevere mobil og pc

Moderaterne har sat mandag som sidste frist for at ansatte i partiet kan tage imod en fratrædelsesaftale.

Ifølge B.T. blev tre medarbejdere i den politiske afdeling mandag trukket til side midt under et møde mellem medarbejdere og ledelsen. Her fik de stukket fyringsbrevet i hånden, fik besked på at aflevere deres telefoner og bærbare pc. Og fik besked på, at forlade et igangværende møde mellem partiledelsen og de resterende medarbejdere.

De fyrede fik også at vide, at de skulle forlade Christiansborg inden for en time.

De tre nu øjeblikkeligt fyrede medarbejdere i Politik Afdeling tog tilsyneladende ikke imod tilbuddet om en fratrædelsesaftale, inklusive en fritstilling i opsigelsesperioden.

Partiledelsen havde tilsyneladende håbet at alle i afdelingen havde taget imod fratrædelsesaftalen, og da det ikke skete fik tre medarbejdere i afdelingen i stedet en fyreseddel stukket i hånden.

Syv takker ja til fratrædelsesaftale

Ud over de tre fyrede har syv andre medarbejdere takket ja til en fratrædelsesaftale.

Dermed er i alt 10 medarbejdere ud af ca. 35 mandag fratrådt - eller fyret.

Den 3. september havde Moderaternes formand og stifter, Lars Løkke Rasmussen, og den øvrige partiledelse et ni timer langt krisemøde med partiets ansatte. De skete i kølvandet på, at B.T. fredagen forinden kunne afsløre, at en håndfuld tidligere og nuværende medarbejdere 15. august havde klaget til Arbejdstilsynet over en tilsyneladende tyrannisk ledelse, men også sexisme.

Politiken kunne føje til, at det ikke er ualmindeligt, at ansatte står på gangen og græder efter møder med dele af ledelsen.

Tidligere og nuværende medarbejdere har over for Politiken udpeget partisekretær Kirsten Munch Andersen og kommunikationschef Ulla Østergaard, som den, der især udøver en tyrannisk ledelse.

Opdateret kl 20.00

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Don Rasmussen.

I stedet for at løse udfordringerne har han nu smidt de ansatte ud.

Heldigt for lille Lars at han ikke er fodboldtræner. Så ville han fyre hele holdet, for at blive i sædet.