Lars Løkke Rasmussens højrehånd, partisekretær Kirsten Munch Andersen, stopper med øjeblikkelig virkning.
Det skriver Moderaterne i en pressemeddelelse.
Den nu tidligere partisekretær Kirsten Munch Andersen er af tidligere og nuværende medarbejdere - sammen med kommunikationschef Ulla Østergaard - udpeget som dem i ledelsen, der især står for en tyrannisk ledelsesform.
Ifølge tre nuværende og to tidligere medarbejdere ved Moderaterne, som Politiken har talt med, er den nu forhenværende partisekretær - og til dels den fortsatte kommunikationschef Ulla Østergaard - udpeget som dem, der især er ansvarlige for at have en indført “et tyrannisk regime”.
Ny midlertidig partisekretær bliver Morten E. G. Brautsch. Han er nuværende særlig rådgiver for Lars Løkke Rasmussen i Udenrigsministeriet.
"Det er med blandede følelser, at jeg har meddelt partiledelsen, at jeg har besluttet at fratræde min stilling som partisekretær for Moderaterne," siger Kirsten Munch Andersen ifølge pressemeddelelsen fra Moderaterne.
Moderaterne og ikke mindst medarbejderne fortjener at få ro til arbejdet
I pressemeddelelsen understreger hun, at "Moderaterne og ikke mindst medarbejderne fortjener at få ro til arbejdet".
Den nu tidligere partisekretær understreger, at det er hendes helt egen beslutning at stoppe:
"Der har imidlertid de seneste uger været et ekstraordinært stort fokus på ledelsen af sekretariatet med beskyldninger i pressen, så selv om forretningsudvalget har bedt mig om fortsat at stå i spidsen for at bygge partiet op, vælger jeg at træde tilbage."
Formand og stifter af Moderaterne, udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) meddeler fra New York, hvor han deltager i FN's generalforsamling, at han blev "oprigtig ked af at modtage Kirstens opsigelse".
B.T. afslørede 30. august, at en håndfuld tidligere og nuværende medarbejdere hos Moderaterne 15. august havde klaget til Arbejdstilsynet over et tilsyneladende dårligt arbejdsmiljø præget af mobning, hård og nedladende tale og også sexchikane.
3. september holdt partistifter Lars Løkke Rasmussen et ni timer langt krisemøde med partiets ledelse og ansatte.
Konklusionen på mødet blev, at Moderaterne inviterede Arbejdstilsynet til at gå partiets arbejdsmiljø efter i sømmene, tilknyttede en erhvervspsykolog til partiet og oprettede en whistleblower-ordning.
Derimod blev der ikke, som ønsket af daværende medlem af Moderaternes folketingsgruppe, Jeppe Søe, iværksat en gennemgribende undersøgelse af forholdene hos partiet.
Uenigheden mellem Jeppe Søe og Lars Løkke Rasmussen tog til i styrke. 5. september kastede Jeppe Søe håndklædet i ringen og droppede ud af Moderaterne for i stedet at blive løsgænger.
Medarbejderne kontaktede i kølvandet på krisemødet 3. september tre fagforeninger
Medarbejderne kontaktede i kølvandet på krisemødet 3. september tre fagforeninger for at få bistand til at tackle situationen - Djøf, HK og Dansk Journalistforbund.
19. september kan Netavisen Pio oplyse, at HK har fremsendt krav om overenskomst til Moderaterne. Partiet har endnu ikke svaret på HK's overenskomstkrav.
23. september kommer det frem, at syv medarbejdere hos Moderaterne har takket ja tak til en frivillig aftale, mens Moderaternes ledelse fyrer tre andre.
Netavisen Pio kan samme dag oplyse, at Moderaterne har klaget til Folketingets formand over den journalist fra B.T., der 30. august afslørede, at tidligere og nuværende medarbejdere havde klaget til Arbejdstilsynet over arbejdsmiljøet i partiet.
Samtidig bekræfter Arbejdstilsynets tilsyn med Moderaterne, som lækkes til pressen, at der er særdeles omfattende problemer med arbejdsmiljøet hos Moderaterne. Det dårlige arbejdsmiljø findes i alle dele af partisekretariatet. Alle er ramt af det dårlige klima, ikke blot ansatte, men også mellemledere og ledere er ramt af det udtalt dårlige miljø i partiet.
Efter det ni timer lange krisemøde 3. september udtalte Lars Løkke Rasmussen, at man på mødet var blevet enige om, at alle "blev på bussen".
Men to dage efter forlod Jeppe Søe som nævnt bussen. 23. september tog syv medarbejdere mod en frivillig aftrædelsesaftale, mens tre andre blev fyret med øjeblikkelig fratrædelse. Og onsdag er den frygtede og tilsyneladende tyranniske partisekretær Kirsten Munch Andersen også stået af bussen.
Dermed har foreløbigt 12 forladt bussen, som medier og offentligheden har døbt klovnebussen.
Kommentarer
Lad os håbe at resten af Moderaterne også snart bliver fortid.
Klovnebussen skal til syn om et par år.
Så kan vi håbe på at den dumper med et brag
.
Kaos mildest talt - Det er er ikke uden grund at der drages paralleler til forløbet i Alternativet der også blev “ født “ på en ide om forandring uden at det bærende fundament var tilstrækkeligt forankret -
Så varer det nok ikke længe inden Ulla Østergård også forlader jobbet. Og hvad med den nye minister ? Men man må undres over den ridefogedagtige ledelsesstil Lars Løkke har sat igennem hos Moderaterne.
Minister for digitalisering Caroline Stage Olsen (M) har slået krallerne fast i ministerbilen, nu hvor hun endelig er nået sin karrieres top.
Men kan hun virkelig tillade sig at blive sædende efter den her katastrofale håndtering af sagen?
Har Lars Løkke Rasmussen ikke hærget nok i dansk politik og det danske demokrati? I over 20 år har han vredet armen rundt på Christiansborg. Tingene er gået alt alt alt for vidt.
Som i alle andre virksomheder - og Moderaterne ER i følge Direktøren for Det Hele en virksomhed - er man forpligtet til, at følge landets love; også selvom man selv har været med til at lave dem.
I Svindler-Løkkes firma, mener man imidlertid, at befinde sig på en af landets allerøverste hylder, og at regler som gælder for den almindelige pøbel, derfor naturligvis ikke angår denne nye adel.
At resten af "regeringen" accepterer, at sende en totalt utilregnelig (men totalt i balance med sig selv!) mand som Lars ud i den store Verden, som repræsentant for Danmark,vidner så nok bare om, hvad prisen var for, at lade Mette Frederiksen slippe for en advokatundersøgelse.
Det må have været MEGET vigtigt!
https://tv2.dk/reel/2024-09-03-jeg-er-i-total-balance-med-mig-selv-63614...
Nu er det jo ikke sådanne at Mette Frederiksens rolle i minksagen ikke er blevet undersøgt - Der blev nedsat en minkkomission der undersøgte forløbet- Resultatet af den undersøgelse udtalte en kritik af statsministerens udmelding på pressemødet 0411 2020 , men at den ikke fandt grund til yderligere konsekvenser da hun ikke var vidende om at den manglende lovhjemmel på det tidspunkt -
Så alt det fis med en uvildig advokatundersøgelse , var og er ikke andet end politisk øregas fra en opposition der måtte indse at deres politiske trumfkort. var faldet til jorden , med kommissionens redegørelse -