Annonce

Jens Rohde kaster sig ind i det radikale opgør: "Hvad nu hvis Ida Auken har ret"

Advarer skarpt mod at smide Ida Auken ud af partiet: "Hvis man smider Ida Auken ud eller marginaliserer hende, så gør man det samme med mig"
Jens Rohde kaster sig nu også ind i det radikale opgør.

I et opslag på Facebook stiller han spørgsmålet: "Hvad nu hvis Ida Auken og Sofie Carsten Nielsen rent faktisk har talt om et upassende formandsmønster med hænder de forkerte steder flere gange," - med henvisning til, at den radikale Ida Auken onsdag i et opslag på Facebook angreb den nyvalgte radikale leder, Sofie Carsten Nielsen for at have dækket over Morten Østergaards sexkrænkelser.

I opslaget nævnte Ida Auken konkret, at hun tilbage i 2017 advarede Sofie Carsten Nielsen om, at Morten Østergaard havde krænket en ung kvinde under Folkemødet i juni. Hun advarede også, skriver hun, landsformand Svend Thorhauge og partiets sekretaiatschef, Lars Beer. Sidstnævnte bekræfter onsdag i en sms over for Netavisen Pio, at Ida Auken rent faktisk klagede over Morten Østergaards adfærd over for ham.

Sidstnævnte bekræfter i en sms over for Netavisen Pio, at Ida Auken rent faktisk klagede over Morten Østergaards adfærd over for ham

Ida Auken skriver også, at hun året efter igen gik til Sofie Carsten Nielsen og slog fast, at hun havde mistet tilliden til Morten Østergaard - ikke mindst på grund af hans urimelige opførsel over for kvinder.

Sofie Carsten Nielsen benægter, at hun af Ida Auken har fået oplysninger om den konkrete Østergaard-krænkelse af Ida Auken. Det samme gør landsformand Svend Thorhauge.

Rohde: Ida Auken gik først til partiet

Men Jens Rohde advarer mod, at man nu falder over Ida Auken og påstår, at hun begår partiskadelig virksomhed - sådan som Sofie Carsten Nielsen netop reagerede onsdag:

"Er det så rimeligt at fælde en sådan dom over Ida Auken, fordi man har vedtaget, at hun ikke taler sandt eller blot vil en magtkamp, som nogle skriver," spørger Jens Rohde og føjer til, at Ida Auken har optrådt loyalt ved først at gå til partiet:

"Jeg går ud fra, at Radikale Venstre er et parti og ikke en sekt? Vi har ikke ret. Vi har en holdning. Internt. Eksternt. I så fald må man lytte til alle og tage deres oplevelser alvorligt. Ida Auken har jo henvendt sig til gruppen først. Med en mail internt. Hun oplevede at blive afvist. Sådan som hun tilsyneladende har oplevet det ofte i spørgsmål henset til dette emne," skriver Jens Rohde og gentager:

"Så igen: Hvad nu, hvis Ida Auken har ret."

Senere i opslaget sætter Jens Rohde trumf på ved at understrege, at smider man nu Ida Auken ud af De Radikale - så forlader også han partiet:

Derfor siger jeg også hundrede procent ærligt, at hvis man smider Ida Auken ud eller marginaliserer hende, så gør man det samme med mig

"Derfor siger jeg også hundrede procent ærligt, at hvis man smider Ida Auken ud eller marginaliserer hende, så gør man det samme med mig. Ingen skal stå alene på perronen, fordi de ikke holdt kæft."

Jens Rohde mener, at alle i partiet skal høres - også Ida Auken:

Inden vi kan komme videre, må alle oplevelser i denne sag høres

"Inden vi kan komme videre, må alle oplevelser i denne sag høres. Ida forsøgte over for gruppen i fortrolighed at få et øre og følte sig afvist. Hun har tydeligvis den oplevelse, at hun gentagne gange er gået til flere folk i partiet og har gjort opmærksom på et mønster, hun ikke fandt rigtigt for en formand. Men det benægtes, og det bliver så de facto til, at Ida Auken ikke taler sandt eller har skjulte dagsordener."

 

placeholder

 

Grønne Ida - blå Jens

RødeJens Rohde understreger i øvrigt i sit lange Facebook-opslag, at han bestemt ikke altid er enig med Ida Auken rent politisk:

De fleste ved godt, at Ida og jeg har meget forskellige holdninger til mange ting og kommer fra hvert vort ideologiske udgangspunkt

"De fleste ved godt, at Ida og jeg har meget forskellige holdninger til mange ting og kommer fra hvert vort ideologiske udgangspunkt. Som jeg altid har sagt: Hun kan måske tilføre mig noget grønt, og jeg kan måske tilføre hende noget jord, og det skulle der så gerne komme en radikal balance ud af," skriver Jens Rohde - med henvisning til, at han selv tidligere var medlem af Folketinget og Europaparlamentet for Venstre, og at Ida Auken tidligere var medlem af Folketinget.

Jens Rohde skriver også, at efter hans mening har De Radikale valgt en for høj hest i spørgsmålet om sexisme:

der efterlader alle i en nul-fejls-kultur, der gør os mere katolske end paven selv

"Radikale Venstre valgte den højeste hest i spørgsmålet om sexisme. For mig personligt at se også en for høj hest, der efterlader alle i en nul-fejls-kultur, der gør os mere katolske end paven selv. Det skader sagen mere, end det gavner, fordi det bedste som oftest er det godes værste fjende, når man har med mennesker og kultur at gøre. Men dette er mit synspunkt. Andre må have deres."

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er korrekt, og det er så torskedumt gjort, af de kvinder, der valgte Sofie, som dækkede over MØ, og det var KUN et rygte med Lidegård, ingen ved hvornår, med hvem og meget og Lidegård selv aner ikke, hvad det går ud
nok fugle på taget. R taler om råddenskab på Borgen, de skal feje for egen dør her, hvad det angår.

Jeg tror på Ida hun har også bevis for at hun gjorde opmærksom på overgrebet i 2017.
Jeg har ikke mødt nogen som ikke tror på Ida, men jeg har ikke mødt nogen som tror på Sofie Carsten Nielsen.
Politiker lede er hvad Sofie Carsten Nielsen bi bringer os med.