V-profil: Løkke efterlod et håndværkertilbud til Ellemann

Venstres formand har brug for mere tid til at rydde op efter de problemer, som Løkke efterlod, lyder det fra partiets gruppeformand.
Foto: Folketinget, Steen Brogaard
Karsten Lauritzen, Venstre
Det løser ikke Venstres mange problemer at skifte formanden, Jakob Ellemann-Jensen, ud nu.

Problemerne i partiet skyldes nemlig, at tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen efterlod Venstre uden ny politik, med en forsømt folketingsgruppe - og et dårligt forhold til de øvrige partier i blå blok.

Sådan lyder analysen fra tidligere skatteminister Karsten Lauritzen (V), der i dag er gruppeformand for Venstre.

Det skriver avisen Danmark.

Interviewet med Karsten Lauritzen kommer efter nogle dramatiske uger i Venstre, hvor først næstformand Inger Støjberg blev tvunget fra sin post, og Lars Løkke Rasmussen siden - efter et lille års tid i tænkeboks - valgte at forlade partiet for at "stå i egen ret".

Siden Jakob Ellemann-Jensen overtog formandsposten fra Lars Løkke Rasmussen har meningsmålingerne været nedadgående

Siden Jakob Ellemann-Jensen overtog formandsposten fra Lars Løkke Rasmussen har meningsmålingerne været nedadgående. Kort før jul viste en meningsmåling fra Voxmeter den laveste opbakning til Venstre i Jakob Ellemann-Jensens formandstid. Ifølge den meningsmåling ville blot 17,3 procent af vælgerne stemme på Venstre, hvis der var valg nu.

Giv Jakob tid

Karsten Lauritzen siger, at han ser flere på de sociale medier skriver negativt om Jakob Ellemann-Jensens evner som formand. Ifølge gruppeformanden er det nødvendigt at gå i rette med den opfattelse.

"Jakob Ellemann er en rigtig dygtig politiker, og med ham kan vi få et stærkere Venstre. Men det forudsætter, at man giver ham tid og giver Venstre tid. Vores problemer er skabt over mange år, og de kan ikke bare løses," siger Karsten Lauritzen.

Jakob Ellemann er en rigtig dygtig politiker, og med ham kan vi få et stærkere Venstre

Gruppeformanden mener, at formanden har "et kæmpestort potentiale". Men, som han siger, der er et men:

"Det er ikke nogen hemmelighed, at han ikke har udnyttet det potentiale, han har. Det har han ikke. Han skulle have haft overmenneskelige kræfter, hvis det skulle være lykkes for ham med de vilkår, han har haft."

Løkke efterlod et smadret parti

Ifølge avisen betegner Karsten Lauritzen det Venstre, Jakob Ellemann-Jensen overtog, som et håndværkertilbud "med stort potentiale".

Gruppeformanden siger, at medlemmerne af folketingsgruppen føler sig forsømte og frustrerede over ikke at have være inddraget nok i Lars Løkke Rasmussens tid, at politikudviklingen er gået i stå - og at der stadigvæk er efterdønningerne af det uforløste formandsopgør i Odense tilbage i 2014.

Gruppeformanden siger, at medlemmerne af folketingsgruppen føler sig forsømte og frustrerede

Karsten Lauritzen mener desuden, at Venstre mangler sammenhold.

Gruppeformanden understreger, at problemerne ikke udelukkende skyldes Lars Løkke Rasmussen, men at de ikke er blevet håndteret, skyldes den nu tidligere formand for Venstre.

Ønsker loyal næstformand

Endelig var det, ifølge gruppeformanden, yderligere et problem for Jakob Ellemann-Jensen, at hans nu tidligere næstformand, Inger Støjberg, var illoyal.

Inger Støjberg, var illoyal

I forbindelse med valget af Inger Støjberg til næstformand sagde Karsten Lauritzen godt nok, at de to ville blive "et godt team". Men fremover ønsker gruppeformanden en næstformand, der er loyal over for formanden og som ikke hellere selv vil være formand. Og som findes i Venstres kommunale eller regionale bagland - altså formanden for Regionsrådet i Syddanmark, Stephanie Lose.

Venstre har indkaldt til ekstraordinært landsmøde den 24. januar for at finde en afløser til Støjberg som næstformand og her er Lose, inditl videre, den eneste erklærede kandidat.

Til efteråret er der i øvrigt valg til kommuner og regioner. Skulle Venstre få et dårligt valg, så ville det, i hvert fald ifølge Karsten Lauritzen, ikke være rimeligt at drage den konklusion, at valget skyldes den formand, der på det tidspunkt vil have stået i spidsen for partiet i to år.
 

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Kommentar:

Hold da op for et klynkeri som fremkommer fra Venstre politikerer, efter Lars Løkke Rasmussen har forladt en synkende skude...

Hver gang der fremkom kritik fra befolkningen eller andre borgerlige politikerer på Christiansborg imod Lars Løkke Rasmussen udtalte Venstre politikerne at Lars Løkke Rasmussen var det bedste der var sket for Venstre, og nu står man så og vasker sine hænder ved håndvasken, som man i dag også ser Republikanske politikerer gøre, selv om de har stor rost Trump, Venstre politikerer som har været under Lars Løkke Rasmussens er lemminger, da de ikke har sagt fra, hvis de som nu mener Lars Løkke Rasmussen siden 2014 har efterladt Venstrte som en plimsoller der er ved at synke...

Kønt er det ikke !

Til gengæld bliver det interessant at følge Lars Løkke Rasmussens nye projekt, om det så kan ende ud i et politisk parti, kan man jo ikke vide...

God Weekend,
Erling Drews...

Jamen så meld dig under fanerne.

Man kan ikke skrive en analyse af en politisk leder,
som er kommet til magten i et så ramponeret politisk parti.
Det er Venstres bagland som, som har være drivkraften, til
den splittelse som Jacob Ellemann står midt i nu, det er
venstres bagland som har givet ham en næstformand, som ikke
opfører sig som en loyal næstformand, hvorfor var der ingen
der satte spørgsmålstegn ved Inger Støjberg og hendes lovbrud,
hun har et vælgersegment, som er ligeglad med et af de værdier,
som bør kendetegne et liberalt parti nemlig LOV og RET.
Inger Støjberg udtaler gerne, at hun vil udfordre de konventioner,
som Danmark frivillig har underskrevet, og villig til at gå over
grænsen for konventionerne. Det har været hendes valg, det har
partiet venstre aldrig vedtaget at partiet skulle gøre.
Men Inger Støjberg fandt støtter udenfor sit eget parti,
og de støtter stadig den ulovlige tilgang til konventionerne.

Det er trist at læse at det er Lars Løkke der er skyld i Venstre situation.
Skal det forstås at alle de stemmer han fik til valget at dem har han fået af folk der ikke ved hvad de stemmer på.
Måske skulle Venstre havde fjernet den tidligere Næstformand Kr. Jensen i stedet for Inger Støjbjerg
Måske skulle der været fundet en formand for partiet Venstre som ikke arvet posten.

Det er trist at læse at det er Lars Løkke der er skyld i Venstre situation.
Skal det forstås at alle de stemmer han fik til valget at dem har han fået af folk der ikke ved hvad de stemmer på.
Måske skulle Venstre havde fjernet den tidligere Næstformand Kr. Jensen i stedet for Inger Støjbjerg
Måske skulle der været fundet en formand for partiet Venstre som ikke arvet posten.

Kommentar:

Selvfølgelig er Lars Løkke Rasmussen ikke skyld i Venstres nedgang, det er Venstres politik den er gal med !

Nu kan det egentligt være totalt lige meget hvem man stemmer på som skal i Folketinget, de har efter Grundloven kun sig selv at stå til ansvar for...Løsgængere og overløbere er blevet en normal adfærd blandt danske Folkevalgte, og tilliden til at landets love overholdes er gået af fløjten...

Jo Løkke har ødelagt venstre som parti, med sine sager, sin illoyalitet mod de venner som tog kuglerne for ham gang på gang. Og midt under valget svigtede han igen. Og bildte folk ind at en sv regering var sagen, uden at have fået ok til den tanke.For mig er han en distanceblænder,snakker fanden øre af og vender på en tallerken. Jeg ville aldrig bruge mine sparepenge på ham,ikke en krone.

Annonce