Aftale om millioner styrker indsatsen mod social kontrol

Regeringen og støttepartierne er blevet enige om at fordele 40 millioner kroner, der skal bruges til at bekæmpe social kontrol blandt etniske minoriteter.
Foto: Coulorbox
social kontrol
Regeringen er sammen med støttepartierne og Alternativets tilbageværende ene mandat, Torsten Gejl, blevet enige om en aftale, som fordeler 40 millioner kroner til indsatser mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer.

Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Vi skal aldrig acceptere den kultur, der med vold og trusler fastholder kvinder i usynlige fængsler.

Det er udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S), der har forhandlet aftalen på plads:

“I Danmark bestemmer kvinder selv, om de vil giftes eller afbryde et ægteskab. Det skal imamer eller ældre familiemedlemmer ikke bestemme. Vi skal aldrig acceptere den kultur, der med vold og trusler fastholder kvinder i usynlige fængsler."

"Med denne aftale styrker vi forebyggelsen af social kontrol og sikrer bedre exit-programmer til kvinder, der er på flugt fra vold og kontrol," udtaler han ifølge en pressemeddelelse.

Penge til exit-boliger og sikkerhedskonsulenter

De 40 millioner kroner skal blandt andet bruges på at etablere fire nye udslusningsboliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol. Der er i forvejen fem udslusningsboliger i Danmark.

Pengene vil også gå til psykologstøtte og terapi til personer før, under og efter et ophold på et krisecenter.

Derudover afsættes der penge til at opkvalificere fagfolk – jobcentermedarbejdere, lærere og pædagoger – og centrale civilsamfundsaktører, så de er klædt på til at opspore, forebygge og håndtere mulige tilfælde af social kontrol.

Endelig udvides en ordning med sikkerhedskonsulenter, som hjælper fagfolk og borgere i konkrete sager om social kontrol.

Fakta om aftalen

Partierne er blevet enige om at fordele de 40 millioner kroner sådan her:

- 13 mio. kroner til uddannelse og opkvalificering af fagfolk til opsporing og håndtering af negativ social kontrol

- 3,8 mio. kroner til inddragelse af civilsamfundsaktører –  styrket bevilling til foreningen Søstre mod vold og kontrol

- 12,4 mio. kroner til styrket exit for ofre for negativ social kontrol, herunder etablering af flere udslusningsboliger

- 10,8 mio. kroner til udvidelse af sikkerhedskonsulentordningen.

Kilde: Udlændinge- og Integrationsministeriet

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

“I Danmark bestemmer kvinder selv, om de vil giftes eller afbryde et ægteskab. Det skal imamer eller ældre familiemedlemmer ikke bestemme. Vi skal aldrig acceptere den kultur, der med vold og trusler fastholder kvinder i usynlige fængsler."

Korrekt - de skal udvises af landet, og hjem hvor de kan praktisere deres kultur...

Annonce