Annonce

Lego-arving forarger: Kørte sin bil ud på isen for at tjekke om den kunne holde

Rasmus Stoklund (S): Historien bekræfter mig i, at det er godt arveafgiften for de rigeste er hævet
Det har forarget mange, at Lego-arvingen, Anders Kirk Johansen, har kørt en af sine mange biler ud på isen på en sø, som han har fået anlagt på sit Rohden Gods ved Vejle, for at se om isen kunne holde. Det kunne den ikke, og bilen røg en tur i vandet.

Anders Kirk Johansen, oldebarn af Lego-grundlæggeren Ole Kirk Christiansen, siger med et grin til Ekstra Bladet, at han er glad for, at det ikke var hans Rolls Royce, der røg i vandet:

“Jeg er da glad for, at jeg ikke tog min Rolls Royce.”

Anders Kirk Johansen - lufter her Rolls Roycen på sin Instagram-profil

Lego-arvingen henviser her til, at bilen, der røg i vandet, kun var hans Suzuki Jimny, der vejer 1,3 tons.

Anders Kirk Johansen fortæller til Ekstra Bladet, at han og nogle af hans ansatte var ude på søen to dage forinden, og da virkede isen til at kunne bære bilen:

“Jeg fik en medarbejder til at skære i isen, og de målte den til at være 13 centimeter tyk, så jeg tænkte da, at den kunne man godt køre på. Det viser sig dog, at Forsvaret siger, den skal være 18 centimeter, før de sender tanks over den. Men sådan kan jo altid være bagklog,” lyder det fra Lego-arvingen.

Jeg har set de der programmer 'Driving on ice', og nogle gange må man jo bare gå forrest og lave noget sjov

“Jeg har set de der programmer 'Driving on ice', og nogle gange må man jo bare gå forrest og lave noget sjov. Og det var rigtig sjovt,” fortæller han, og føjer til, at han inden stuntet havde spurgt sine følgere på Instagram, om de mente isen kunne bære hans bil:

“Og her var der altså 70 procent, der svarede ja,” siger han og griner - for tredje gang under interviewet med frokostavisen.

S. Godt vi satte arveafgiften op

Det socialdemokratiske folketingsmedlem, Rasmus Stoklund, er blandt de forargede.

I et Facebook-opslag noterer Stoklund, at Anders Kirk Johansen ikke tog uheldet tungt:

Måske hænger det sammen med, at man ikke selv har tjent sine penge, når man tager så let på deres værdi

“Måske hænger det sammen med, at man ikke selv har tjent sine penge, når man tager så let på deres værdi. Jeg tvivler dog på, at den gamle Lego-grundlægger Ole Kirk ville være stolt af sit oldebarns opførsel,” skriver Stoklund.

Faktisk kan Stoklund kun se en eneste god ting ved historien:

det var godt vi i Socialdemokratiet gik til valg på at få hævet arve-afgiften for de rigeste

“Den bekræfter mig i, at det var godt vi i Socialdemokratiet gik til valg på at få hævet arve-afgiften for de rigeste. Loven trådte i kraft for godt et års tid siden.”

placeholder

 

På JP/Politikens Hus’ fine direktionsgang på Rådhuspladsen er koncernchef Stig Ørskov mindst lige så forarget.

I et tweet noterer han - sammen med et link til artiklen i Ekstra Bladet:

"'Jeg er da glad for, at jeg ikke tog min Rolls Royce', siger han med et grin. Har sjældent læst et mere relevant bidrag til diskussionen om arveafgift,” skriver koncernchefen.

placeholder

 

Selv ikke på erhvervslivets avis, Børsen, modtages Anders Kirk Johansens stunt med glæde.

"Ole Kirk Christiansen, Legos grundlægger, en ydmyg og arbejdsløs tømrer, som drejede rester af træ for at forsørge sin familie i 1930ernes krise - ville han vende sig i sin grav, hvis han læste dette? Jeg tror det," skriver chefredaktør på Børsen, Niels Lunde på Twitter.

Enhedslistens Pernille Skipper er også blandt de forargede:

“Her er en bil til en kvart million gået gennem isen, og milliardær-arvingen synes at det er morsomt og er “bare glad for at det ikke var hans Rolls Royce”, skriver hun - også på Twitter.

Det afføder i skrivende stund 319 kommentarer. Mange mener, at Skipper med sit tweet alene afslører misundelse, og mange føler anledning til at skrive en masse ikke helt pænt om “kommunister”.

placeholder

 

Rigdommen og Trump-sympatier flashes på Instagram

På sin Instagram-profil ynder Anders Kirk Johansen at vise sit rigmandsliv frem.

Også venskabet med den tidligere amerikanske ambassadør under Trump-æraen, Carla Sands, luftes. Det samme gælder Anders Kirk Johansens manglende sympati for den nye amerikanske præsident, Joe Biden:

"Today my thoughts goes to USA 🇺🇸 If Joe Biden will remain until he turns 82 or 86 years old 😅 Goodbye to my neighbor Carla," skriver han således på Instagram 20. januar - dagen hvor Joe Biden og Kamela Harris blev indsat som ny præsident og ny vicepræsident.

20. januar i år sender Anders Kirk Johansen en hilsen til sine amerikanske venner: "Today my thoughts goes to USA 🇺🇸 If Joe Biden will remain until he turns 82 or 86 years old 😅 Goodbye to my neighbor Carla (Sands, USA's nu tidligere ambassadør i USA)

 

På Instagram-profilen får vi indblik i, at Anders Kirk Johansen er et rigtigt legebarn. Han elsker ikke alene veteran- og liebhaver biler, men bestemt også racerbiler, lystyachter, privatfly, dyre vine og havanesere.

Cigar-kufferten er pakket - Instagramteksten lyder: "Ready for a small holiday 😎 #cohiba #bolivar #montecristo #romeoyjulieta #sachopancha #trinidad #davidoff #mygarage #macanudo #hoyodemonterrey #louisvuitton #thegoodlife"
Lystyachten - til reperation i sydfranske Antibes
Heste-hold - hører naturligvis også med til livet på Rohden Gods

 

Via Instagram-profilen får vi også indblik Anders Kirk Johansens godsejerliv med hestehold, jagtselskaber og besigtelse af jordbesiddelserne i Scotland.

Skotske besiddelser - Anders Kirk Johansen besigtiger her i det rette antræk sine skotske besiddelser i Achanalt Highland
Rohden Gods - Anders Kirk Johansens gods ved Vejle i julestemning

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det skal altid kunne betale sig at arbejde

I det mindste var det bare en Suzuki, og ikke en leaset muskel-BMW som "flygtningene" i de almennyttige boligforeninger med fuld boligsikring (BMW-sikring?) kører rundt i København og slår politifolk ihjel i. Jeg er ikke sikker på at Stoklund vil forvalte Lego-arven bedre end Anders. Ynkeligt der også lige skulle Trump-bashing med.

Og der skulle så lige lidt "flygtninge bashing" ind i diskussionen. Hvor mange flygtninge mon der kører rundt i BMW og endnu færre, der ligger og kører betjene ihjel?!. Tal om at være helt væk fra realiteterne. Men tilbage til det som det egentlig handler om. Når man i den grad aldrig har skulle arbejde for sin løn og får ALT serveret på et sølvfad bliver man nok en kende "ødelagt".

Klart der skal være en arveafgift. Og mon ikke legebarnet, med g ikke j :), godt ved han har dummet sig, og så klarer det med en kæk bemærkning, det kan jeg ikke forarges over, kun ryste på hovedet. Nogle som Mærsk , den gamle og også den unge var/er aldrig sådan, de respekteres højt. Tror ikke det er tilfældet med legobossen.

Hold nu kæft med Jeres smålige kommentarer om arveafgift, det har sgu intet at gøre med det her, han er jo bare et stort stolt legebarn, der har råd til det han gør.. og hvis vi sætter afgiften mere op, vil det jo stadig forekomme 🌞 misundelse er en grim ting

Det er jo af mere overfladiske debattører som f.eks. Pape og Hans Henrik en ofte forekommende kommentar, at ønsker man at gøre sig tanker om formuefordelingen og dens årsager. jamen så må man da lide af misundelse.
Men der er da pinligt plat, for emnet er da såre relevant, måske ikke mindst i en tid, hvor f.eks. Thomas Piketty i et digert værk har dokumenteret, at afkastet, målt over flere hundrede år, af større formuer, systematisk har vist sig større end inflationen. Oversat til dagligdags sprog betyder det, at har man først erhvervet sig en formue, kan man blive stadig rigere, medens man ser fjernsyn og praktiserer lediggang, helt løsrevet fra anden samfundsberigende indsats. Man har så at sige fået sig anbragt i en position, hvor man har magt til, med systemets velsignelse passivt at overtage værdien af andres indsats.
Ud over det klart urimelige i sådan en tilstand, er det faktisk den tilstand den liberale bevægelse bekæmpede, da
den opstod som modstand imod et stadigt mere indavlet og ubegavet aristokrati, der i generationer havde siddet på jordbesiddelserne og holdt landet nede i talentløs styring og konstant depression.
Problemet er, at med den store formue følger der en magt i samfundet, hvis omfang nok de færreste nok reelt forstår. Og for at besidde en sådan magt kræver det i den liberale forståelse, at man også på sæt og vis har gjort sig fortjent til den.
Når man fjerner arveafgiften og lader formuerne gå ubeskåret i arv, er det jo opbygning af er nyt kapitalaristokrati, der over tid risikere at udhule kvaliteten i formueforvaltningen. og det er gift for den sociale mobilitet, der skal sikre, at de bedste talenter bestrider nøgleroller i samfundet.
I sig selv kan man for min skyld køre sin bil hvorhen man vil. men i det omtalte tilfælde synes der, uden at der jo er givet et fuldt billede, at være tegn på et mønster, der mere systematisk, hybrisfarvet og lemfældigt tyder på omgang med værdier, skabt af andres arbejde, der nok kunne gøre større nytte anvendt på anden måde.