Dansk Folkeparti holder pensionisterne for nar

Dansk Folkeparti holder de ældre på pinebænken ved at udskyde beslutningen om at skære i boligydelsen. Dansk Folkeparti har valgt at støtte en regering, der vil skære ned på velfærden for at give skattelettelser.
Tusindvis af ældre går en usikker juletid i møde. Det gør de, fordi regeringen og Dansk Folkeparti om kort tid vil skære i boligtilskuddet til landets fattigste. Usikkerheden er kun blevet større efter de borgerlige partier tirsdag valgte at udskyde besparelserne til foråret. Således holdes pensionisterne på pinebænken i mange måneder endnu.

At landets ældre holdes hen i usikkerhed skyldes ene og alene, at Dansk Folkeparti støtter en borgerlig regering. En borgerlig regering, der har valgt at skære på den offentlige velfærd for i stedet at give skattelettelser til virksomhedsarvinger og rabat på store biler. Og her må jeg minde om, at Dansk Folkeparti som bekendt er største borgerlige parti, og derfor må anses som mere end blot en hjælperytter på holdet.

Dansk Folkeparti afslørede deres kynisme, da forsøgte at skjule deres økonomisk overgreb på samfundets mindst bemidlede

De seneste uger har vi været vidne til en sand opvisning i politisk panik. Dansk Folkeparti afslørede deres kynisme, da forsøgte at skjule deres økonomisk overgreb på samfundets mindst bemidlede. I flere uger forsøgte partiet at benægte eksistensen af besparelserne. I lokalaviser kunne man sågar læse indlæg af partiets folketingsmedlemmer, hvor de forsøgte at tillægge socialdemokraterne ansvaret for besparelserne. En pudsig analyse fra DFerne, eftersom finansloven blev indgået af de borgerlige partier alene.

Da det ikke virkede at benægte fakta, forsøgte Dansk Folkeparti at trække uvidenhedskortet. Partiet påstod nu at Finansministeriets beregninger var forkerte, og at de ingen anelse havde om konsekvenserne af deres politik. Dansk Folkeparti agerede som spritbilisten, der nuppes efter julefrokosten med en alt for høj promille, og over for betjenten påstår, at han da ikke anede, at man kunne blive beruset af at drikke snaps.

Desværre for Dansk Folkeparti havde Ældre Sagen mange uger forinden advaret om konsekvenserne. Ældre Sagen havde sågar henvendt sig direkte til Thulesen Dahl og advaret mod at tusindvis af pensionister ville blive ramt af besparelserne. Advarsler, som Dansk Folkeparti havde ignoreret.

I en rum tid blev Folkepartiets finansordfører sendt ud for at benægte, at besparelserne ville ramme de svageste ældre. Men også det argument blev sendt i jorden, da ATP sort på hvidt dokumenterede, at over 95 pct. af de ældre, der modtager boligtilskud har lave eller meget lave indkomster.

I panik krævede Dansk Folkeparti finansloven genåbnet. Finansministeren må have siddet måbende tilbage, da kravet kom på direkte TV ugen inden aftalen skulle stemmes gennem Folketinget. Som endnu et bluf-nummer forsøgte Claus Hjort i tæt pardans med Thulesen Dahl derfor at udskyde besparelserne på landets ældre til foråret.

Besparelserne er ikke aflyst
Besparelserne på boligydelsen er ikke aflyst. Det fremgår klart af aftaleteksten, at pengene stadig skal findes på boligydelsen. Det konkrete forslag er blot skudt til hjørne. Prisen for hjørnesparket er høj. Liberal Alliance og Konservative har som kompensation fået stillet to nye skattesænkninger i udsigt. Tilmed vil mange tusinde danskere få forkert boligtilskud i januar, da myndighederne allerede har iværksat de planlagte besparelser.

Tusindvis af pensionister holdes som gidsler af Dansk Folkeparti

Tusindvis af pensionister holdes som gidsler af Dansk Folkeparti. Det parti der ikke kunne give løfter nok til de ældre i valgkampen, bliver nu også det parti, der står bag massive besparelser på ældre – til fordel for billigere store biler og skattelettelser til virksomhedsarvinger.

I valgkampen måtte vi socialdemokrater igen og igen lægge ører til, at en borgerlig regeringen kunne levere den dobbelte velfærd for det halve. Nu er afregningens time kommet. Dansk Folkeparti er ikke i nærheden af at være de ældres vogter eller garanterne for god velfærd. Tværtimod. Dansk Folkeparti er det største parti i det borgerlige flertal, der lige nu slagter vores fællesskab til fordel for gevinster til samfundets rigeste.

 

Trine Bramsen (f. 1981) er folketingsmedlem for Socialdemokraterne og rets- og menneskerettighedsordfører.

Folketingsmedlem for Socialdemokratiet 


placeholder

Annonce