Annonce

De fjerner borgernes skrald og får en fuckfinger som tak

Frederiksberg Kommune og 3F opfordrer til at huske den gode tone, når skraldebilen holder i vejen i trafikken: “De her ting påvirker humøret,” fortæller 3F om overfusninger.
Foto: Frederiksberg Kommune
Uden dem ville gaderne flyde over af stinkende skrald, men alligevel bliver de overfuset med skældsord, spyttet efter, de får fingeren og kastet ting efter sig.

Renovationsarbejdere eller skraldemænd er genstand for voldsomme aggressioner af forbipasserende i trafikken, når de udfører deres arbejde.

De mange overfusninger får nu Frederiksberg Kommune til at sende en opfordring til vrede forbipasserende: Behandl skraldemændene ordentligt.

Også 3F maner til besindighed og advarer om, at en stigende utålmodighed blandt trafikanter kan ødelægge arbejdsglæden for mange af landets skraldemænd.

Borgmester: Stop med overfusninger

På Frederiksberg kan kommunen berette om, at skraldemænd på daglig basis bliver overfuset af forbipasserende og bilister, som synes at skraldebilen holder i vejen

”Det er fuldstændigt uacceptabelt, at kommunens medarbejdere bliver udsat for sådan noget, når de gør deres arbejde,” udtaler borgmester, Michael Vindfeldt (S), til Netavisen Pio.

Det er desværre noget, mange af medarbejderne oplever på daglig basis.

”Det er desværre noget, mange af medarbejderne oplever på daglig basis. Og mit klare budskab er: Stop det. Lad os i stedet være søde ved hinanden – især dem, der får vores hverdag og by til at fungere,” tilføjer han.  

Michael Vindfeldt fortæller, at skraldemændene oplever, at bilisterne bliver utålmodige, når de bliver nødt til at vente, fordi de ikke kan komme forbi skraldebilen.
Ofte råber bilisterne skældsord eller giver skraldemændene fingeren.

Borgmesteren har i den forbindelse en opfordring til de vrede bilister: “Lad os trække i den anden retning og vise skraldemændene, at vi er glade for dem og værdsætter alt det, de gør. Så hvis vi oplever at holde bagved en skraldebil og vente, så lad os køre pænt forbi bagefter med et smil – og måske endda råbe ‘tak’ ud af ruden”.

“Og hvis man alligevel bliver sur, så skriv til mig på borgmesteren@frederiksberg.dk frem for at skælde ud på medarbejderne – så tager jeg skraldet,” tilføjer han.

3F: Et problem i hele landet

Hos 3F oplever man også, at skraldemændene ofte bliver overfuset

“Det er ikke kun på Frederiksberg. Skraldemændene oplever, at tålmodigheden blandt borgerne er blevet mindre, hvis de holder i vejen,” siger formand for 3F’s brancheklub for renovationsarbejdere, Frank Boye, til Netavisen Pio.

Adspurgt om, hvad skraldemændene oplever i deres hverdag, lyder det: 

Det kan være verbale tilsvininger. Det kan være at få kastet ting efter sig og blive spyttet efter

“Det kan være verbale tilsvininger. Det kan være at få kastet ting efter sig og blive spyttet efter,” siger han.  

“Det er et problem, som altid har eksisteret, men inden for de seneste par år er det blevet større,” tilføjer han.

Har du nogen idé om, hvordan det kan være? 

“Jeg tror, det er en kombination af de trafikale forhold, fordi der er flere biler på vejene, men jeg tror også, at vi har en mere stresset hverdag. Vi har ikke nogen tålmodighed, når vi sidder to minutter og venter på en skraldebil,” siger Frank Boye.

Og det er ærgerligt, fordi det går ud over en gruppe mennesker, som egentlig bare forsøger at gøre deres arbejde, mener han.

“Vi udfører et arbejde, som ikke ret mange andre vil udføre, når vi fjerner borgernes skrald. Og de her ting påvirker humøret. Jeg ved også, at der er nogen, der er blevet decideret bange i forhold til trusler, som de har fået, når de holder i vejen, fordi de passer deres arbejde,” siger Frank Boye.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er desværre en meget trist udvikling som ses overalt. I det offentliges systemer, som her med skraldemændene. Der er ofte meget lidt overbærenhed og tolerance hvis den enkelte ikke lige kan komme til straks. Godt at Frederiksberg borgmester støtter op om skraldemændenes vigtige arbejde

Sørgeligt. Her i Midtjylland oplever vi pligtopfyldende og glade medarbejdere. Og sortering i flere fraktioner er virkelig en øjenåbner: Meget mere plast til genbrug - nu kun lidt rest affald. Det er så let at sortere - tænk på vores børnebørn og oldebørn. Hvor meget af vores "lort" skal de betale for at få fjernet vores overforbrug ?

Sortering af affald ser godt ud. Men det hjælper ikke en pind. Det er ikke andet end at flytte rundt på problenet, at vi producere enorme mængder, som ikke tjener noget som helst reelt formål. Produktionen af det overflødig skal væk og slet aldrig eksistere. De enorme mængder, som kun bliver brugt bare en gang for herefter at blive en del af affaldsbjerget skal forbydes. At sortere enorme mængder af affald, som aldrig skulle eksistere er molboarbejde.

Når jeg køre bil kører jeg kun 60 km/t. Det sparer benzin og giver en rigelig margen for Jer andre at overhale. Undtagen motorvej. Her kører jeg 80 km/t. Det for at lastbiler ikke behøver overhale. Det gør de så alligevel. Selv om det er ulovlig. Gad vist, hvorfor folk har så travlt. De ender jo alligevel med at dø før eller siden.

Tag dog en slapper. Du styrter kun rundt for at gøre de rige endnu rigere. Det er jo i grund og bund vanvittig. For du får ikke en skid ud af det.

Annonce