Annonce

Debat: Politikernes dobbeltmoral er kvalmende, når det gælder overvågning

Det er ikke politikernes privatliv, der skal beskyttes mod mediernes "overvågning", men borgernes privatliv, der skal beskyttes mod politikernes overvågning. Det skriver liberal debattør efter ballade om B.T's metoder i justitsministerens parkeringssag.
Foto: Mikkel Urup
Claes Kirkeby Theilgaard er liberal debattør, velfærdskorrespondent på 24Syv og kommunikationsstuderende.
I sidste uge kunne B.T. afsløre, at den socialdemokratiske justitsminister Peter Hummelgaard ved flere lejligheder har parkeret ulovligt, når han afleverer sine børn i vuggestue og børnehave på Amager i København.

Umiddelbart skulle man tro, at en justitsminister, der bliver afsløret i systematisk at bryde loven, ville undskylde med det samme. Det gør Hummelgaard dog ikke. I stedet afviser han på arrogant vis at give interview til B.T., men kommer i stedet med en skriftlig bortforklaring:

"Jeg vil hverken beklage eller forklare mig over for B.T., for det gør alligevel ingen forskel for den historie, man gerne vil skrive … Det er vigtigt for mig at kunne aflevere mine børn i vuggestue og børnehave næsten hver morgen. Jeg bilder mig selv ind, at det er en – om end sølle – kompensation for alle de timer, jeg ellers er væk i deres liv".

Mærkværdig kritik

Det er i sig selv bekymrende, når Peter Hummelgaard som justitsminister føler sig hævet over loven. Det gør kun ondt værre, at mange af hans politiske kolleger forsvarer ham – og samtidig retter en mærkværdig kritik af B.T.'s fine og vigtige journalistiske arbejde.

Talrige nuværende og tidligere politikere har på især Twitter givet udtryk for, at B.T.'s afsløring er udtryk for en problematisk og uproportional "overvågning".

Tænk sig, at selvsamme politikere, som har ansvaret for at have udviklet Danmark til det, udenlandske medier betegner som et "overvågningsmareridt", har frækheden til at mene, at et medie "overvåger" en justitsminister ved på baggrund af en begrundet mistanke på offentlig vej at filme ham, imens han bryder loven.

Ingen grund til at have ondt af Peter Hummelgaard

Når overførselsmodtagere oplever at blive forfulgt i supermarkedet eller få ransaget deres hjem uden dommerkendelse af kommunale overvågningshold og bliver indkaldt til kammeratlige samtaler af kommunen på baggrund af deres opslag på sociale medier, er der ingen grund til at have ondt af Peter Hummelgaard.

Og når Hummelgaard som justitsminister er ansvarlig for i strid med menneskerettighederne at masseovervåge stort set hele den danske befolkning via invasiv logning af alle telefonsamtaler og SMS'er, er det retteligt her, man burde sætte ind med kritik, hvis man virkelig var bekymret for overvågning.

Magen til dobbeltmoral skal man lede længe efter

Politikerne kan ikke både skrue stadigt mere op for overvågningen af den danske befolkning og samtidig hyle op, så snart et medie filmer en af deres kolleger, imens han i fuld offentlighed bryder loven. Magen til dobbeltmoral skal man lede længe efter.

Der er al mulig grund til at være kritisk overfor overvågning. Privatlivet er vigtigt at værne om. Men i dagens Danmark er det ikke politikernes privatliv, der skal beskyttes imod mediernes "overvågning", men snarere borgernes privatliv, der skal beskyttes mod politikernes stadigt mere indgribende overvågning.

Liberal debattør, velfærdskorrespondent på Blåt Bælte på 24Syv og kommunikationsstuderende.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hummelgaard skal selvfølgelig overholde de samme regler som alle vi andre, og bør ikke kaste sig ud i at bortforklare noget i den forbindelse. Men når det er sagt, kan denne sag næppe kvalificere sig til en plads blandt dagens 100 vigtigste.

Man kan jo så undre sig hvorfor sagen er blevet blæst op. Den var også til diskussion i TV2's Presseloge.

Det er en peanuts sag. Og den unge fra LA er en spradebasse som hans formand. Ser ikke bjælken i eget øje, men Torben hos en modstander.

Nej Helle - det er IKKE en peanut sag.
Din holdning undrer mig ikke - har du nogen sinde kritiseret S politikere?

Tornen

Helle - husk nu, at når du vil kommentere et andet indlæg så vælg "svar" og IKKE "Skriv kommentar"

Splinten!

Men kan mene det er en lille sag, men der tegner sig jo et billede af en politiker og justitsminister der føler sig hævet over loven, for det er jo ikke den første gang han lige trådt ved siden af, der var også sagen og det ulovlige rentefrie studielån og sagen hvad han flyttede nogle corona afspærringer han ikke lige mente gjaldt for ham og nu viser det sig så at han er fuldstændig ligeglad med færdselsloven!
Og ja vi træder alle sammen ved siden af engang i mellem, men vi er altså ikke alle sammen minister og da slet ikke justitsminister!

Enig! Bortset fra at det IKKE er en lille sag.

Ja, alle vi "plebs" får jo jævnligt at vide "Hvis du ikke har noget at skjule ..."

Justitsministeren må også have glemt, at en af partifæller og tidligere ministerkollega udtalte,
at "Med øget overvågning stiger friheden." Så nu må justitsministeren virkeligt føle sin frihed.

Niveauet for ministeren og hans kammesjukker på Christiansborg synes meget lavt. Det bidrager yderligere til mistilliden overfor politikere.

Nej nu be'r jeg dem fru Heilbunth! - hattedamerne i Libertas er forargede.

At justitsministeren måske parkerer ulovligt viser, at han er et menneske ligesom alle andre. Og jeg går da ud fra, at hvis han får en bøde, betaler han den, ligesom alle andre.

Hvis Hummelgaard ikke betaler sine parkeringsbøder, har vi en sag!

Men ellers er det da rigtigt, der er al for meget overvågning af borgerne i Danmark - noget som blev indført, da de borgerlige, herunder Liberal Alliance, havde regeringsmagten. At socialdemokraterne så ikke har et problem med Stasimetoderne viser jo bare, at socialdemokratiet, ligesom de moderne liberale, har totalitære tendenser.

Men det vidste vi jo i forvejen.

Claes Kirkeby Theilgaard kan ikke se Arne-pensionen er til nogen nytte. Den får han nemlig aldrig brug for. Så hellere topskattelettelser. Dem ved man da hvad er.

Jeg synes det er en lille dum sag, betal, bøden og tænk dig om Hummelgaard, men det er så almindeligt det sker ved skoler og institutioner om morgenen, det gør det ikke mere rigtigt, men siger måske mere om, hvor svært det er at finde en p.plads i byen. Du sku være skolelærer Kurt med din ævnligt hævede pegefinger mod andre. Nyd solen i stedet.

Jævnligt

Nej Helle - det er ikke 'en lille dum sag'.
Folketingets politikere, og i særdeles justitsministeren, bør foregå med et godt eksempel (rollemodeller).
Og slet ikke som i dette tilfælde - optræde arrogant.

Skolelærer? Nej tak.

Og det gode vejr - tak det nyder jeg og i lige måde!

Egentlig er det allermest bekymrende ved denne sag, at virkelig mange synes at det er "for groft". Det er det ingenlunde. Alle spilleregler er overholdt fra journalisternes side, der er vogtere for os alle sammen. Pilene i samfundet peger altså to veje - og når politikerne tiltagende overvåger befolkningen med droner, kontrol af kontoudtog, brug af luftfoto, overvågning af sociale medier mv. - så må det nødvendigvis trykprøves den anden vej også. Hele humlen er nok nærmere, at når politikerne opfører sig åndsvagt - så gør befolkningen desværre også. Den slags forplanter sig. Derfor er tiltagende meget dobbeltmoral virkelig skidt for landet. Der er meget der aktuelt forfalder som følge af den slags og det er ingen af os tjent med. At eliten på den måde som vi har set her - slår ring om hinanden og støtter det åbenlyst utiltalende, det gør kun sagen værre og endnu vigtigere at forfølge.

Overvågning er en slags mistænkeliggørelse...og "man " ikke stoler på Hinanden..også i det offentlige, naturligvis kan der være steder hvor det gavner..
Der skal ikke mere til..
Alle kan begå fejl,,jeg er også sikker på Peter Hummelgård betaler bøden.ingen dobbeltmoral..det er smålighed og enig endnu en ung og dumsmart polikker fra de liberale..😲
God aften

Må kommuen overvåge dig?
Dobbeltmoral? JA Læs lidt om hvordan vælgerne bliver overvåget: https://www.k10.dk/showthread.php?t=34695

Anonym anmeldelse af dine medborgere.
Læs om hvordan vores samfund har udviklet sig, som i STASI-tyskland: https://www.k10.dk/showthread.php?t=25393

Med venlig hilsen