Annonce

Videooptagelser af ministers parkering i strid med reglerne forarger

B.T.-videooptagelser dokumenterer justitsminister Peter Hummelgaards parkering i strid med reglerne ved sine børns børnehave - mediets overvågning rejser debat
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Peter Hummelgaard(S), justitsminister
Dagbladet B.T. har fotooptagelser, der dokumenterer, at justitsminister Peter Hummelgaard (S) ved flere lejligheder har parkeret i strid med reglerne ved sine børns børnehave og vuggestue.

B.T. startede i marts - på baggrund af et tip fra en borger - gennem flere dage en intensiv fotoovervågning af justitsministerens parkeringer. Overvågningen viste, at tippet fra borgeren holdt vand. Ministeren parkerer ved fire lejligheder i strid med reglerne. Og det dokumenterer B.T. så med videoklip.

En enkelt gang - viser B.T:’s overvågning - holder Hummelgaards private bil, en grå Kia Zeed, hele natten parkeret ved børnenes institution. Kia’en holdt parkeret på et sted, hvor man kun må parkere 15 minutter.

Minister: “Udansk”

Hummelgaard betegner i et mailsvar til B.T. - med henvisningen til overvågningen gennem flere dage - historien for “udansk” og “et nyt lavpunkt for dansk presse”.

I mailsvaret understreger ministeren, at det er vigtigt for ham at aflevere sine børn i vuggestue og børnehave næsten dagligt:

Nogle gange er bilen dog nødvendig

“Ligesom alle andre skal jeg selvfølgelig være opmærksom på tidsbegrænsningerne for parkering i Københavns Kommune. Jeg prøver i forvejen at optimere vores morgen-familielogistik, så vi kommer afsted tidligt nok til at kunne tage cyklerne. Nogle gange er bilen dog nødvendig. Og at det så er glippet ift. at overholde en tidsbegrænset parkering, er selvsagt træls.”

placeholder

 

Forargelse på borgen: “Langt over stregen”

På Christiansborg og omegn vækker B.T.’s overvågning forargelse - mere end selve overtrædelsen af parkeringsreglerne.

Hummelgaards partifælle, socialdemokratiets retsordfører, Bjørn Brandenborg, sammenligner i et tweet B.T.’s researchmetoder med den gang Ekstra Bladet rodede i daværende miljøminister Karen Ellemann-Jensens private skraldespand - blandt andet i et forsøg på at afsløre ministerens mulige madspild:

“Jeg er selv far til små to børn og politiker. I den rækkefølge. Og jeg synes den her slags såkaldt journalistik er så langt over grænsen som det kan komme. Helt på linje med den gang man rodede i skraldespande.”

placeholder

 

De Konservatives politiske ordfører, Mette Abildgaard, er også stærkt kritisk over for B.T.’s journalistiske metode:

Jeg bryder mig virkelig ikke om den type journalistisk her

“Jeg bryder mig virkelig ikke om den type journalistisk her. Uagtet fejl med parkering eller ej. At overvåge en minister på den måde, er ikke langt fra at rode i skraldespanden.”

placeholder

 

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) betegner B.T.’s researchmetoder som værende langt over stregen:

“Jeg er helt med på, at pressen nogle gange skal gå langt for at afdække en vigtig historie. Proportionaliteten mellem metode og væsentlighed i B.T. historie om Peter Hummelgaarder fuldstændig på månen og langt, langt over stregen.“

placeholder

 

Tidligere V-skatteminister Karsten Lauritzen i Lars Løkkes skiftende regeringer antyder i et tweet, at det er den slags medieomtale, som afholder folk fra at gå ind i politik:

“Hvem vil dog være i politik når det betyder at ens børns børnehave overvåges af pressen.”

Den overvejende del af kommentarerne til de nævnte forargede politikere/eks-politikere viser dog, at folk uden for Christiansborg overvejende er forargede over ministerens parkering i strid med reglerne og ikke B.T.'s overvågning af ministerens parkeringsadfærd i det offentlige rum.

Opdateret kl. 18.15

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Men politikerne må omvendt gerne sætte forvaltningerne til at snage i folks energi- og vandforbrug for at se om de overholder reglerne.
Politikerne må tåle deres egen medicin, eller også må de gå af.

100% enig

Stop nu, må vi have lov til at begå fejl, en far med småfolk til børnehaven, morgen stress, en emsig borger samt nidkær avis, stop nu. Parkerer han galt så giv en parkeringsbøde, færdig slut.

Helle, har du også læst artiklen i B.T:?

https://www.bt.dk/politik/partifaelle-forsvarer-hummelgaard-efter-ulovli...

»Det er vigtigt for mig at kunne aflevere mine børn i vuggestue og børnehave næsten hver morgen. Jeg bilder mig selv ind, at det er en – om end sølle – kompensation for alle de timer, jeg ellers er væk i deres liv,« skriver Peter Hummelgaard.

"kompensation for alle de timer, jeg ellers er væk i deres liv"
INGEN, som i INGEN, tvinger dig / PH til at være politiker!!!

Jeg synes også at jeg fortjener lidt kompensation for mine mange år på arbejdsmarkedet. PH hvad vil forslå?

Journalister ynder at sætte sig selv op som samfundets vogtere, men HVEM vogter så disse vogtere.????

Hummelgaard: “udansk” og “et nyt lavpunkt for dansk presse” hvad med et lavpunkt for en politiker?
---
Bjørn Brandenborg, "den her slags såkaldt journalistik er så langt over grænsen som det kan komme"
---
Christina Egelund, ...langt over stregen
“... fuldstændig på månen og langt, langt over stregen“ er det da ikke foregået på en legal måde?
---
Karsten Lauritzen: “Hvem vil dog være i politik når det betyder at ens børns børnehave overvåges af pressen” det er der da mange der gerne vil
---
Det er skræmmende som politikerne slikker hinanden i r....

Til B.T. og Ekstra Bladet:
politikerne har åbenbart noget de gerne vil skjule i håbet om at vælgerne tror at de er de rene dydsmønstre - derfor forsæt 'overvågningen' og afsløringerne

Justitsministeren svarer i en skarp tone tilbage, at afleveringen af døtrene i daginstitutioner er en legitim grund til at bryde loven:

»Det er vigtigt for mig at kunne aflevere mine børn i vuggestue og børnehave næsten hver morgen. Jeg bilder mig selv ind, at det er en – om end sølle – kompensation for alle de timer, jeg ellers er væk i deres liv«, lyder det i et mailsvar fra Peter Hummelgaard, da B.T. kontakter ham.

Danmarks justitsminister giver hermed grønt lys til du kan parkere lige der hvor du vil. Bare du synes der er en grund til det. Det kan du jo så printe og have liggende i din bil og vise til parkeringsvagten og/eller politiet. Parker du bare ved busstoppet eller i en svingbane eller hvor det ellers lige er belejliget. Det siger Danmarks Justitsminister du godt må. Og han bestemmer.

God fri parkering til alle derude.

-

I øvrigt kan det godt vække harme, at politiker kollegaer ikke bare støtter Hummelgaads ulovligheder, men ligefrem er harme over journalisten metoder. Men at fotografere eller filme i det offentlige rum er helt lovlig.

De konservatives politiske ordfører, Mette Abildgaard sammenligner det med at råde i en private skraldespan hjemme i indkørslen på privat grund. Det er en helt hen i vejret sammenligning.

Som politiker har man ikke udvidede beføjelser i henhold til loven. Tvært imod har man en forpligtigelse i at overholde den og være et godt eksempel i samfundet.

Til Jer yngre politiker. Bliv dog voksen.

Danmark har udviklet sig til et overvågningsmareridt. Alt og ale bliver overvåget. Nu skal kommunernes kontrolgruppe for socialt bedrageri have adgang til at samkøre registre fra kommune til kommune, politi og skat for at spore mulige sociale bedrager. Intet er længere helligt, Privatliv, ha ha ha. Digitalt kan du spores alle vegne og staten har efterhånden enorme mængder data over landet borgere. Alt kan udledes. Også alt det du tror ikke kan. Med digitalisering er ALLE barrierer brudt. Kineserne er nogle amatører i forhold til Danmark. De har nemlig fortalt deres borgere det foregår. Hvorimod i Danmark fungere det efter divisen ”Mig generer det da ikke. Jeg har ikke noget at skjule”. Selv dit DNA er de seneste år systematisk blevet indsamlet. Med mindre du aktivt har sagt fra. Men da det er foregået meget tys tys ved langt de fleste slet ikke det foregår. NGC (National Genom Center) hedder det. Alle nyfødte får udtaget deres DNA. Du som voksen får det, når du hus f.eks. din læge afgiver en blodprøve. Foreløbig er det i forskningsøjemed. Men der tales om, at give f.eks. politiet adgang for at opklare forbrydelser. Her vil mange sikkert tænke ”Mig generer det ikke, Jeg er ingen forbryder”.

Men din DNA profil gemmes for evigt. Og hvad de vil blive anvendt til om et årti ved du intet om. Hvad hvis forsikringsselskaber får adgang i det nye forsikringssamfund SVM regeringen drømmer om? Og vi deles i gode og dårlige liv lige fra fødslen for bare at nævne et ubehag.

- Men mig genere det da ikke. For jeg har da ikke noget at skjule.

Om få år er vi alle digitale robotter af kød og blod. Ensrettede af digital kontrol, TikTok og ChatGPT. Mange unge 12 tals snakke chatoller er allerede uhelbredelig inficeret af den digitale virus.

Menneskets zombie apocalypse bliver hverken virus eller svampe. Det bliver den digitale apocalypse.

Det går ned ad bakke for dig Jeppe Lindholm.
Men du er jo ikke forpligtet over evne - som ikke dansk statsborger ses det at du glemmer det danske sprog:
"Alt og ale bliver overvåget". >ale<

Med al den overvågning du beskriver kan du jo glæde dig over ikke at være dansk statsborger længere - det kan jeg i hvert fald

Hyg dig i jordhulen - hvor mange meter var det nu den var gravet ned i NZ?
.
.

Kurt Jensen har i hvert fald travlt med at overvåge Jeppe Lindholm og jagte ham her på pio, ret ofte med mærkelige kommentarer. Hvorfor Kurt har det behov vides ikke. Måske Kurt burde finde sig et chatrum eller lignende, hvor der måske er nogle andre der gider svare Kurt tilbage, hvis Kurt keder sig så meget.

Madsen har i hvert fald travlt med at overvåge Kurt Jensen og jagte ham her på pio, ret ofte med mærkelige kommentarer. Hvorfor Madsen har det behov vides ikke. Måske Madsen burde finde sig et chatrum eller lignende, hvor der måske er nogle andre der gider svare Madsen tilbage, hvis Madsen keder sig så meget.

Nu synes jeg godt nok, du skal stoppe dig selv, inden du kommer for langt ud.

Nå, synes du det Vivi

Politiske beslutninger kræver at facts må på bordet!

Det siger de fleste politikere oftest!

Altså med mindre at bureaukratiet tager overhånd!

Ind imellem består facts i selv politikeres handlen og laden!

Måske viser hele sagen at 15 minutters aflevering af et barn i vuggestuen/børnehaven måske er for lidt !.!

Måske viser sagen at antallet af parkeringspladser i lokalområdet er alt for lille i forhold til reelle antal “nødvendige” biler!

Socialdemokraterne har jo godt hjulpet af SF og Enhedslisten og Alternativet “verdens mest ambitiøse” klimapolitik med bilerne ud af storbyerne og generelt “frem med cyklerne”.

Det er altid træls at blive ramt af egne politiske dagsordener!

Facts på bordet vil de færreste politikere gå ind for!

Med mindre man tager chancen og ender i rigsretten og efterfølgende får chancen for at starte et nyt parti!

“Sandheden” er ofte ilde hørt!

I betragtning af antallet af læger og sygeplejersker, der for egen regning har “stillet overvågningskameraet op” og fortalt om daglige vilkår på danske sygehuse uden at politikere har reageret fornuftsmæssigt, men “videokameraerne” har måttet betale den ultimative pris, ja, så er det måske en lille pris for en politiker at betale, idet pension og efterbetalingsbeløb og nu gratis efteruddannelse under folketingsperiode -giver rige muligheder for “at hvis du ikke tåler røgen i køkkenet”, ja, så kan politiker-perioden give både et trucksertivikat, lederuddannelse eller en sosu-uddannelse!

Christiansborg politikere har så mange muligheder for at sætte dagsordenen i danskernes hverdag!

Hvis manglerne i en politikers hverdag skal føre til afsløringer om politikerens hverdag, ja, så er det langt fra at tegne fra ganske almindelige folks hverdag.

Kun de færreste tør inddrage pressen om forhold de synes er direkte urimelige og uretfærdige i deres daglige liv!

Tænk at have en bil, en parkeringsplads og endda 15 minutter til sin rådighed!

“Du kan godt” Alex Vanougslagh liberal alliance mottoet scorer kassen dagligt, og det på trods af at selv den gode Alex går ned med stress, hvis ikke han har både lejlighed og parkeringspladser til rådighed både i provinsen og i hovedstaden!

Et moderne liv er stressende - især for småbørnsfamilier!

Tænk hvis det var dagens socialdemokratiske facts budskab!

Med efterfølgende politiske beslutninger!

Familie-partier eksisterer ikke længere på Christiansborg!

Kun stress-partier hvor vælgerne strømmer til!

Liberal Alliance tager dagsordenen “Du kan godt”!

Selv overvågningen af folketingspolitikere viser det modsatte!

De danske politikere går ned med stress en efter en - selv i LA!

Hvad det er der stresser danskerne kræver masser af facts!

15 minutters parkering ved en børnehave?

Nedlæggelse af Store Bededag?

Lidt ekstra tid til familien var måske det Socialdemokrater og Liberal Alliance og den danske presse i fællesskab kunne nå frem til!

Vagthunden finder facts, lederskribenter og politikere søger fremadrettede svar!

Det handler om danskernes liv og førlighed!

Når en toppolitiker med en 4-årig søn går ned med stress, ja, så er 15 minutters parkering ved en børnehave måske blot en af 15 faktorer der spiller ind i en stresset hverdag, der ender med en sygemelding!

Sagen er langt alvorligere end BTs afsløringer rækker til!

Hvad tempo-socialdemokraterne byder befolkningen sammenholdt med “Du kan godt” LAerne, ja, det er måske det vores fælles overvågning af “overvågnings-samfundet” skal afdække og afsløre!

Og føre til en mindre stressfyldt hverdag for børnefamilier.

Stressog jag er storbyernes ubehag!

Når krybben er tom for tid og parkeringspladser, ja, så bides hestene!

Men hvem burde tage de politiske konsekvenser og beslutninger?

BT, erhvervsmanden, vælgeren, eller politikeren, der har folketingsgruppe, folketingsflertallet og ministerstillingen?

Befolkningen skal naturligvis følge loven. Men de her nævnte politikere fra flere partier synes åbenbart ikke, de hører til befolkningen. De synes åbenbart at de fortjener privilegier, fordi de er politikere.

Befolkningen skal naturligvis følge loven. Men de her nævnte politikere fra flere partier synes åbenbart ikke, de hører til befolkningen. De synes åbenbart at de fortjener privilegier, fordi de er politikere.

Danmarks justitsminister mener tilsyneladende lovgivningen kun er vejledende.

Hvorfor interesserer det dig JL?
Du er jo ikke dansk statsborger - og bor heller ikke i Danmark
.

Her I landet er kriminalitet jo ingen hindring for at bliver folketingspolitiker, eller for den sags skyld justitsminister. Om du er social bedrager eller tidligere dømt indbrudstyv, så skal du da være mere end velkommen I de skatteyderbetalte nepotistiske partivirksomheder.

Dog skal du ikke forvente at kunne bliver ansat i Netto eller få et turistvisum til USA... -med mindre du har kontakter og partibog i orden.

Egentlig er det jo interessant i sig selv at tilsyneladende kun politikeren Morten Messerschmidt har kritiseret justitsministeren i denne sag. De fleste andre "kolleger" synes at BT bruger ufine metoder.
Det er således tydeligt at vi har en folketings- og regeringselite - der føler sig som en elite - og så har vi på den anden side folket - der føler sig som folket, og som der jævnligt bliver trådt på. Tænk bare på salig store bededag. Ud med bededagen, og skal ministeren parkere, så skal han naturligvis parkere. Lige hvor han har lyst til det, og så blæse være med os andre.
Så vidt er vi åbenbart kommet i vores lille puslingeland, der engang hyggede sig i smug. Det gør vi ikke mere.

Kommentar:

Alle skal selvfølgelig overholde landets love, og selvfølgelig begås der også fejl, det lærer man forhåbentligt af...

Men når Justitsministeren udtaler, at "Det er udansk" med BT's overvågning, så kunde det da tyde på, er mit gæt så, at Justitsministeren; måske kan være ramt af en eller anden form, for "politisk storhedsvanvid" ? alle overvåges jo i vores samfund på den ene eller anden måde...

Men nu er det jo aldrig rart, når man bliver taget med fingerne i kagedåsen, og slet ikke når man er desværre kan snige sig ind, sådan er liver nu engang indrettet...

Hvem husker ikke skandalen på Plejehjem, hvor ældre borgerer var udsat for omsotgssvigt, hvis der ikke var opsat overvågning i de sager, ville omsorgssvigten fortsætte...

Det er ikke kun ministre, som prioritere sine børn. Det gør vi alle sammen. Det er ikke kun politikere, som går ned med stress. Det gør vi alle sammen. Politikere slipper af sted med socialbedrageri til 360.000 kr.

Men, hvis jeg parkere ulovlig koster det en stor bøde, som belaster husholdningsbudgettet måneden ud. Hvis jeg går ned med stress og sygemelder mig på ubestemt tid bliver jeg fyret og stor uden udsigt til at komme i job igen. Er jeg på kontanthjælp og tager over grænsen for at handle dagligvare lidt billigere straffes jeg ved at en stor del af min kontanthjælp fjernes i månedsvis.

Jo. Danmark er en retsstat.

Hummelgaards bedste parkeringstips: Bare gør det. Så tager vi den herfra.

Personlig foretrækker jeg at købe en parkeringsplads der, hvor jeg har behov for at parkere. Så er den altid tilgængelig for mig lige når jeg vil og er uafhængig af alle mulige tossede parkeringsregler. Hvor let kan det være. Når man har penge nok.

Livet er herligt i Nye Danmark - For nogen.

Jeppe Lindholm - hvorfor bliver du ved med at kommentere hvad der sker i Danmark al den stund at du ikke er dansk statsborger og heller ikke bor i Danmark?
Har du fortrudt dine handlinger?
Keder du dig?
Mener du virkelig at du har noget at byde ind med som danske statsborgere kan bruge til noget?