Skattestyrelsen har i 2023 foretaget mere end 3.300 skatte- og afgiftskontroller målrettet virksomheder og personer i brancher, hvor risikoen for overtrædelse af reglerne er størst.
Det har ført til udsendte skatteopkrævninger for i alt cirka 507 millioner kroner.
Det oplyser Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.
Arbejdstilsynet har gennemført godt 7.800 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder. Her er der givet omkring 4.550 arbejdsmiljøreaktioner, og Arbejdstilsynet har registreret, at 90 personer er stukket af fra arbejdspladsen.
”Regeringen vil ikke acceptere, at brodne kar bryder reglerne og udnytter andre mennesker. Derfor er det godt, at vi med den fælles myndighedsindsats fortsætter kampen mod social dumping."
"Jeg er optaget af, at vores myndigheder har nogle redskaber, der virker, så vi ikke ser de samme problemer igen og igen. Ligesom myndighedsindsatsen hele tiden udvikles, så gør vores politiske svar på det også,” siger beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).
De 507 millioner kroner er en stigning på over 60 procent sammenlignet med forrige år. Det er noget, som vækker glæde hos skatteminister, Jeppe Bruus (S):
”Det er afgørende for fællesskabet og vores samfundsøkonomi, at arbejde i Danmark følger dansk lovgivning og overholder spillereglerne på det danske arbejdsmarked. Resultaterne fra myndighedssamarbejdet viser med al tydelighed, at der er brug for den fælles indsats."
"Derfor er jeg også meget tilfreds med, at Skattestyrelsen har udsendt opkrævninger for over 500 millioner kroner alene i 2023.”
Politiet har registreret 156 sigtelser om illegal arbejdskraft.
”Desværre ser vi fortsat kyniske virksomheder, der udnytter andre mennesker og snyder fællesskabet for at skabe hurtig profit. Det hverken kan eller skal vi som samfund tolerere, mens andre mennesker går på arbejde, tjener en ærlig løn og betaler deres skat."
"Det skal vi sætte hårdt ind over for. Jeg er derfor glad for, at den fælles myndighedsindsats mod social dumping bærer frugt, ligesom det store provenu viser, at den fælles indsats gør en forskel,” lyder det fra justitsminister Peter Hummelgaard (S).
Kommentarer
Nu er det jo ikke første gang advokater og revisorer incl. virksomsejere er indblandet i kriminalitet, det var mange af dem også i starten af 90-erne i forbindelse med selskabstømning for mere end 2 milliarder. Flere blev dømt, men desværre var der mange som slap fri for straf ved at "skynde sig" at indbetale den skat der var indeholdt i de firmaer som blev solgt til selskabstømmere. Men de "brodne kar" blandt advokater og virksomsejere fortsætter tilsyneladende deres kriminalitet som vi på tiden ser afdækket i de "sorte svaner".