Eller hvad?
En tredjedel af alle kvinder og over halvdelen af minoritetskvinder har oplevet at blive krænket på deres arbejde, ifølge KVINFO.
Selvom det vækker begejstring, når virksomheder på egen hånd melder sig ind i kampen mod krænkelser, så taler mange af vores europæiske nabolande om, at der skal mere til. Måske er lovgivning det eneste, der reelt virker?
Netavisen Pio inviterer i samarbejde med HK Hovedstaden til debat om emnet onsdag 1. november 2023 klokken 17 til 19 hos HK Hovedstaden, Svend Aukens Plads 11, 2300 København S.
Til arrangementet taler vi åbent om seksuelle krænkelser på arbejdsmarkedet. Det er vigtigt, at vi gør det for at undgå tabuer. Det mener faglig chef i HK Handel Hovedstaden, Jeanette Hahnemann.
Der har altid været et stor hemmelighedskræmmeri om, at man har været udsat for seksuel chikane
“Der har altid været et stor hemmelighedskræmmeri om, at man har været udsat for seksuel chikane,” siger Jeanette Hahnemann til Netavisen Pio.
Det oplever man i HK i praksis, når medlemmer henvender sig til fagforeningen med krænkelsessager:
“De ringer ind og siger, at de ikke skal tilbage til deres chef, og at de ønsker at sige op. Men det er kun sjældent, at de siger, at det er fordi, de har været udsat for seksuel chikane. Vi skal selv spørge ind flere gange,” siger Jeanette Hahnemann.
Den bedste måde at undgå tabuer i forhold til seksuel chikane er ved at blive ved med at italesætte emnet og “at det ikke er i orden, når man er udsat for seksuel chikane,” mener Jeanette Hahnemann.
Det kan du blandt andet gøre ved at møde op til arrangementet om seksuelle krænkelser på arbejdspladsen. Det er gratis at deltage, og der vil være forfriskninger til deltagerne. Du skal blot trække billet via linket her.
Aftenens panel består af:
Ane Krestine Ott, partner og stifter i AWAKE consulting
Marianne Vind, medlem af Europa-Parlamentet (S)
Jeanette Hahnemann, faglig chef i HK Handel Hovedstaden
Henriette Laursen, direktør i KVINFO
Arrangementet er støttet af Europa Nævnet.