Annonce

“Det gjorde i hvert fald ikke noget godt for vores ægteskab”

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt fortæller i en ny dokumentarfilm, at homo-rygterne om hendes mand, Stephen Kinnock, sled hårdt på deres ægteskab
Foto: Viaplay
Stephen Kinnock og Helle Thorning-Schmidt
Tidligere formand for Socialdemokratiet gennem ti år, og statsminister i 2011 til 2015, Helle Thorning-Schmidt, fortæller i en ny dokumentarfilm om sit liv, at de hårdnakkede rygter tilbage i 2010 - 2012 om at hendes mand Stephen Kinnock var homoseksuel sled hårdt på ægteskabet.    

“Jeg tror simpelthen også, at det gjorde lidt ondt på Steve. Altså hans mandighed på en eller anden måde,” siger Helle Thorning-Schmidt i dokumentaren “Statsministeren Helle Thorning-Schmidt”, og fortsætter:

Det var en virkelig, virkelig hård tid for os at komme igennem

“Det gjorde i hvert fald ikke noget godt for vores ægteskab på det tidspunkt. Det er jeg nødt til at sige. Det var ikke fedt. Det var en virkelig, virkelig hård tid for os at komme igennem. Også fordi så snakkede vi med børnene om det, og hvad siger de. Og altså, det var rigtig svært.”

Første del af dokumentaren kan ses på TV3 mandag aften kl. 21. Fra mandag kan begge afsnit streames hos Viaplay.

“Vi kunne ikke forstå, hvor de der rygter kom fra”

Helle Thorning-Schmidt fortæller i dokumentaren, at hun og Stephen i lang tid ikke anede, hvordan rygtet var opstået og i hvilken sammenhæng:

Det var så absurd

“Det var så absurd, det der rygte kørte jo i lang tid. Og på det tidspunkt vidste vi ikke, hvorfor der var det der hårdnakkede rygte, at Stephen skulle være homoseksuel.”

“Vi kunne ikke forstå, hvor de der rygter kom fra. Folk bliver ved med at sige, at Stephen - helt sikkert - er homoseksuel. Hele sagens rette sammenhæng går først op for os, da det kommer op i Skattekommissionen," fortæller Helle Thorning - med henvisning til den Skattesagskommission, der startede i sensommeren 2012.

Kommissionen havde blandt andet til opgave at finde ud af om ministre i den daværende Lars Løkke-regering, særlige rådgivere knyttet til Venstre-ministre eller embedsmænd i Skatteministeriet havde forsøgt at påvirke Skat Københavns behandling af Thorning-Schmidt/Stephen Kinnocks skatteforhold.

Kommissionen skulle også forsøge at opklare, hvem der stod bag en lækage af Helle Thornings personlige skattepapirer til dagbladet B.T. kort op til valget i september 2011.

I september 2010 afgør Skat København, at Stephen Kinnock har betalt sin skat i årene forud, som han skal i udlandet.

B.T. havde gennem en artikelserie i sommeren 2010 skabt det indtryk, at Stephen Kinnock efter reglerne burde have betalt sin skat i Danmark. Og ikke i udlandet.

Med afgørelsen fra Skat København får ægteparret Thorning/Kinnock medhold

Med afgørelsen fra Skat København får ægteparret Thorning/Kinnock medhold. Men det kommer drypvis frem, at flere topembedsmænd i Skatteministeriet havde været i tæt kontakt med Skat København undervejs i deres behandling af den private skattesag.

Ægteparret går til pressen: Stephen er ikke bøsse

Kort op under kommissionens første afhøringer går det op for Stephen Kinnock og Helle Thorning-Schmidt, at rygterne om Stephen Kinnocks påståede homoseksualitet kan forbindes til ægteparrets egen skatterevisor, Frode Holm.

Og at rygtet derfra spredes til Skat København og videre til Skatteministeriet, herunder den daværende departementschef Peter Loft, skatteminister Troels Lund Poulsen (V), der under afhøringerne i kommissionen blandt andet vedgår at have talt med to ansatte i ministeriet om Kinnocks seksualitet. Herunder den særlige rådgiver, Peter Arnfeldt.

Ægteparret Thorning/Kinnock beslutter sig for at gå til pressen for at få deres version frem.

24. august 2012 - en lille uge før afhøringerne i kommissionen starter - bliver Helle Thorning spurgt af Politiken, om Stephen Kinnock er biseksuel eller homoseksuel.

Helle Thorning svarer:

Men nej, det er han ikke

“For det første synes jeg ikke, det er et spørgsmål, man skal svare på. Men nej, det er han ikke. Jeg skal være ærlig at sige, at det var rigtig svært for familien, måske særligt for børnene at blive mødt med den slags rygter. Derfor har vi brug for som familie at sige, at selv om man gentager en påstand tilstrækkelig mange gange, så bliver den ikke nødvendigvis sand.”

“Det er fra en anden planet, det der”

Stephen Kinnock fortæller i dokumentaren, at hele forløbet var “ubehageligt” for ham, inklusive at han og Helle Thorning beslutter sig for, at de er nødt til at gå ud at dementere homo-rygterne offentligt:

“Jeg kunne aldrig forestille mig, at det skulle være en førsteside af Politiken, der siger at min mand er ikke bøsse. Det er fra en anden planet, det der.”

Både under afhøring i Skattesagskommissionen og i et senere interview med Berlingske vedgår skatterevisor Frode Holm, at påstanden om Stephen Kinnocks biseksualitet eller homoseksualitet bare er noget, han slynger ud under et møde med Skat København for at undgå, at Stephen Kinnock skal møde frem og forklare sig personligt hos Skat København.

I interviewet beklager Frode Holm meget overfor Helle Thorning-Schmidt:

Det var virkelig synd for Helle

“Det var virkelig synd for Helle, at hun senere skulle konfronteres med det udsagn. Men jeg havde aldrig forestillet mig, at det skulle forlade det lokale.”

“Statsministeren Helle Thorning-Schmidt", kan streames hos Viaplay fra mandag. Første del kan desuden ses på TV 3 mandag aften kl. 21. Anden del sendes på TV 3 mandag den 19. juni kl. 21.

TV-dokumentaren er produceret og instrueret af Nille Westh og fotograferet, klippet og produceret af Michelle Francati fra Yes Yes Pictures.

Forfatteren til denne artikel, Jan Kjærgaard, var et af en lang række vidner i Skattesagskommissionen, der startede august 2012. Jan Kjærgaard er en af fire mediepersoner, som også medvirker i TV-dokumentaren om Helle Thorning-Schmidt

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvad skyldes denne voldsomme eksponering af HTS???

Der må være penge i det for HTS. Hun gør ikke noget gratis.

Manglen på stof, trods alt bedre at læse om HTS end om mette.

Det er ikke for at eksponere hende. Det er et ærligt dokumentar interview. Se der kender Thorning ved hvilket fint og godt menneske gun er, Og hun er en fighter. Det venstre og medier udsatte hende for car ondt modbydeligt og nederdrægtigt.

Det er en ret ulækker historie. Og BT og Troels slap alt for billigt for dette stunt som slap Radikale til magten og tiltvang sig, at Helles regering skulle fortsætte den borgerlige økonomiske politik.

Men hvorfor er Helle så meget i medierne nu?

Ja jeg hørte jo også rygtet, som de fleste nok har gjort. Jeg tillagde ikke rygtet nogen værdi, og har ikke på noget tidspunkt så meget som overvejet at bringe det videre. Men det har mange andre tydeligvis gjort.

Og så er der lige SKATTE historien. Men den er tilsyneladende glemt.

Damen gjorde et stort nummer ud af at flashe sig i Qatar under WM, hvor hun havde en hel tirbune for sig selv og sin noget opsigtvækkende kjole. Selv iscenesætttelse eller tilfældighed? Thjaaa. Hvad tror du i de her medie tider.

Realistisk set kan det være fuldkommen LIGEGYLDIGT HVAD mennesker er eller ikke er. Det vedkommer ikke nogen,
hvem et menneske er tiltrukket menneskeligt som seksuelt af.Det væsentligste ER hvilke EGENSKABER et menneske besidder.