Annonce

Dropper udskældt samarbejde med Israel

"Jeg kan konstatere, at der ikke er opbakning blandt partierne bag finanslovsaftalen til det konkrete samarbejde," lyder begrundelsen fra uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S)
S-regeringen har besluttet at indstille dialogen med Østrig og Israel om et forskningssamarbejde om et pandemiberedskab.

Det skriver uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S) i en pressemeddelelse.

Regeringen satte sidste år gang i en række initiativer for at stille Danmark bedre i den akutte bekæmpelse af corona-pandemien. Dialogen med Østrig og Israel om et forskningssamarbejde om pandemiberedskab blev igangsat, så Danmark, ifølge ministeriet, ville stå stærkere i bekæmpelsen af COVID-19 og andre fremtidige pandemier.

Jeg kan konstatere, at der ikke er opbakning blandt partierne

Israel og Østrig udtrykker forståelse

"Jeg kan konstatere, at der ikke er opbakning blandt partierne bag finanslovsaftalen til det konkrete samarbejde. Derfor har vi meddelt vores partnere i Østrig og Israel, at vi ikke kan gå videre med det konkrete samarbejde. Det har de udtrykt forståelse for," siger uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen.

I forbindelse med finansloven 2022 blev der afsat 12,2 millioner kroner årligt i perioden 2022-2032 til at dække det danske bidrag til et internationalt forskningssamarbejde om pandemiberedskab.

"Under corona-pandemien har det været vigtigt for regeringen, at vi fik bragt flest mulige løsninger i spil. Vi engagerede os aktivt i de nye EU-forsknings- og innovationsindsatser, og vi afsøgte mulighederne for supplerende globalt samarbejde med stærke spillere. En lang række forsknings- og innovationsprojekter er nu godt i gang eller allerede gennemført, og vi har på kort tid oplevet store forskningsmæssige gennembrud. Situationen i dag er derfor en anden end for et år siden," siger uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen.

Situationen i dag er derfor en anden end for et år siden

Bag finanslovsaftalen for 2022 står ud over S-regeringen de tre støttepartier SF, De Radikale og Enhedslisten samt Alternativet og Kristendemokraterne.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det giver ganske vist ingen mening, at det skulle være et så udskældt samarbejde.

En "socialakrobatisk" fuser fra Mettes side.

En fuser kan du vel godt kalde det, i og med at det jo desværre fusede ud.

Godt at se, at Folketinget trods alt kan sætte hælene i, og forhindre Barbara Bertelsen og Mette Frederiksen impulsive flip.

Impulsivt? Hun forsøgte en mulighed, men når der ikke er opbakning, skal man jo ej heller presse noget i gennem, så klogt at stoppe mens legen er god. Den der hetz mod alt, hvad MF gør, er unfair og endnu mere unfair mod Barbara Berthelsen, som bare passer sit job. En af vor tids dygtigste jurister, spørgerblot Søren Pind, som vil forsvare hende til det sidste. han kender hende, modsat de fleste andre som bare snakker med uden at kende sagerne kerne.

Et stunt fra Mettes side, som hverken var koordineret med Folketinget eller EU, hvilket på ingen måde kan tjene et fornuftigt formål. Selv støttepartierne stod måbende efterfølgende uden at få klarhed over, hvad det hele drejede sig om.

Der var tale om et forskningssamarbejde om pandemiberedskab. Det har aldrig været hemmeligt, og det står ovenikøbet i artiklen. Den slags behøver man slet ikke koordinere med hverken folketing eller EU, og i en mere rationel verden ville det da også være helt ukontroversielt og kun møde bred anerkendelse.

Ikke hemmeligt - "man" viste bare ikke noget om dette kontroversielle møde. Et sådant møde havde Benjamin Netanyahu netop behov for lige op til et valg.

Brug nu dine kritiske evner konstruktivt i stedet for at lege mandagstræner. Dem kan man fodre grise med.
Hvis der var noget at hente på daværende tidspunkt, hvor alt var meget usikkert, så var det selvfølgelig på alle måder umagen værd med de par dages rejse.
Nu løb det ud i sandet og så står gribbene klar - usmageligt

Thuesen, god weekend og bevar dit gode humør.

Brug nu dine kritiske evner konstruktivt i stedet for at lege mandagstræner. Dem kan man fodre grise med.
Hvis der var noget at hente på daværende tidspunkt, hvor alt var meget usikkert, så var det selvfølgelig på alle måder umagen værd med de par dages rejse.
Nu løb det ud i sandet og så står gribbene klar - usmageligt

Ja det er altid en god ide at undersøge fakta før man råber op. Og nej de skal ikke spørge nogen for at lave forskningsaftaler, Mette F er faktisk godt begavet, hun undersøgte hvad der var af muligheder, viden osv. Klart det var et usmart tidspunkt, da Israels daværende leder, var ret uheldig i sit embede, men kalde det et stunt nej.
Iøvrigt har Jørgen Grønnegård Christensen en artikel i Weekendavisen fredag, hvor han kigger tilbage på coronatiden og regeringen og sundhedspersonalets håndtering, de får anerkendelse og ros for deres indsats. Hurtigt effektivt og dygtigt. Der var intet brugbart, da pandemien kom, og hurtigt fik man styr på det ved et enormt samarbejde. Det skal vi være dybt taknemlige for og ja der blev også begået fejl, men vi fik pandemien underkontrol og godt samarbejde, og Israel var langt fremme, så klart man undersøger viden der, hvor den findes.

Anne Bæklund har efterfølgende en god og fyldestgørende beskrivelse af det pinlige møde, som (den begavede) Mette F afholdte med de to korrupte banditter.

Endnu et Socialdemokratisk luftkastel...

Det aller største problem i demokratisk politik er, at det ikke ligefrem er det skarpeste knive i skuffen, som bestrider de politiske poster. Derfor vil der aldrig komme andet end, i bedste fald, en middelmådig politik ud af bestræbelserne. SUK.

Det sås tydeligt i DR debat programmet Clement i går aftes.

Jeppe Lindholm. Man kan jo kun vælge blandt de kandidater, der stiller op. Lad være med at nedgøre vore politikere, som for de flestes vedkommende vil Danmark og danskerne det bedste. Hvad har du egentlig selv ydet?

Jeppe Lindholm. Man kan jo kun vælge blandt de kandidater, der stiller op. Lad være med at nedgøre vore politikere, som for de flestes vedkommende vil Danmark og danskerne det bedste. Hvad har du egentlig selv ydet?

Et uforståeligt og med rette dybt kritiseret samarbejde. Godt det endelig er ophørt. Benjamin Netatanyahu der senere tabte valget som ministerpræsident (han stod midt i valgkampen, da Mette Frederiksen kom på besøg) p.g.a. alvorlige anklager om korruption, brugte besøget til at legimitere sin valgkamp, og det samme gjorde Sebastian Kurz, der herefter også valgte at trækker sig som forbundskansler ligeledes på p.g.a. alvorlige anklage om korruption. Et pinligt tiltag fra statsministerens side.

En velovervejet og god argumentation. Godt gået.

Det viser at Mette har sluppet jorden. En ægte socialdemokrat ville aldrig indlede et sådant samarbejde med Israel, som i en bedre verden blev boykottet og fjernet fra EU's handelsfordele.

"En ægte socialdemokrat ville aldrig indlede et sådant samarbejde med Israel"

Jeg tror, du forveksler socialdemokrater med nazister. Socialdemokrater er ikke fjender af Israel eller jøder generelt.