Annonce

“Du er kommet for langt væk fra den virkelighed, du påstår at præsentere”

De blå vil slagte Arne-pensionen: Socialdemokratiets finansordfører Chr. Rabjerg Madsen i hård debat-clash med Nye Borgerliges Lars Boje Mathiesen
Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, er i den grad tørnet sammen med Nye Borgerliges finansordfører, Lars Boje Mathiesen, på Facebook.

Anledningen er et opslag fra Rabjerg Madsen, hvor han går hårdt til Venstre og De Konservative fordi begge blå partier - i forbindelse med finanslovsforhandlingerne for 2022 - vil slagte Arne-pensionen:

“Nu hvor næsten 30.000 danskere med lange, hårde arbejdsliv bag sig har søgt tidlig pension, og kort inden de første kan gå fra i 2022, foreslår både Venstre ogDe Konservative at afskaffe retten til tidlig pension for i stedet at kunne give topskattelettelser til de i forvejen mest velstillede danskere,” skriver Christian Rabjerg Madsen og føjer til:

Det er en pilskæv prioritering, og et svigt af nedslidte danskere med lange, hårde arbejdsliv bag sig

“Det er en pilskæv prioritering, og et svigt af nedslidte danskere med lange, hårde arbejdsliv bag sig.”

Boje: Er du uvidende eller bare fyldt med løgn?

Den udmelding falder ikke i god jord hos Nye Borgerliges finansordfører, Lars Boje Mathiesen.

placeholder

“Du er godt klar over at Arne-pensionen ikke indeholder et kriterie om hvorvidt man er nedslidt eller ej,” anfører Boje Mathiesen, og giver den så lige en tand ekstra:

Altså enten ved du det godt, og så lyver du bare helt bevidst

“Altså enten ved du det godt, og så lyver du bare helt bevidst, ellers så kender du simpelthen ikke indholdet i jeres egen reform…”

Det angreb falder i mange Nye Borgerlige-fans smag. I hvert fald indkasserer Lars Boje Mathiesen mere end 1.000 likes for udfaldet mod S-finansordføreren.

Men Chr. Rabjerg Madsen giver svar på tiltale. I et svar understreger han, at Lars Boje Mathiesen vist nok er faldet lige lovlig godt til på Christiansborg. Så godt, at han har fjernet sig fra virkeligheden:

“8 ud 10 af de berettigede til tidlig pension i 2022 er ufaglærte og faglærte, der har været på arbejdsmarkedet siden de var mellem 17 og 19 år. Du er faldet for godt til på Christiansborg og kommet for langt væk fra den virkelighed, du påstår at præsentere, hvis du mener, at de mennesker ikke er mærket af et langt og hårdt arbejdsliv.”

S: Fortæl de 1.064 ansøgere i Aarhus at de ikke er nedslidte

Christian Rabjerg Madsen har mere til den højblå finansordfører-kollega om, hvordan hårdt fysisk arbejde gennem mange år i den grad slider:

“Adskillige undersøgelser viser, at høje fysiske krav i arbejdet, som ufaglærte og faglærte oplever, øger risikoen for nedsat arbejdsevne og førtidig tilbagetrækning, at ufaglærte og faglærte seniorer er mere fysisk belastede i arbejdet, har flere smerter, lavere arbejdsevne og oftere trækker sig tilbage af arbejds- og helbredsrelaterede årsager end seniorer med videregående uddannelser.”

Lars Boje Mathiesen bor i Aarhus. Derfor opfordrer Chr. Raabjerg Madsen ham til at opsøge en af de  1.064 i Aarhus-området, der har ansøgt om tidlig pension for at fortælle dem, at Boje Mathiesen ikke mener de er nedslidte:

Næste gang du er i Aarhus kan du jo overveje at opsøge bare nogle af de 1.064 borgere i kommunen

“Næste gang du er i Aarhus kan du jo overveje at opsøge bare nogle af de 1.064 borgere i kommunen, der har søgt om tidlig pension, og fortælle dem, at du ikke mener, de er nedslidte.”

Boje træt af bla-bla-svar

Boje Mathiesen læser S-ordførerens svar som endnu et ikke-svar:

Igen bla. bla.. kan du overhovedet svare på et spørgsmål

“Igen bla. bla.. kan du overhovedet svare på et spørgsmål. Er nedslidning et officiel kriterie, når det kommer til Arne- pension?”

Chr. Raabjerg Madsen sætter sit endelig stød ind.

Han betegner det som “fair nok”, at Nye Borgerlige er mere optaget af massive skattelettelser end sikre en værdig tilbagetrækning for dem, der har haft hårdt fysisk arbejde i mange år:

“Det kan da dårligt være bl.a. bl.a., at jeg påpeger, at de grupper, der bruger ordningen, også er de faggrupper, som har de mest fysisk nedslidende arbejdsliv. Fair nok at I i  Nye Borgerlige er mere optagede af massive skattelettelser end af at sikre ordentlige muligheder for tilbagetrækning for nedslidte. Men stå nu bare ved jeres prioriteringer og lad os kalde det en ærlig uenighed.”

Fair nok at I i  Nye Borgerlige er mere optagede af massive skattelettelser

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Blablabla det er NB motto for at argumentere politik. sSølle.

Bablabla....
De blå socialdemokrater har glemt at hente det sociale kompas, der gik i stykker under Thorning med en vis Mette Frederiksen som beskæftigelsesminister. Siden da har I sparket, pint og plaget syge mennesker, som er tvunget ind i jobcentrenes evindelige hamsterhjul. De skulle ikke efterlades på perronen, sagde Mette. Nu sparker hun løs på dem, mens hun lukker øjne og ører og undskylder forfædres gerninger. Egne handlinger tager ikke ansvar for.

Afskaf enhver form for kontanthjælp, førtidspension, boligstøtte og SU til massetilvandrede velfærdsmigranter i Danmark, der er rejst gennem en perlerække af sikre land, for at søge asyl i dette nøje udvalgte velfærdsparadis med åben kiste. Giv pengene til nedslidte danske lønmodtagere i stedet. Hvor svært kan det være?

Jeg synes at vi fremover bør kalde NB for SB=syge borgerlige.

Respekt til NB for, noget af, deres værdipolitik. Men når det drejer sig om den økonomiske politik, overhaler de LA, V og K med længder. Det kommer der sjældent et godt samfund ud af.

Pointen med Arne pensionen er retten til på værdig vis at træde ud af arbejdslivet, når man i mange år har ydet sit. Denne ret er stærkt aktualiseret af den stigende pensionsalder, som jo med matematisk sikkerhed øger antallet af ægte nedslidte. Har de ikke ret til, helt ligesom overklassen jo lystigt gør det med en velvoksen pension, taget ud af samfundskagen, at træde tilbage efter i mange at have produceret til den fælles velstand, brister samfundskontrakten. Skal nogle af disse personer arbejde mere, må det da derfor foregå med brug af guleroden og tilbud, og ikke med pisk, der betyder, at vi sidder lårene af stadig flere fysisk og psykisk udmattede mennesker af hensyn til kapitalens evige ønske om et stadig større arbejdsudbud. Det evige formål hermed er (efter markedsprincippet om at øget udbud sænker prisen) at presse lønnen nedad i kampen om at puge en større andel af samfundskagen til sig.
Så hvem er det der får glæde, af den større samfundskage, der påstås at komme ud af det? Det er den skrøne, Reagan og Thatcher forsøgte at sælge under navnet Trickle down, og som nu i 40 år har vist sit svindelnummeragtige indhold og skabt en drastisk forringelse af indkomst- og formuefordelingen i de vestlige samfund, og efterladt mellem- og underklassen uden reale forbedringer lige siden. Den mekanisme er de borgerlige og især liberalist mullaherne (herunder røver partierne LA og endnu værre NB) sig tydeligt bevidste om, og det er af samme grund de plæderer for, at udbudet af arbejdskraft siden nullerne bør styrkes i en uendelighed, gerne faciliteret af social dumping og leddeløs import af arbejdskraft fra verdens U-lande.
Der er tale om en helt utrolig lavpandet griskhed, der frasiger sig al anstændighed, og helt ser bort fra, at vores velstand dannes i et fællesskab, hvor ingen bliver rige uden de andre. Hvor rig tror Mathiesen han ville være, hvis han levede alene på en øde ø?
Den samfundskontrakt, der gælder p.t., består i, at fordelingen af produktionens værdi foregår ved at ejerne af virksomhederne forlods ejer det hele, og gennem arbejdsmarkedet videreformidler værdien til lønmodtagerne. Men det er da ingen guddommelig ordning, med en højere moralsk eller religiøs status. F.eks. de seneste fem års lønudvikling på direktionsgangene viser, at forholdet mellem de der har magten, og de der arbejder på gulvet, uden en påviselig ydre grund, er skævvredet helt ud i det absurde, som konsekvens af, at de der har magten har formået at sætte prisfastsættelsen på arbejdskraften uden for normale markedsvilkår, ved at manipulere med arbejdsudbuddet, nærmest efter forgodtbefindende.
Tror de første dags markedshellige med Vanoplagh og støjsendermiljøet i NB virkelig, at der står idiot i panden på almindelige lønmodtagere og den brede befolkning.
I fremtiden skal der ske en udvikling, hvor det ikke er få ejere, der i første hånd løber med produktionens værdi, men hvor det er produktionsfællesskabet, der på en mere balanceret måde, forestår prioriteringen mellem udbytte og investering og fordelingen af produktionens værdi gennem lønningerne.

Aldrig har det været så tydeligt, at de blå kun ønsker frihed for Logevennerne ! De er jo ikke andet end Lobbyister for de rige ! ..og ryster i bukserne over, at kulierne, dem der sørger for, de i det hele taget tjener penge, får en smule frihed til selv at bestemme, at de må gå 3 år før på pension!! De blå har jo snuppet rettigheder bid for bid også med hjælp fra S i de sidste mange mange år! Kommer Venstre og NB til fadet , snupper de den sidste rest af værdighed....for grådigheden har desværre stadig fat i dem, der har så rigeligt og som ønsker et hattedamesamfund så Fruerne har nogen at se ned på ..NB er ikke andet end populister, der ønsker at omdanne Danmark til et klamt, tomt , værdiforladt rigmandskvarter!! :D

Aldrig har det været så tydeligt, at de blå kun ønsker frihed for Logevennerne ! De er jo ikke andet end Lobbyister for de rige ! ..og ryster i bukserne over, at kulierne, dem der sørger for, de i det hele taget tjener penge, får en smule frihed til selv at bestemme, at de må gå 3 år før på pension!! De blå har jo snuppet rettigheder bid for bid også med hjælp fra S i de sidste mange mange år! Kommer Venstre og NB til fadet , snupper de den sidste rest af værdighed....for grådigheden har desværre stadig fat i dem, der har så rigeligt og som ønsker et hattedamesamfund så Fruerne har nogen at se ned på ..NB er ikke andet end populister, der ønsker at omdanne Danmark til et klamt, tomt , værdiforladt rigmandskvarter!! :D

Aldrig har det været så tydeligt, at de blå kun ønsker frihed for Logevennerne ! De er jo ikke andet end Lobbyister for de rige ! ..og ryster i bukserne over, at kulierne, dem der sørger for, de i det hele taget tjener penge, får en smule frihed til selv at bestemme, at de må gå 3 år før på pension!! De blå har jo snuppet rettigheder bid for bid også med hjælp fra S i de sidste mange mange år! Kommer Venstre og NB til fadet , snupper de den sidste rest af værdighed....for grådigheden har desværre stadig fat i dem, der har så rigeligt og som ønsker et hattedamesamfund så Fruerne har nogen at se ned på ..NB er ikke andet end populister, der ønsker at omdanne Danmark til et klamt, tomt , værdiforladt rigmandskvarter!! :D

Aldrig har det været så tydeligt, at de blå kun ønsker frihed for Logevennerne ! De er jo ikke andet end Lobbyister for de rige ! ..og ryster i bukserne over, at kulierne, dem der sørger for, de i det hele taget tjener penge, får en smule frihed til selv at bestemme, at de må gå 3 år før på pension!! De blå har jo snuppet rettigheder bid for bid også med hjælp fra S i de sidste mange mange år! Kommer Venstre og NB til fadet , snupper de den sidste rest af værdighed....for grådigheden har desværre stadig fat i dem, der har så rigeligt og som ønsker et hattedamesamfund så Fruerne har nogen at se ned på ..NB er ikke andet end populister, der ønsker at omdanne Danmark til et klamt, tomt , værdiforladt rigmandskvarter!! :D

Når vi ønsker en rimelig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet er der ikke meget af det der findes, hverken for FH' ere eller AC'ere m.fl. der dur Vi bliver nødt til at genopfinde efterlønnen. Og gennemføre gode forhold for seniorer på arbejde, fx mulighed for nedsat tid, omskoling og overgang til mindre belastende roller og funktioner såvel privat som på det fælles arbejdsmarked.