Enhedslisten: Lad dem spise onsdagssnegl

I et spørgsmål til beskæftigelsesministeren vil Enhedslisten høre, om man kan redde store bededag ved at øge salget af snegle fra bageren.
Foto: Folketinget
Victoria Velasquez, EL
Kunne man redde store bededag, hvis danskerne købte to ekstra snegle hver onsdag?

Sådan lød det fra Victoria Velasquez arbejdsmarkedsordfører for Enhedslisten i et paragraf 20-spørgsmål til beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) 2. februar 2023.

Idé fra radioprogram

Hvis man undrer sig over, hvor idéen med at stille det spørgsmål kom fra, er forklaringen at finde i programmet ‘De 17 %’ på P3.  

Temaet i programmet er, hvordan man kan gøre en god gerning om onsdagen, hvor programmet sendes, på en måde, som involverer en snegl fra bageren - med andre ord en “onsdagssnegl”.

I den forbindelse har værterne fået Casper Schrøder, som er DR Nyheders økonomikorrespondent, til at udregne, hvor mange snegle, der skal købes for at give 3 milliarder i moms til statskassen.

Og her var svaret ifølge Casper Schrøder 2 snegle om ugen for hver dansker.  

Svar fra ministeren 

Spørgsmålet om onsdagssnegle fik det lune gemyt frem hos beskæftigelsesministeren. I svaret går hun med på legen og overvejer, hvad det vil betyde for Danmark, hvis salget af onsdagssnegle eksploderer.

“Det bliver ca. 12 mio. ekstra onsdagssnegle hver uge,” skriver Ane Halsboe-Jørgensen.

Det bliver ca. 12 mio. ekstra onsdagssnegle hver uge

“Hvis vi så også forestiller os – at alle de onsdagssnegle bliver spist hver uge – så forudser jeg andre nye problemer, som vi skal tage hånd om. Udover det sundhedsmæssige – så er der også en risiko for, at vi simpelthen bliver trætte af onsdagssnegle – og hvor står vi så med vores onsdagshygge – og finansieringen,” tilføjer hun.

Tvivl om effekten 

Regnestykket med onsdagssnegle kan virke fjollet, men der har været en del kritik af beregningerne bag forslaget om at afskaffe store bededag. 

Formanden for HK, Anja C. Jensen har for eksempel skrevet, at “tallene smuldrer” med henvisning til et nyt notat fra Finansministeriet.

placeholder

Her fremgik det, at afskaffelsen af store bededag vil give, hvad der svarer 6500 fuldtidsbeskæftigede ekstra om året. Regeringens bud siger ellers, at arbejdsudbuddet vil stige med væsentligt flere 8500 fuldtidsbeskæftigede om året.

Begge bud er dog et skøn og regeringen fastholder ifølge TV2 deres antagelse om at øge arbejdsudbuddet med 8500.
 

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

har du virkelig ingen humor. du er for dum

Problemet med indlægget er, at hun ikke selv kommer forslag til, hvordan der skabes flere hænder, når der om få år mangler +40.000 hjemmehjælpere, sygeplejersker, fængselsbetjente og pædagoger etc.- og så er den private sektor ikke medregnet. Det er ikke pengene, der mangler, men hænder til at udføre arbejdet.

Det må siges at være næste topmål for tåbelige spørgsmål.

https://www.ft.dk/medlemmer/mf/v/victoria-velasquez

Uddannelse
Cand.soc. i arbejdslivsstudier og socialvidenskab, Institut for Mennesker og Teknologi, RUC, 2012-2017.

Uddannelsen bør nedlægges - den tilfører ingen værdi / kundskab som er til gavn for samfundet.

Annonce