Annonce

Et plaster på såret efter voldsom besked 

Adskillige millioner fra EU bliver nu sendt til fyrede slagteriarbejdere i Nordjylland
Foto: Pressefoto: Socialdemokratiet
Medlem af Europa-Parlamentet Marianne Vind (S).
23 millioner kroner. Så mange penge sender EU til de tidligere slagteriarbejdere hos Danish Crown, som blev fyret i foråret 2023.

Pengene kommer fra EU’s støttepulje for afskedigede medarbejdere.

Medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet, Marianne Vind, er glad for at slagteriarbejderne nu får støtte fra EU - men understreger også at EU selv har været med til at skabe de problemer, de fyrede ansatte står i.

Hjælper medarbejdere videre

Europa-Parlamentets beskæftigelsesudvalg stemte tirsdag for at sende de 23 millioner kroner til tidligere slagteriarbejdere hos Danish Crown.

”EU har en forpligtelse til at hjælpe, for EU har selv et ansvar for fyringerne” siger Marianne Vind (S) i en pressemeddelelse.

De 23 millioner kroner skal bruges på at hjælpe de fyrede medarbejdere videre og vil komme 700 nordjyder til gode.

“Det er en stor tragedie, at Danish Crown lukkede i Sæby. En masse dygtige medarbejdere er blevet opsagt. EU skal hjælpe dem videre med omskoling, uddannelse og hjælp til jobsøgningen,” siger Marianne Vind.

Danish Crown er ejet i fællesskab af de cirka 6.500 landmænd, som leverer grise og kvæg til slagtning.

Tillader dyretransport i 24 timer  

Marianne Vind peger på, hvordan EU’s lovgivning gør det muligt at eksportere slagtegrise til udlandet, hvilket påvirker danske slagterier.

“En stor årsag til, at slagteriet lukkede er jo, at EU tillader dyretransporter i helt op til 24 timer. Det gør det nemt at eksportere grise til lande med langt ringere løn- og arbejdsvilkår, samtidig med at dyrene lider forfærdelig overlast undervejs,” udtaler Marianne Vind og tilføjer:

“EU kunne jo bare sikre, at grisene bliver slagtet tættere på gården. Det er win-win for både lokale jobs og dyrevelfærd”.

Støtten træder i kraft efter, at hele Europa-Parlamentet med al sandsynlighed godkender beslutningen i næste måned.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet