Annonce

EU skal forhindre en ny migrationskrise

Det er på tide, at vi også kigger på at hente udenlandsk arbejdskraft gennem EU. Det skriver medlem af Europa-Parlamentet for Moderaterne Bergur Løkke Rasmussen i dette debatindlæg
Foto: Moderaterne
Bergur Løkke Rasmussen (M), medlem af Europa-Parlamentet
En hærgende klimakrise, væbnede konflikter og et stigende befolkningstal truer med at gøre mange lande i Afrika ubeboelige. Det betyder, at Europa har udsigt til en ny migrationskrise, som vi ikke er klar til at tage hånd om.

Jeg ved, at partierne ude på højrefløjen vil sige, at vi skal lukke vores grænser helt. Holde alt og alle ude. Men jeg tror simpelthen ikke, det kan lade sig gøre. Og hvis vi ikke står sammen i EU og laver nogle fælles løsninger på vores fælles problemer, ender vi i interne stridigheder, hvor vi kommer til at se de sydeuropæiske lande lukke ukontrollerede migrantstrømme op gennem Europa. Præcis som vi så det i 2015. Og det kan vi ikke lade ske igen.

Flere EU-lande mangler arbejdskraft og vi ser det specielt i sundhedsvæsenet

Men det er ingen hemmelighed, at klimakrisen viser skræmmende tendenser, og nogle steder i Afrika har vi set, hvordan ekstrem tørke skaber ulidelige forhold. Derudover kigger vi på et stigende befolkningstal for det afrikanske kontinent, der forventeligt vil stige til det dobbelte inden for få årtier. Alt siger altså, at vi kommer til at stå over for en massiv migrantstrøm over de næste år.

Fælles løsninger

Som et ressourcestærkt kontinent skal vi skabe løsninger sammen med de afrikanske tredjelande. Med vores hjælp og løsninger kan vi sammen med dem skabe en stabil fremtid, hvor tredjelandene er trygge og beboelige for borgerne. Hvis vi skal forhindre endnu en migrationskrise, er det nødvendigt, at vi hjælper med at bane vejen for en fremtid, hvor ingen er tvunget til at flygte mod Europa illegalt.

For det må ikke ske igen, at millioner af migranter ukontrolleret drager mod Europa, når vi ikke kan tage hånd om dem.

I Europa er vi nødt til at styrke vores grænser, men samtidig være bevidste om, at vi ikke kan løse alle problemer ved kun at kigge på vores eget kontinent

Derfor skal EU hjælpe tredjelandene med at uddanne deres borgere og sætte kapaciteten op på vores europæiske ambassader. Ved at optimere de europæiske ambassader i afrikanske tredjelande og styrke deres uddannelsesmuligheder giver vi tredjelandsborgerne muligheden for at se en fremtid. Enten i deres eget hjemland eller gennem en legal vej til Europa, hvor de kan blive en del af det europæiske arbejdsmarked.

Flere EU-lande mangler arbejdskraft og vi ser det specielt i sundhedsvæsenet. I Danmark er vi klar til at tage udenlandsk arbejdskraft ind til blandt andet ældreplejen, og vi bør kigge på det samme i EU. Med en ordentlig uddannelse kan borgere fra tredjelandene være en af løsningerne på at finde mere arbejdskraft til EU.

I Europa er vi nødt til at styrke vores grænser, men samtidig være bevidste om, at vi ikke kan løse alle problemer ved kun at kigge på vores eget kontinent. Vi går en fremtid i møde, hvor mange udfordringer og problemer virker komplekse og uløselige, men med et solidarisk og solidt samarbejde i EU finder vi løsningerne.

Medlem af Europa-Parlamentet for Moderaterne.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Gud Fader bevare os, er det hvad vi betaler for nede i EU?

Det ved du godt Gunnar - +30.000kr. skattefrit hver måned i blyantspenge til MEP'er
.

Vi kan ikke hjælpe Afrika ved at flytte afrikanere til Europa, heller ikke selvom der skabes en legal vej for dem. Det ville nok hjælpe selvcentrerede og kortsynede arbejdsgivere med at få adgang til billig arbejdskraft, og det kunne måske også være det virkelige ærinde med dette indspark?

Men sagen helt kort: Afrikas befolkning vokser med ca. 25 mio mennesker hvert eneste år:

https://www.information.dk/udland/2016/08/afrikas-befolkning-vokser-25-m...

Det betyder, at selv hvis vi i EU tog 25 mio afrikanere ind årligt år efter år efter år, ville Afrikas befolkning stadig ikke være faldet men fortsat vokse med de samme 25 mio pr. år.

Til gengæld ville afrikanere efter blot 20 år udgøre et klart flertal af EUs befolkning. Og det endda uden at tælle dem med, som allerede er her.

Så enten har Bergur ikke tænkt det her ret godt igennem, han har en slet skjult agenda med det her, eller også er han bare virkelig helt væk.

Bulgur har manglende viden, manglende vilje til effektivt at gøre noget ved 'problemet'

som jeg har givet udtryk for før: indtil migranter sendes hjem vil migrantstrømmen fortsætte - for hver migrant der kommer ind i EU, kan jeg ikke forestille mig andet end at det motiverer 5, 10 måske 20 til at forsøge

https://moderaterne.dk/politik/
"For mange med anden etnisk baggrund end dansk er ikke fuldt deltagende i arbejds- og samfundslivet" altså et problem
hvordan forestiller Bulgur sig at det vil blive elimineret hvis der ikke gøres alt for at stoppe migrantstrømmen og hjemsende dem?

Med Bulgur og Stine Bosse som MEP'ere kan det kun gå galt
.

Stop stop stop Bulgur og Bosse som MEP'ere...

Det løber koldt ned ad ryggen med så så meget inkompetence...

Enig. Man kan godt ane at han nok har taget en studentereksamen, men hvor en hans erfaring og hans eventuelle videreuddannelse?

Æblet falder ikke langt fra stammen...
Han ligner sin far godt...
Nej - først og fremmest skal vi uddanne / efteruddanne vore egne ledige, og det kan arbejdsgiverne passende også hjælpe med at sørge for, da det er dem som skal bruge arbejdskraften...

Måske skulle man vente lidt med automatreaktionen imod Bergur?? Hvis man skræller lidt i hans godt nok en anelse rodede budskaber, så taler han vel egentlig bare for, at vi anlægger en mere pragmatisk holdning til immigration til EU fra tredjelande. Og at vi har og får mangel på arbejdskraft i visse sektorer er ikke en holdning, - det er faktum. Allerede idag havde vi en endnu ringere ældrepleje og offentlig transport, hvis ikke vi havde adgang til arbejdskraft fra lande langt væk fra Danmark. Drop nu fordommene og kom ind i fremtidens kamp, - den vinder ikke sig selv...

Det afrikanske kontinet har været og er fortsat en væsentlig kilde til adgang for naturens ressoucer, som Danmark og resten af EU landene ikke kan undvære, hvis produktion og velstand skal kune opretholdes. Men der er kommet stærk konkurence om Afrikas natur ressourcer. Kina. Kina investere massivt i de afrikanske landes infrastruktur. Alt fra hospitaler, skoler, vejnet, tognet, fabrikker og arbejdspladser, billige lån mod tilgengæld at få adgang til natur ressoucer på det afrikanske kontinet. Som sagt, natur ressoucer vi i Danmark og resten af EU lande ligeledes har behov for adgang til.

De fede tider er forbi, hvor vi kan gøre som vi vil. Det tør politikerne bare ikke fortælle os. Eller endnu være de vil ikke indse eller forstå den nye verden og virkelighed - Men resultatet er jo det samme. Der er kamp om Jordens sparsomme og forgængelige natur ressoucer. Og den kamp blive kun hårdere og hårdere efterhånden som efterspørgelsen stiger ude i verden, hvor flere og flere får råd til en livsstil, som vi har været vant til i mange årtier.