Europæiske socialdemokrater støtter dansk solidaritetspagt

De europæiske socialdemokrater støtter danske forslag om kamp mod social dumping, skattefusk og en bund under selskabsskatten.
På en kongres i det europæiske socialdemokrati, PES, har de europæiske socialdemokrater valgt at følge et forslag om en europæisk solidaritetspagt, som formanden Mette Frederiksen lancerede på den socialdemokratiske partikongres sidste år.

PES vedtog en generel politisk resolution, der dækkede en del forskellige områder.

I den resolution står der blandt andet, at PES ønsker en solidaritetspagt for Europa, ligesom de tre områder: Styrket kamp mod social dumping, mod skattefusk og skatteunddragelse samt bund under selskabsskatten alle er områder, som PES ønsker at styrke/fremme.

”(PES) ønsker, at foreslå en solidaritetspagt for Europa. At forbedre borgernes liv og for at styrke vores
økonomier er det essentielt at opnå hurtigere lønforhøjelser. For at alle kan nyde en anstændig levestandard vil vi sætte mål om mindstelønninger over fattigdomsniveauet, enten gennem lov eller kollektive forhandlinger.

Vi vil tvinge alle virksomheder til at opfylde deres forpligtelser overfor deres arbejdstagere og til at bidrage med deres retfærdige andel til samfundet og forhindre alle former for social og skattemæssig dumping, uanset om de er geografiske eller digitale.”

Og om selskabsskat står der blandt andet:

”Hver euro, der skyldes og ikke betales, er en euro, der er stjålet fra arbejderen, de arbejdsløse og de syge. Fortjeneste bør beskattes, hvor de skabes. Derfor støtter vi samordningen af skattepolitikken med etableringen af en fælles selskabsbeskatningsgrundlag, herunder beskatning af de digitale kæmper, den såkaldte GAFA-skat (Google, Amazon, Facebook og Apple)”

Forslaget om, at indarbejde solidaritetspagten i resolutionen og at nævne social dumping eksplicit var danske forslag, som de danske socialdemokrater havde fået igennem i forhandlingerne forud for Lissabon, fortæller partiets internationale sekretær Simon Redder Thomsen til Netavisen Pio.

Fælles S-kandidat i 2019
Kongressen i Lissabon vedtog også en resolution om, at PES også frem mod næste Europa-Parlamentsvalg i 2019 vil stille med en fælles spidskandidat som formand for Europa-Kommissionen, ligesom man i 2014 gik til valg på at tyske Martin Schulz skulle være formand for EU-kommisonen, hvis den socialdemokraterne blev den største gruppe i Europa-Parlamentet.

Det gjorde den som bekendt ikke, og posten gik i stedet til den konservative Jean-Claude Juncker.

Hvem der skal være den fælles spidskandidat i 2019, vil efter planen blive afgjort i anden halvdel af 2018.

Socialdemokratiets Europa-ordfører Peter Hummelgaard Thomsen på talerstolen på PES-kongressen.

 

 

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Annonce