Folketingsmedlem står frem: Morten krænkede også mig

Folketingsmedlem Katrine Robsøe blev krænket da hun var studentermedhjælper i 2015 - Morten Østergaard sygemelder sig
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Medlem af Folketinget for De Radikale, Katrine Robsøe
Endnu et radikalt folketingsmedlem står nu frem og oplyser, at hun har følt sig krænket af tidligere leder af De Radikale, Morten Østergaard.

Katrine Robsøe, der blev valgt til Folketinget i 2019 skriver således i et opslag på Facebook mandag aften, at også hun føler sig krænket af Morten Østergaard.

Jeg er en af de tre kvinder, Morten Østergaard i fredags stod frem og indrømmede, at han har krænket

“Det er med tårer i øjnene, at jeg desværre føler mig tvunget til at lave dette opslag. Jeg er en af de tre kvinder, Morten Østergaard i fredags stod frem og indrømmede, at han har krænket,” skriver Katrine Robsøe.

Hun oplyser, at krænkelsen fandt sted, da hun arbejdede som studentermedhjælp på Christiansborg for De Radikale i 2015. Hun skriver også, at hun anmeldte krænkelsen til ledelsen i partiet:

“(...) med et klart og tydeligt ønske til den ansatte leder, jeg talte med det om, at det blev behandlet fortroligt og uden inddragelse af andre end de direkte indblandede parter. Det er efter mit helt klare ønske, at ingen andre har haft viden om sagen.”

Katrine Robsøe oplyser, at hun indgav sin klage sommeren 2016 “samtidig med en anden klage”, som hun også kendte til:

“Og mit indtryk var, at ledelsen tog hånd om begge klager, der blev behandlet som personalesager, og med den ønskede fortrolighed.”

Robsøe understreger, at hendes formål ikke var “at udstille Morten”, men derimod sikre, at der blev taget hånd om sagen. Hun skriver også, at “Morten ændrede sin adfærd”.

Informerede Sofie Carsten 17. september

Katrine Robsøe skriver også, at hun informerede Sofie Carsten Nielsen og hendes oplevelse med Morten Østergaard 17. september - dagen efter at det radikale folketingsmedlem Lotte Rod stod frem i offentligheden og fortalte om, at hun var blevet krænket af en person i partiet.

Robsøe understreger, at Sofie Carsten Nielsen dermed ikke har dækket over Morten Østergaard. Tværtimod har Sofie Carsten bakket hende op - og loyalt holdt den fortrolighed, som hun bad om:

Den fortrolighed respekterede hun

“Jeg var meget glad for samtalen med Sofie, og jeg understregede meget kraftigt i vores samtale, at da det hele påvirkede mig meget, havde jeg på ingen måder lyst til at blive en del af hverken den debat, der kørte i folketingsgruppen eller i offentligheden. Den fortrolighed respekterede hun. Nogle ønsker at give et billede af Sofie som en, der har dækket over Morten, det har på ingen måder været tilfældet, hun har bakket mig op hele vejen, og hun har samtidig honoreret den fortrolighed, jeg har ønsket af hende.”

Robsøe oplyser derefter, at hun “først lørdag” orienterede Sofie Carsten Nielsen om, at hun var en af de tre medarbejdersager som Morten Østergaard stod frem med i fredags.

Om forholdet til Morten skriver Robsøe, at hun og Morten “kom videre”:

Morten og jeg kom videre. Vi har haft et godt samarbejde, og han har også for mig været en god politisk sparringspartner

“Morten og jeg kom videre. Vi har haft et godt samarbejde, og han har også for mig været en god politisk sparringspartner.”

Robsøe fortæller, at det er meget svært for hende, at stå frem og fortælle om krænkelsen:

“Jeg havde aldrig noget ønske om, at denne sag skulle komme frem, men med mediebevågenheden på nuværende tidspunkt, ser jeg ingen anden udvej.

Jeg håber, der vil være respekt om, at det er meget svært at fortælle om dette. Og jeg har ikke yderligere kommentarer

Jeg håber, der vil være respekt om, at det er meget svært at fortælle om dette. Og jeg har ikke yderligere kommentarer.”

placeholder

 

Morten Østergaard trådte tilbage onsdag

Morten Østergaard trådte onsdag i sidste uge tilbage som politisk leder for De Radikale - samtidig med at han stod frem og erkendte, at det var ham, der havde krænket Lotte Rod.

Krænkelsen af Lotte Rod skete tilbage i 2011. Østergaard lagde blandt andet en hånd på hendes lår, som Lotte Rod fjernede.

Østergaard nævnte i forbindelse med sin afgang som partileder onsdag, at han har undskyldt over for Lotte Rod og, at hun har tilgivet ham. Hans afgang som partileder skyldes derfor ikke selve krænkelsen, men derimod hans håndtering af sagen.

To dage efter sin afgang skrev Morten Østergaard et opslag på Facebook, at yderligere tre kvinder har følt sig krænket af ham.

En redegørelse fra De Radikale mandag viser, at de tre episoder fandt sted i 2015, 2016 og 2017, og at Morten Østergaard fik en påtale for dem.

Katrine Robsøe er så den ene af tre kvinder, som har følt sig krænket.

Morten Østergaard er nu sygemeldt “indtil videre”.

Det oplyser partiet i en pressemeddelelse.

Jeg vil tage stilling til hans situation, når han er tilbage fra sygeorlov

“Jeg vil tage stilling til hans situation, når han er tilbage fra sygeorlov,” siger Sofie Carsten Nielsen ifølge pressemeddelelsen.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Hold da kæft.
Er det nu nok at bare sige krænket og så er man dømt
Hvad har han gjordt,???
Er det en hånd på et lår eller Trusler om ødlagt kariager hvis ikke hun Blovjobet ham
eller var det da de danset han tog hende på røven i en kinddans
eller var det voldtægtforsøg???

Og jeg føler mig krænket over at min veninde igennem 10 år kysser ander mænd men aldrig mig
Jeg føler mig krænket

Studenter-medhjælper lyder som kuvøseguf. Men Katrine var 24 år, så helt uerfaren med mænd har hun nok ikke været. Men politisk kan alt jo bruges, når lejligheden byder sig. Et par gode ordførerskaber skader ikke. Den ene tjeneste er den anden værd.

Det var vist ikke de radikales mening, at metoo-kampagnen skulle kaste alle disse selvmål af sig, når de nu så omhyggeligt havde indstillet sigtekornet på Jeppe Kofod.

Nu må de da holde op med deres krænkelses sager fra radikale venstre.Det er jo værre end en børnehave,verden omkring os smitter corona og andre steder er der krig,her i Danmark snakkes om hvem tog på hvem i festelig lag ,sådan har vi vist altid altid gjort når vi skulle finde en partner.Lige fra stenaldermanden kom trækkende med sin kone eller elskerinden i håret. god aften.

Og det er meget vigtigt at forælle hvad man føler sig krænket over
For hvordan kommer vi ellers videre hvis vi ikke ved hvad vi må og ikke må
Feks siges det at man ikke må rører kvinderne men man skal spørger
Må man så spørge "Vil du med hjem og kneppe "
eller må man kun spørger " Vil du med hjem og se min frimærkesamling "
Eller hvor er grænsen

"Eller hvor er grænsen"

Har du virkelig ikke ruget den ud endnu?

Det forholder sig således: Kvinder må alt, mænd intet.

Mænd går en svær fremtid i møde. Som om det hele ikke er svært nok i forvejen,med Coronasom trussel. Nu er der så også "sexismen". Den vildeste "isme" til dato. Næsten for abstrakt til at kunne se forskel på "op og ned". Eller "ind og ud". Hvornår det ene,hvornår det andet ? Det nye "fyord" og alt hvad det står for vil nemt kunne "misbruges" efter forgodtbefindene. Og kan folk efterhånden finde ud af at omgåes hinanden uden det kræver en eller anden "opskrift" på hvordan de skal agere og være sammen. I virkeligheden er MENNESKET måske slet ikke så væsentlig forskelligt fra dyrene. Er det blevet FOR NEMT at smadre et andet menneskes liv nu ? Samvær med andre skal da ikke undergraves af en snerpet moral,hvor der ikke længere levnes plads til uskyldig "flirt", og kåde udtryk for sympati ? En mand er vel ikke et "uhyre" fordi han lægger en hånd på et kvindelår ? Kom dog videre,og vend tilbage ,når der ER tale om direkte KLAM og yderst nærgående adfærd,al a
regulær optakt til voldtægt eller konkret voldtægt. Når manden f.e.x opfører sig som om kvinden er et "tag selv bord". Snart står julefrokosterne for døren. Måske skulle disse bare springes helt over i år. Ikke kun på grund af CORONA,men også fordi det hurtigt kan blive/være farligt at deltage som mand.

Annonce