Annonce

Frank J.: Jeg gik, fordi jeg ikke kunne komme til at beskæftige mig med politik

Derfor blev han til festerne: ” Jeg er et menneske. Jeg er også et menneske, der godt kan li at være med, når der er fest. Jeg trækker mig ikke tilbage"
Frank Jensen, der gik af som overborgmester og næstformand for Socialdemokratiet, forrige mandag efter nye anklager om sexkrænkelser, fortæller i DR’s sofa-program ”Aftenshowet” mandag aften, at han ikke gik af på grund af selve anklagerne mod ham, men fordi anklagerne betød, at han ikke kunne komme til at beskæftige sig med politik:

”Dét, som jeg går af på, det er, fordi jeg kan se, at jeg ikke kommer til at beskæftige mig med politik,” siger Frank Jensen og uddyber:

”Fordi fra lørdag til søndag plus at der så indløber otte nye sager, som jeg skal forholde mig til, som er mig ubekendte. Jeg kender ikke indholdet i dem. Jeg kender dem stadigvæk ikke – hvor der nu er gået ni døgn, ti døgn – jeg kender ikke indholdet, jeg kender ikke personkredsen,” siger Frank Jensen i Aftenshowet og understreger i den forbindelse, at han føler, at han står uden retsbeskyttelse:

Ingen retsbeskyttelse

”Det gør jo, at jeg kan se, at jeg er inde i sådan et forløb her, hvor retssikkerhedsbestemmelser, hvis det havde været ovre i straffeloven, så skulle jeg jo være stillet for en domstol og for en dommer inden for 24 timer og i grundlovsforhør, men her, hvor det er moral og etik, så kan man tage gamle sager op, som man skal forholde sig til, og du har ingen retsbeskyttelse,” siger Frank Jensen og forklarer igen, at facit bliver, at de nye anklager forhindrer ham i at kunne koncentrere sig om det politiske arbejde:

”Uanset hvad jeg siger om mig selv, så vil jeg selvfølgelig hele tiden blive revet i næsen af journalister: Hvordan skal vi kunne stole på dig, når du begik den fejl dengang? Og så bliver det sådan en cirklens kvadratur, som jeg ikke kan komme ud af.”

Frank Jensen understreger i Aftenshowet, at han er blevet genvalgt flere gange efter at sexanklager har været rejst mod ham:

Det har været beskrevet i pressen, men de har genvalgt mig til overborgmester flere gange siden

"Men når du spørger mig: Var det grundlaget for at gå af? Så synes jeg jo, at de sager var fuldt belyst dengang jeg blev genvalgt både første og anden gang – efter at jeg blev valgt første gang. Vælgerne har haft lejlighed til at høre om det her fuldt ud. Det har været beskrevet i pressen, men de har genvalgt mig til overborgmester flere gange siden.”

”Jeg er et menneske”

Aftenshowets interviewer spørger Frank Jensen om, hvorfor han – senest efter anklagerne om ikke at have opført sig passende over for en række kvinder sidst på året i 2011 – ikke bare går hjem fra festerne i god tid:

”Jeg er et menneske. Jeg er også et menneske, der godt kan li' at være med, når der er fest. Jeg trækker mig ikke tilbage. ”

Frank Jensen uddyber:

Jeg kunne godt have været overborgmester på en anden måde

”Jeg kunne godt have været overborgmester på en anden måde. Hvor jeg bare altid sad inde på mit kontor, trak mig tilbage hver gang der skulle være socialt samvær og fest.”

Franks hånd havnede i skødet

Frank Jensen vedkender sig at have begået fejl og dumheder, men understreger, at han hver gang har givet en uforbeholden undskyldning:

”Men jeg har begået fejl, og jeg har begået dumheder. Og når jeg er gået til fest og fået en lille skid på, så har jeg også begået dumheder. Jeg er bare et menneske, og jeg begår fejl. Hver gang jeg har fået at vide, at jeg har begået en fejl, så er det bedste man kan gøre på stedet at give en undskyldning. Og det har jeg gjort de gange. Jeg har aldrig forsøgt at skjule det. Jeg har aldrig løjet om det. Og det vil jeg heller ikke gøre, for igen: Ens troværdighed er det mest dyrebare man har”.

Om Nyhavn-episoden i 2012 erkender Frank Jensen nu for første gang, at han ikke bare lagde en hånd på Maria Gudmes lår, nej, hånden havnede i hendes ”skød”:

Jeg kom til, jeg lagde en hånd ned i hendes skød

(…) det andet var en kvinde, som jeg havde givet en undskyldning til, og som jeg har ringet til og givet en undskyldning. Det vedkender jeg mig, der begik jeg er fejl for otte år siden. Jeg kom til, jeg lagde en hånd ned i hendes skød. Vi var i Nyhavn til en fest. Det er nok ikke første gang, der er kommet en hånd ned i et skød i Nyhavn. Det er selvfølgelig en fejl. Jeg tog hjem umiddelbart efter, for jeg var blevet for beruset til at opholde mig i Nyhavn. Og når jeg har det job, jeg har. Så der tog jeg hjem, men jeg har vedkendt mig de forhold.”

Tidligere ansatte afviser Franks forklaring

Til julefrokosten i 2011 slikkede daværende overborgmester Frank Jensen (S) en kvinde i øret, en anden på halsen og holdt en kvinde fast om hovedet, mens han forsøgte at kysse hende.

Det siger otte tidligere ansatte på Københavns Rådhus, der var til stede ved julefrokosten, ifølge Jyllands-Posten.

Frank Jensen har tidligere forklaret, at der blot var tale om en ’glad dans’ fra hans side.

De tidligere ansatte er utilfredse med Frank Jensens beskrivelse af hændelserne. De har nu skriftligt henvendt sig til Socialdemokratiets advokatordning.

"Han beklagede, hvis ’nogen havde følt sig provokeret af hans glade dans’, hvilket var en formulering han gentog på sms og foran alle medarbejderne i forvaltningen i januar, hvor vi oplevede, at han negligerede hændelserne ved julefrokosten," står der i brevet fra de otte tidligere ansatte til advokatfirmaet Norrbom Vinding, der forestår Socialdemokratiets advokatordning.

Frank Jensen siger til DRNyheder, at han ikke ønsker at kommentere kritikken. Han henviser til, at sagen blev behandlet af Økonomiforvaltningen på Københavns Rådhus tilbage i 2012.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet