Frankrigs yderste højrefløj vil samarbejde med Dansk Folkeparti

Marine Le Pen og Rassemblemet National vil være medlem af samme højrefløjsalliance som Dansk Folkeparti.
Marine Le Pen og hendes EU-skeptiske højrefløjsparti, Rassemblemet National, sigter efter at blive medlem af højrefløjsgrupperingen i europaparlamentet, ”Fornuftens Europa”, som Dansk Folkeparti er en del af.

Sådan forlød det fra Marine Le Pen, da hun mandag præsenterede partiets valgprogram forud for det kommende europaparlamentsvalg.

Vores ambition er at danne en gruppe, der er større og mere magtfuld end den, vi har i dag

”Vores ambition er at danne en gruppe, der er større og mere magtfuld end den, vi har i dag” sagde den franske partiformand.

Radikalt selskab

Det italienske regeringsparti Lega og partileder Matteo Salvini står i spidsen for den nye gruppering, som blev lanceret på et pressemøde i Milano i sidste uge. Udover Dansk Folkeparti har tyske Alternative für Deutschland og de finske Sandfinnerne også tilsluttet sig.

”Nationalstaterne skal udgøre fundamentet for EU-samarbejdet. Det er nationalstaterne, der skal sidde i førersædet, og vi skal væk fra den nuværende tilgang, hvor man forsøger at presse en ’one size fits all’-model ned over alle politiske emner”, sagde fra Dansk Folkepartis gruppeformand i Europa-Parlamentet, Anders Vistisen, til DR Nyheder i forbindelse med præsentationen i sidste uge.

Messerschmidt anklagede Le Pen for antisemitisme

Dansk Folkeparti har ikke altid haft et positivt forhold til Rassemblemet National. For fem år siden rettede Dansk Folkepartis tidligere gruppeformand i Europa-Parlamentet, Morten Messerschmidt, grove anklager mod Marine Le Pen og hendes parti, der dengang gik under navnet ”Front National”.

et parti med dybt antisemitiske rødder

”Front National er på mange måder et parti, som man må begræde spiller så stor en rolle. Det er trist, at et parti med dybt antisemitiske rødder, økonomisk politik funderet i protektionisme og som er kendt for at markere sig med alle mulige bizarre meldinger, kan få så mange franskmænds stemmer”, sagde Morten Messerschmidt dengang til TV 2.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce