Medie: Messerschmidt tilbageholdt bilag for EU-efterforskere

Bagmandspolitiet ventes færdig med sin efterforskning af Messerschmidts mulige svindel med EU-støttemidler inden sommer
Efterforskningen af Dansk Folkepartis næstformand, Morten Messerschmidts, mulige svindel med EU-midler gennem det europæiske parti Meld og den tilhørende fond Feld har været meget vanskelig og kompliceret - ikke mindst fordi Messerchmidt ikke udleverede alle de bilag til EU’s efterforskere, som efterforskerne havde bedt om.

“Efterforskningen var meget kompliceret, fordi Meld og Feld ikke gav OLAF og Europa-Parlamentet bilag, der viste, hvad EU-støttekronerne blev brugt på,” skriver OLAF's presseafdeling således i en mail til DR. OLAF er forkortelsen for EU's svindelkontor.

DR har yderligere haft adgang til en hemmeligstemplet rapport fra svindelkontoret, der i detaljer redegør for, hvordan Messerschmidt har besværliggjort efterforskernes arbejde.

Det benægter Morten Messerschmidt dog

Det benægter Morten Messerschmidt dog. Han oplyser via sin advokat over for DR, at OLAF fik mulighed for at tilgå dokumenter i sagen.

Bagmandspolitiet færdig inden sommer

Den danske efterforskning af DF-politikerens mulige svindel med EU-støttekroner ventes færdig inden udgangen af juni.

Det oplyste justitsminister Nick Hækkerup (S) på et samråd i Folketingets retsudvalg torsdag.

Samrådet var indkaldt netop for at få svar på, hvorfor Bagmandspolitiet endnu ikke er kommet frem til en afklaring i Messerschmidt-sagen.

Bagmandspolitiet har indtil videre foretaget 14 afhøringer i Danmark og udlandet og søgt om bistand til efterforskningen i syv forskellige lande i og udenfor EU, oplyste justitsministeren.

Under samrådet efterlyste flere retsordførere svar på, om SØIK - Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet - i daglig tale Bagmandspolitiet - ,har sigtet Morten Messerschmidt i sagen.

Det afviste justitsminister Nick Hækkerup (S) at svare på grundet 'personhensyn'

Det afviste justitsminister Nick Hækkerup (S) at svare på grundet 'personhensyn'.

4,3 millioner kroner

OLAF har undersøgt, hvordan Meld og Felds danske, italienske og græske medlemmer af Europa-Parlamentet har anvendt pengene.

OLAF konkluderer, at det europæiske parti Meld og den tilhørende fond Feld har haft ”uberettigede, uregelmæssige eller uberettigede udgifter” på omkring 583.000 euro, svarende til 4,37 millioner danske kroner.

Dansk Folkeparti har tidligere erklæret sig parate til at betale i alt 2,5 millioner kroner tilbage til EU, som er modtaget i støtte fra Meld og Feld i årene 2012-2015.

Den del af EU-støtten er nemlig blevet brugt til rene Dansk Folkeparti-aktiviteter. Blandt andet sommergruppemøder og politiske kampagner i Danmark.

Størstedelen af beløbet er, ifølge DF, nu tilbagebetalt.

Opdateret 08.01.2022 som led i undersøgelse af citat-praksis

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

“Under sin afhøring hos OLAF den 17. december 2018 forklarede Morten Messerschmidt, at han opbevarede alle bilagene fra Meld og Feld på et sikkert sted, men at han ikke havde intentioner om at afsløre placeringen eller fremlægge dokumenterne til OLAF eller Europa-Parlamentet.”

Total anløbet person - vil stå i vejen for efterforskning...han er helt væk...

Bjarne: det er nemlig rigtigt. Det kan så undre at det er blevet en "nyhed" nu. vi er jo nogen der følger med.

Hæl idioten i kanalen.

Annonce