Annonce

Hel DF-forening går i protest mod Tulle og Obama i historisk angreb på Trump

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Velkommen til torsdagens udgave af Netavisen Pios nyhedsoverblik Aktuelt, hvor vi alle ugens dage samler en lille håndfuld af døgnets vigtigste og mest interessante nyheder fra ind- og udland.

Tusind tak fordi du læser med.
 

Konservative trækker i land med Arne-støtte

Forleden åbnede den konservative leder Søren Pape Poulsen op for, at hans parti godt kunne være parat til at indgå en aftale med regeringen om tidligere tilbagetrækning, hvis regeringen omvendt var parate til at vedtage store skattelettelser.

Partiet holdt i dag sommergruppe-møde og her var tonen noget mere afvisende over for forslaget.

"Hvis man vil gå på pension før tid, må man selv betale. Med mindre man er nedslidt, så har vi lavet en seniorpension, som man kan blive visiteret til," lød det fra Søren Pape Poulsen.

Den konservative brugte i øvrigt lejligheden til at sige, at han ikke er blå bloks statsministerkandidat.

"Det har jeg ikke sådan lige umiddelbart. Jeg synes sådan set, at vi skal videre og finde nogle borgerlige pejlemærker. For lige nu kan vi snakke statsministerkandidater alt det, vi vil, men lige nu er vi bare langt fra at have et borgerligt flertal," sagde han til Ekstra Bladet.

Den tidligere konservative pressechef, Benny Damsgaard, der i dag er selvstændig rådgiver, skriver i en kommentar i Altinget, at grunden til at Pape ændrer kurs er, at han kom til at tale over sig i det pågældende interview.

Læs hele historien her.


Venstre vil have styr på corona-ventetider

Venstre frygter for smittespredning med corona på grund af ventetider. Danske Regioners formand beroliger. Det skriver Ritzau.

I brev til sundhedsminister Magnus Heunicke (S), der har de tre V-medlemmer Inger Støjberg, Troels Lund Poulsen og Martin Geertsen som afsendere, udtrykker Venstre glæde over, at det er blevet aftalt at stramme op på testene.

Men de er bekymrede over at kunne læse historier om, at nogle stadig må vente i lang tid på at blive testet.

I en aftale, som alle Folketingets partier indgik i sidste uge, blev man enige om en målsætning om, at 80 procent skal have adgang til covid-19-test inden for 24 timer, og at 80 procent får svar på test dagen efter, at testen er foretaget.

Stephanie Lose (V), der er formand for Danske Regioner, skriver i en mail til Ritzau, at man er godt på vej på det område. Man har udvidet kapaciteten med 70 procent de seneste 14 dage og 75 procent får svar indenfor “godt og vel et døgn”..

Læs hele historien her.

 

DF-forening går i protest mod formanden

Hele bestyrelsen i Dansk Folkepartis lokalafdeling i Herlev trækker sig. Det sker i protest mod partiformand Kristian Thulesen Dahl. Det skriver Ekstra Bladet.

“Vi har alle sammen trukket os og meldt os ud af partiet. Alle seks, som var tilbage i bestyrelsen, er ude, så der er ikke nogen lokalforening i Herlev," siger Kim Kristensen, der udtaler sig på vegne af de i alt otte medlemmer i Herlev, som har meldt sig ud, til Ekstra Bladet.

Det dramatiske exit skyldes Kristian Thulesen Dahl og ledelsen på Christiansborg, som handler i 'ren panik' - ifølge de tidligere DF'ere i Herlev - over det dårlige folketingsvalg i 2019 og de efterfølgende endnu dårligere meningsmålinger.

Kim Kristensen er også partiets eneste medlem af byrådet i den københavnske omegnskommune.

Læs hele historien her.

 

Udstemt DF'er vil gøre comeback

Der er dog ikke udelukkende dårlige historier for Dansk Folkeparti. I Slagelse har partiets lokalafdeling opstillet tidligere folketingsmedlem Martin Henriksen som kandidat. Det skriver meddeler han i en pressemeddelelse.

40-årige Martin Henriksen sad i folketinget fra 2007 til 2019, hvor han ikke blev genvalgt, da partiet kun fik et mandat valgt i Københavns Storkreds, nemlig Peter Skaarup. Martin Henriksen har siden valget, været sat i spidsen for et udviklingsarbejde i partiet.

I Sjællands Storkreds vil Martin Henriksen komme op imod partiets tre nuværende folketingsmedlemmer Søren Espersen, Rene Christensen og Liselott Blixt.

Læs hele historien her.

 

V-byrådsgruppe i Herning peger på borgmester-afløser

Venstres byrådsgruppe i Herning peger torsdag på Dorte West som borgmesterkandidat efter Lars Krarup (V), som ikke genopstiller ved kommunalvalget i 2021.

Den kandidat, som byrådsgruppen peger på, vil være et godt bud på Hernings næste borgmester. Men det er dog ikke byrådsgruppen, der afgør, hvem spidskandidaten skal være.

Der kan altså stadig komme flere kandidater. Vedkommende vil officielt blive valgt på et opstillingsmøde i Venstre 29. september.

Dorte West, der til dagligt er handelsskolelærer i Skjern, har siddet i byrådet siden 2009. Ved det seneste valg fik hun over 1.000 personlige stemmer trods en placering et godt stykke nede på opstillingslisten.

Venstre i Herning fik absolut flertal ved sidste kommunalvalg og nærmest uanset hvem partiet vælger, så vil vedkommende være storfavorit til at blive kommunens næste borgmester.

Der har været spekuleret i, om kredsen nuværende folketingsmedlem, partiets tidliger næstformand Kristian Jensen, kunne være interesseret i posten, men hvis han var, så er det vindue ved at lukke sig.

Læs hele historien her.

 

Russisk oppositionsleder frygtes forgiftet

En fremtrædende russisk Putin-kritiker, Aleksej Navalnyj er torsdag blevet indlagt på et hospital i Omsk. Han frygtes forgiftet. Det skriver DR.

Torsdag var Navalnyj på vej tilbage til Moskva i fly, da han fik det dårligt, og flyet måtte nødlande i byen Omsk i det sydvestlige Sibirien. Efterfølgende blev han bragt bevidstløs til et hospital i nærheden.

“Vi antager, at Aleksej er blevet forgiftet med noget, der blev mikset i hans te. Det var det eneste, han drak til morgen,” skriver hans talskvinde på Twitter..

Aleksej Navalnyj er en vedholden Putin-kritiker, der har flere fængselsdomme for at arrangere protester mod Putin.

I 2018 stillede han op til præsidentvalget mod Putin, men blev forbudt at komme på stemmesedlerne.

Det russiske styre har en alen lang historik med at få kritikere til at forsvinde, blandt andet ved at forgifte dem.

Læs hele historien her.

 

Obama gik historisk hårdt til Trump

Onsdag nat fortsatte Demokraternes konvent i USA, hvor partiet med alle midler, forsøger at overbevise vælgerne om, at ham præsident Trump i virkeligheden ikke er en særlig rar mand eller en dygtig politiker.

Onsdag nat var det blandt andet tidligere præsident Obamas tur og han sendte en ordentlig bredside efter efterfølgeren.

Han beskyldte blandt andet Trump for ikke at bruge sin magt som præsident til andet end at hjælpe sig selv og sine venner.

“Han har ikke vist interesse i at behandle sit præsidentskab som andet end endnu et realityshow, som han kan bruge til at få den opmærksomhed, han hungrer efter,” lød det fra Obama, der kaldte Trump en trussel mod selve demokratiet.

placeholder

Donald Trump tog til genmæle på Twitter, i to tweets, hvor han i det ene beskyldte Obama for at have “SPIED ON MY CAMPAIGN” og i det andet undrede sig over, hvorfor Obama havde nægtet at støtte Joe Biden før primærvalgkampen var slut.

I nat er det Joe Bidens tur til at tale, når han officielt modtager nomineringen som partiets præsidentkandidat.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet