Annonce

Helle skærper kritikken af Troels Lund betydeligt: “En af de største skandaler i nyere tid”

Den tidligere S-statsminister mener, at Venstres kommende formand Lund Poulsen bør bidrage til opklaringen, af hvem, der ulovligt lækkede hendes private skattepapirer op til valget i 2011
Foto: Viaplay
Helle Thorning-Schmidt (S), tidl. statsminister, tidligere formand. Foto fra dokumentarfilmen "Statsministeren Helle Thorning-Schmidt"
Tidligere statsminister, tidligere formand for Socialdemokratiet Helle Thorning-Schmidt skærper nu sin kritik af Troels Lund Poulsen - der står til at blive kåret som formand for Venstre i næste måned - betydeligt.

Tidligere på ugen krævede Helle Thorning-Schmidt en undskyldning af Troels Lund Poulsen, fordi han 2010-2011 var med til at sprede et forkert rygte om, at Thornings mand, den britiske Labour-politiker Stephen Kinnock, var homoseksuel.

Helle Thorning understregede, at det nu er på tide, at Troels Lund beklager “sin uhæderlige opførsel over for mig og min familie”.

Som beskrevet i Netavisen Pio onsdag kom det frem under afhøringerne i Skattesagskommissionen tilbage i 2012 og 2013, at Troels Lund Poulsen i sin egenskab af daværende skatteminister havde fortalt homo-rygtet ikke alene til sin særlige rådgiver, Peter Arnfeldt, men også til sine to ministersekretærer.

Rygterne var “falske” og “skadelige”

På Instagram betegner Helle Thorning-Schmidt i et opslag onsdag rygterne som både “falske” og “skadelige”.

Helle Thorning-Schmidt føjer til, at Troels Lund Poulsen - ud over at sige undskyld for at sprede homo-rygtet, også bør bidrage til af få sandheden frem om, hvem, der “ulovligt lækkede mine skattepapirer til B.T”:

vi har aldrig fået sandheden frem

“Det drejer sig om en af de største skandaler i nyere tid og vi har aldrig fået sandheden frem om hvem der lækkede en politikers private skattepapirer med det formål at svække Socialdemokratiet i kort før valget i 2011.”

Thorning: Troels Lund var “dybt involveret”

I et nyt opslag på Instagram torsdag skriver Helle Thorning om, hvorfor hun finder det nødvendigt, at minde om en nu 13 år gammel sag:

“Fordi det stadig er den samme person og fordi Troels Lund Poulsen aldrig har påtaget sig et ansvar. TLP havde vagten da en af de største politiske og administrative skandaler fandt sted. TLP var dybt involveret i en privat borgers og en politisk modstanders skattesag.”

Helle Thorning-Schmidt uddyber:

burde have holdt sig langt væk fra den sag

“Hans departementschef Peter Loft (I Skatteministeriet 2010- 2011) holdt adskillige møder med sagsbehandlerne og forsøgte at få ændringer ind i sagen. Og TLP blev løbende orienteret, selvom de begge selvfølgelig burde have holdt sig langt væk fra den sag. I stedet interesserede han sig - ifølge skattekommissionen - meget for sagen. Han spurgte til omgørelse af sagen og var særligt interesseret i rygterne om mig og min familie.”

Helle Thorning-Schmidt føjer til, at Troels Lund Poulsen ikke alene deltog i at sprede “falske” og “skadelige” homo-rygter om hendes mand, Stephen Kinnock. Han brød også sin tavshedspligt ved at aktivt at sprede rygtet.

I TV2 News onsdag understregede Helle Thorning-Schmidts tidligere rådgiver, Noa Redington, at skattesagen fra 2010-11 er en af de største politiske skandaler i nyere tid, men at det har mange glemt i dag:

“Vi taler om et forsøg på at påvirke en valgkamp ved at lække dybt fortrolige personlige informationer, som Skat er i besiddelse af. Det er virkelig en grænseløs skandale.”

Troels har ikke lyst til at tale om sagen

På et pressemøde onsdag, hvor Troels Lund Poulsen og Stephanie Lose bekræftede, at de er kandidater til formands- og næstformandsposten i Venstre, var Troels Lund Poulsen ikke meget for at forholde sig til Helle Thorning-Schmidts krav om en undskyldning for at sprede falske og skadelige homo-rygter om hendes mand:

undersøgelseskommissionen har frikendt mig

“Altså, den sag er over ti år gammel og er blevet grundigt undersøgt i en undersøgelseskommission. Alle de her ting har været endevendt, og undersøgelseskommissionen har frikendt mig. Og derfor har jeg sådan set ikke behov for at gå videre i den sag,” lød det blandt andet fra den kommende Venstre-formand.

Onsdag lød Troels Lund Poulsens mailsvar til Netavisen Pio således:

"Den over ti år gamle sag er undersøgt grundigt af en undersøgelseskommission, og jeg blev frikendt. Sagen er afsluttet for mit vedkommende.”

Skattesagskommissionens konklusioner: Troels Lund Poulsen

Her er Skattesagskommissionens konklusioner vedrørende Troels Lund Poulsen:

  • “Undersøgelseskommissionen har på trods af Troels Lund Poulsens forklaringer lagt til grund, at Peter Loft løbende har orienteret Troels Lund Poulsen om møderne med SKAT København den 13. august, den 1. september og den 3. september 2010, og at Troels Lund Poulsen således har fået en indikation af, i hvilken retning afgørelsen ville gå, inden den 16. september 2010.”
  • “Kommissionen har også lagt til grund, at Troels Lund Poulsen viste væsentlig interesse for et afgørende punkt for udfaldet af sagen – Stephen Kinnocks opholdsdage i Danmark – medens sagen verserede i SKAT København.”
  • “Kommissionen har endvidere lagt til grund, at Troels Lund Poulsen under et møde den 16. september 2010 i SKAT, Koncerncentret, bl.a. stillede et spørgsmål om omgørelse, og at dette spørgsmål gik på afgørelsen i Stephen Kinnocks sag og ikke på afgørelser i andre tilsvarende sager.”
  • “Kommissionen har dog fundet, at det ikke kan lægges til grund, at Troels Lund Poulsen har involveret sig i SKAT Københavns behandling af sagen eller i øvrigt har søgt at få afgørelsen omgjort.”
  • “I overensstemmelse med Troels Lund Poulsen forklaring har kommissionen lagt det til grund, at Troels Lund Poulsen har videregivet en oplysning om Stephen Kinnocks seksuelle orientering til sin særlige rådgiver, Peter Arnfeldt, og senere til sine to ministersekretærer.” 
  • “Kommissionen har påpeget, at Helle Thorning-Schmidt i et interview i Politiken i 2012 har oplyst, at den pågældende oplysning – som Stephen Kinnocks skatterådgiver fremkom med på et møde med SKAT København, og som Erling Andersen videregav til bl.a. Peter Loft, der igen videregav oplysningen til Troels Lund Poulsen – er usand, og at kommissionen ikke ved sin omtale af oplysningen har taget stilling til, om den er sand.”

Kilde: Folketingets beretning om Skattesagskommissionens beretning/Udvalget for Forretningsordenen den 10. marts 2015 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Troede faktisk Thorning havde større format, end komme med det angreb nu. Alle vidste jo det var løgn og sagt for at skade valget og hende som vinder heraf. Sket et sket. Hvis han er uhæderlig, så ved venstre det godt. Og ja han var yderst uheldig og det var mange ivenstre i den sag

Troel~ Du er noget vrøvl, når du siger du er fri for tiltale. Du siger en kommision har frikendt dig, det er lovlig fint. Kommissionen kunne ikke bevise eller forholde sig til dit ansvar.
Så uanset hvor længe du venter, så tror jeg stadig du har haft fingrene i kagedåsen.
At tale udenom er ikke St tage ansvar - sig ligesom Bjarne Riis, at det har du aldrig gjort.
Den er ikke længere, kom nu Troels op på traktoren

Hvis man vil have en top-stilling, så skal man huske at holde sin sti ren.
Det er der efterhånden en del Venstre-folk der har svært ved.
At Troels Lund politisk overleve, var udelukkende fordi alle de involverede holdt mund, så kommissionen kunne ikke bevise hans skyld.
Pudsigt at hans sekretær( nuværende kone) havde skatte-papirerne i sit skab.
Han blev IKKE frikendt, hvad homorygterne angik.
Juridisk gik han fri, men moralsk ?????
Ufatteligt at Venstre ikke kan mønstre bedre ledere.

Det er vel også et slag mod nuværende statsminister?

Året er nu 2023. Mon ikke de fleste danskere er bedøvende ligeglad om Helle Thornings mand går i rødt silkeundertøj eller ej. Bøsser er oftes gode og følsomme mennesker.
Men hvorfor har hun selv travlt med selv at genstarte rygterne? Mon det i virkeligheden er hendes egen mand hun vil ramme?

“Fordi det stadig er den samme person”

Så Helle Thorning Schmidt er stadig den samme person som for 13 år siden!

I fodbold skal man gå efter bolden og ikke manden/kvinden!

Men jo flere penge der kommer i skidtet, jo oftere går de efter hinanden!

Der er nu sat VAR på sagen!

Og flere situationer afgøres på hæderlig vis!

Forskellen på fodbold og politik er måske, at i en ny fodboldkamp går det så hurtigt at tidligere “nag” er glemt!

Kampen om bolden og nye point er altafgørende!

Rasmus Højlund skiftede således status fra reservebænken i F.C. København for to år siden til en Rasmus Højlund, der er blevet solgt til Manchester United for en imponerende sum af 64 millioner pund, hvilket svarer til omkring 557 millioner danske kroner.

“Fordi det stadig er den samme person”!

I årtier har det lydt at socialdemokrater “skal bryde den sociale arv”!

Med hårdt arbejde!

Om Troels Lund Poulsen er i liga med Rasmus Højlund vides ikke!

Men den danske medieverden og tidligere forsmåede politikere gør at VAR -den fjerde statsmagt - holder et vågent øje med alle forseelser på banen!

Især når der er tale om høj-profilerede aktører der skal bringe holdet i superligaen, champions league og endda på landsholdet!

På trods af millionerne ser vi fejlskud der er helt hen i vejret!

Og som seer må man korse sig!

Men de rigtige gode spillere kommer hurtigt op på benene igen!

Og elsker spillet på banen!

Aksel Jensen ! Er der noget galt ? De skriver et kort indlæg ??

Så holder Thorning happy hour igen. Hun skulle starte sin egen influenser kanal på instagram.

Annonce