Annonce

“Helt oprigtigt synes jeg, at De Konservative er nogle banditter”

Kras kritik af De Konservatives finanslovsforslag, der vil lette skatten med 6,8 mia. for de rigeste - finansieret ved at slagte Arne-pensionen
“Helt oprigtigt synes jeg De Konservative er nogle banditter. Det er et rigtigt tarveligt forslag,” sådan siger Fødevareforbundet NNF’s formand, Ole Wehlast, til Netavisen Pio om De Konservatives finanslovsforslag.

Forslaget betyder - som omtalt i Netavisen Pio torsdag - at De Konservative vil lette skatten for de rigeste med 6,8 milliarder kroner. Skattelettelserne skal finansieres ved blandt andet at afskaffe Arne-pensionen og seniorjobordningen fuldt og helt allerede fra Nytår.

Nu er det igen lykkedes den borgerlige fløj, at lege lidt med nogle regneark

“Nu er det igen lykkedes den borgerlige fløj, at lege lidt med nogle regneark for at finde penge til skattelettelser til de rige. De har ikke mødt et eneste menneske af dem, som har søgt Arne-pensionen. Folk, som er godt slidte efter mere end 40 års arbejde. Ikke én af dem har De Konservative snakket med.”

Skuffet over De Konservatives menneskesyn

“Det synes jeg fandme ikke De Konservative kan være bekendt. Jeg kan blive noget så harm. Jeg synes, det er uværdigt, at et parti kan foreslå det her i fuld alvor,” siger Wehlast og fortsætter:

“Jeg er så skuffet og rasende over deres menneskesyn. Jeg synes heller ikke de har blik for, hvor bred en opbakning, der faktisk er til Arne-pensionen også blandt partierne i den blå lejr,” siger Wehlast, der her henviser til en meningsmåling foretaget af Electica for Fødevareforbundet NNF, Blik- og Rørarbejderforbundet, Malerforbundet og Dansk El-Forbund (Alliancen Data).

Målingen viser, at opbakningen til Arne-pensionen er massiv blandt de politiske partiers vælgere. Også De Konservative vælgere bakker op om den tidlige pension - Arne-pensionen.

31 procent af De Konservatives vælgere erklærer sig således enig i, at “det er grundlæggende retfærdigt, at dem, der har arbejdet længst tid, kan gå lidt før på pension”. Andre 14 procent erklærer sig “helt enig” i spørgsmålet.

placeholder

 

Omvendt er kun 17 procent af De Konservative vælgere uenige, og andre seks procent helt uenige. gruppen af “hverken eller” udgør 29 procent.

“Ikke noget guldæg”

Fødevareforbundets formand understreger, at tidlig pension - Arne-pensionen - ikke er noget guldæg:

“Jeg synes også, at De Konservative helt overser, at Arne-pensionen bestemt ikke er et guldæg. Det er en redningskrans, så folk kan trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet med værdighed.” 

Jeg synes også, at De Konservative helt overser, at Arne-pensionen bestemt ikke er et guldæg  

Wehlast henviser her til, at tidlig pension maksimalt udløser 13.853 kr. om måneden (2021-sats).

"Det er en omvendt Robin Hood"

Hos fagforbundet 3F betegner næstformand Tina Christensen De Konservatives finanslovsforslag som helt skævt:

”De konservatives finanslovsforslag er helt skævt. Det er en omvendt Robin Hood, hvor de svageste på arbejdsmarkedet skal betale for skattelettelser til de rigeste,” siger Tina Christensen til Netavisen Pio, og fortsætter:

Lønmodtagere, der troligt er mødt på arbejde hver morgen siden de var helt unge

”Arne-pensionen er målrettet de lønmodtagere, der har flest år på arbejdsmarkedet. Lønmodtagere, der troligt er mødt på arbejde hver morgen siden de var helt unge. Lønmodtagere der har medvirket til at bygge det stærke danske velfærdssamfund, som vi i dag står på skuldrene af. Mange af dem er nedslidte, og de skal selvfølgelig have en ret til at trække sig anstændigt fra arbejdsmarkedet. Det sikrer arne-pensionen.”

Formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard, betegner K-udspillet som "hamrende skævt":

"De Konservative vil afskaffe Arne-pension for dem, som har slidt og slæbt på arbejdsmarkedet i mange år og skære i det offentlige for at give topskattelettelser og sænke generationsskifteskatten for DK's rigeste familier. Det er hamrende skævt," skriver hun på Twitter.

“Spild af skattekroner”

De Konservative mener, at Arne-pensionen er "spild af skattekroner":

“Med Arne-Pensionen har regeringen indført en ny skatteyderbetalt overførselsindkomst, som kommer mennesker, der tidligt er trådt ind på arbejdsmarkedet, til gode – uagtet om de vitterligt er nedslidte eller har haft et fysisk hårdt arbejde. Eksempelvis kan man have arbejdet, hvad der svarer til 21 fuldtidsår i en deltidsstilling på et kontor og stadig have ret til ydelsen. Det er spild af skattekroner,” hedder det således i finanslovsudspillet fra De Konservative.

Opdateret

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

For de Konservative eksistere 40% af befolkningen ikke. De må sejle deres egen sø i elendighed efter at have knoklet sig halvt ihjel igennem en menneskealder. Og de er jo selv skyld i det, det er deres eget valg. Og så er de jo hverken ordentlige eller anstændige eller råder over andre konservative dyder.

De er de 40% overflødige efter Søren Pape Povlsens forståelse. Og de skal helst ikke samfundet til last med at leve længe nok til at opnå retten til pension. Eller er der ikke penge nok til de anstændige og ordentlige rige borgere i Danmark. Og de kan aldrig få nok efter den oredentlige og anstændige Søren Pape Povlsen.

-

En besynderlig udvikling alt i mens den kommende ampel regering i Tyskland ført an af SPD snakker om borgerydelse/borgerløn som en del af deres regeringsprogram.

Det er da et sndt held, at Pape nu melder så klart ud - ikke bare om sin vanvittige skattekurs, men også om hans totale mangel på politisk sans. Dette her er ikke konservativ politik - men en forvirret konservativ leders tågesnak.

Yak for klarmeldingen! Det vil jo heldigvis ikke trække vælgere hen i den retning!

Om K er banditter, tja det er jeg nok enig i, da Papes finanslovsforslag er direkte asocialt, og det med at folk skal blive på arbejdsmarkedet, ja da , hvis de gerne vil og har helbredet, men ikke, når de er slidt i krop og sjæl. Og har de råd til en Arne pension, og opnår pensionen, så skal det være dem så vel undt.

Det var ikke den tale man hørte på valgdagen for kommunevalget - eller før . Den kom efter valget og så taler vi om moral. Ikke konservativ moral, men almindelig dobbeltmoral.
Gad vist om dette oplæg bliver fuldt op med en undskyldning til MF

Jeg kan godt forstå at Deadline ikke fik noget konkret ud af Pape i går aftes. Og når der kommer noget konkret fra det parti, er det oftest grimt.

Nu må nogle af de bovlamme S topfolk snart på banen og råbe lidt højt. Meget højt.
De borgerlige fremfører det ene fantasifulde vrøvl efter det andet, uden at man hører nogen S topfolk svare igen med bare en lille smule hævet stemme.
Opfør jer dog som nogle mandfolk, i stedet for at dukke nakken i håbet om at kritikken forstummer. DET gør den ikke. Vær dog berettiget forarget og højtråbende over at Konservative vil tilgodese de rige på bekostning af de svage, og først kommer med forslaget få dage efter valget. Vær dog forarget over, at de borgerlige desavouerer politiets arbejde i sms-sagen, og vil have private ind over. Det må jo betyde, at man fremover vil privatisere politiets kriminal-tekniske arbejde.
Der er masser af eksempler på borgerligt vrøvl, som der kan råbes højt om, i stedet for at opføre sig underkuede får.

Tag ikke fejl - de konservative er jo flinke mennesker, også når de 'tænker politik'.
De er jo ikke imod at de gamle skal have det godt, også selvom de ikke har været blandt de heldige, der kunne hæve millioner i aktieudbytte osv.
Men vi skal tigge og bede om alderdomsunderstøttelsen, vi skal ikke have RET til den efter nogle faste bestemmelser i en lov, det være sig Folke-, invalide-, førtids-, Arne-pension (you name it!)
Vi skal - i en agtværdig og moden alder, eller nedslidte - stille os som 'elendige rekrutter på session'. Vi skal måles og vejes og bedømmes - om vi er VÆRDIGT TRÆNGENDE.
Dét er essensen af deres menneskesyn.

“Det tommetykke hykleri driver ned ad væggene på Christiansborg i denne sag.”

Gjaldt det også de konservative!

Og Venstre?

Bestemt socialdemokraterne….

Selv i Sverige vil en ny kvindelig statsminister af socialdemokratisk observans gentage Mette Frederiksens bedrift!

Alt imens fru Frederiksen tøvende sendte den mindst stuerene i rigsretten!

Det tommetykke hykleri driver ned ad væggene og fjeldene overalt i Sverige!

Hvor Socialdemokraterne praler over et lavt asylantal i den seneste mandatperiode!

Polen, Grækenland, Inger Støjberg har udgjort muren ved en dobbeltsidig kommunikation som nu selv Tysklands Frau Merkel kopierer!

11. 11. 1918 kl. 11 sluttede 1. verdenskrig.

13. 12 2021 kl. 13 slutter “krigen om indvandring” i Danmark.

Selv Danmark fik sin Jeanne d’Arc!

Jeanne d'Arc eller "Jomfruen fra Orleans" var en fransk helgeninde og hærfører fra Hundredårskrigens sidste fase. Hun blev brændt på bålet som kætter i Rouen. Hun blev rehabiliteret i 1456 og er en fransk national heltinde. Hun blev kanoniseret af den katolske kirke i 1920.

Selv de konservative klapper i deres små hænder, imens socialdemokraterne sidder med bukkede nakker!

Snehvide og de syv banditter!

Du må ha drukket af natpotten, typisk borgerligt udenomssnak

Kære Aksel.

Tak for din debile evne til at fordreje debatten væk fra politik.
Du er en ideel NB-vælger.

Din Pernille

'Pernille' hvad er formålet med at du udgiver dig for at være Pernille Vermund?

Typisk konservativ holdning. Gud, konge og egen lomme.

Tænk, nu hørte vi sørme endelig fra de konservative. De fandt det nok betimeligt at fremlægge deres asociale finanslovsforslag efter kommunevalget. Husk det til valget. Klassesamfundets vogter og beskytter har talt.
Den tænksomme.