Annonce

Hvorfor deltager Danmark i diktaturstaternes hetz mod Israel?

Mellemøsten trænger til julefred, men det er en fejl, når Danmark i FN lægger stemmer til en ensidig hetz mod Israel.
Foto: Grafisk afdeling
Netavisen Pios chefredaktør Niels Jespersen
Der gik ikke mange dage efter terrorangrebet på Israel 7. oktober, indtil alting var ved det gamle.

Fra en kort overgang at have været ofre spillede Israel atter sin vante skurkerolle.

FN's Generalforsamling, hvor de anti-israelske lande har flertal, vedtager igen ensidige og hykleriske resolutioner vendt imod Mellemøstens eneste demokrati.

Ensidig fordi Israels fjender sjældent kritiseres. Hyklerisk, fordi de lande, der står bag resolutionerne selv, er ansvarlige for massive krigsforbrydelser og krænkelser af menneskerettighederne.

Normalt afstår Danmark fra at deltage i diktaturstaternes hetz mod Israel, men i tirsdags stemte vi for en resolution om øjeblikkelig våbenhvile i Gaza uden at fordømme Hamas' terrorangreb i Israel.

Lars Løkke er principfast i sin principløshed

Sympatisk nok fremhæver udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) behovet for en humanitær pause i lyset af den katastrofale situation i Gaza.

Alligevel er denne beslutning ikke blot et diplomatisk fejlgreb, men også en forspildt mulighed for at stå fast på principper om retfærdighed og ansvarlighed i international politik.

Regeringen lever ikke op til statsminister Mette Frederiksens (S) løfte om at støtte Israel.

Selvfølgelig skal Israel kunne kritiseres

Krav om en ensidig våbenhvile, der kun er vendt mod den ene part i konflikten, giver et skævt billede af situationen og underminerer Israels legitime ret til selvforsvar.

Det sender et farligt signal om, at man i internationale relationer kan se bort fra terrorisme, så længe den humanitære krise er dyb nok.

Der er nok at kritisere Israel for 

Selvfølgelig skal Israel kunne kritiseres, og her skal Danmark ikke holde sig tilbage.

Landet ledes af en ekstremistisk, uduelig og korrupt premierminister, Netanyahu. Han bærer hovedansvaret for, at Israel stod uforberedt over for sine fjender.  

Hans katastrofale håndtering af sikkerhedssituationen, indirekte støtte til Hamas og direkte støtte til den forbryderiske bosætterbevægelse på Vestbredden bør fordømmes fra alle sider.

Hamas ønsker ikke fred

Samtidig kan man godt støtte Israels ret til selvforsvar og samtidig være kritisk over de massive civile tab i Gaza, der næppe står mål med den militære gevinst.

Men kritikken må ikke blive en støtte til Israels fjender.

Hamas ønsker ikke fred. De ønsker ikke en to-statsløsning, men et islamistisk diktatur og erklærer åbent, at de vil benytte en våbenhvile til at forberede nye terrorangreb mod Israel.

Skal det internationale samfund stille krav til Israel, må de krav gå begge veje.

Hvis Israel skal stoppe med at bombe, så skal Hamas som minimum frigive de gidsler, de tog i oktober.

Niels Jespersen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Da hitler indtog et andet land, skete der ikke så meget. Og da det gentog sig skete der lige så meget. - da Israel tog land fra Palæstina skete der ikke noget og da det blev gentaget skete der ikke noget.
Da palæstinenserne i form af hamaz, gjorde oprør mod 75 års besættelse, så skete der noget. Israel bombefe civilbefolkningen sønder og sammen, lukkede for el og vand samt lukkede for fødevareforsyningen. Bomberne faldt over hospitaler og boligkomplekser og der er sendt flere bomber over Palæstina på 2 måneder, mere en der blev kastet over Afghanistan på 10 år og II verdenskrig Israels mål er ikke fred og har aldrig været det, for det betyder de skal aflevere det stjålne mand tilbage.
Det pinlige består i at USA er blevet til på samme måde og at der er USA , der leverer ammunition og ikke fødevarer. Det mest pinlige er at Danmark støtter USA og Israel Danmark burde skamme sig.
Nu er vi bange for terror. Når vi giver blomster til tyvene, så kan en buket til ofrene måske forhindre terror i dk. Det er derfor vi skal være bekymrede - en hulet blomster kunne have været en billig løsning.
Overvej hvad grunden er til at vi er så begejstrede for tyve og røvere, når bare de ikke er i Danmark ?
Jeg synes palæstinenserne har ret til at forsvare sig!!
Hvorfor er de danske fagforeninger tavse - og hvorfor lefler Socialdemokratiet for et land der ikke overholder udmeldinger fra FN?

Hvis det, som du hævder, var palæstinenserne og ikke "bare" Hamas og andre jihadister, der stod bag angrebet 7/10, så forstår jeg slet ikke, hvorfor Israel kaster flyvebade ud med opfordringer om at forlade den ene eller anden del af Gaza for at undgå at bive bombet. For så er palæstinenserne da netop helt legitime mål for bomberne og ikke civile, der skal tages hensyn til. Er du sikker på, du har tænkt det helt igennem?

Der er heller ikke sket så meget ved, at hundredtusindvis af muslimer tilvandret fra mellemøsten og Afrika har indtaget Danmark og nu marcherer gennem vores gader i Kabulhavn og proklamerer jihad. Jeg er ikke engang fyldt 30 år endnu og bare i min levetid, er den nye kulturfremmede befolkning blevet fordoblet i antal. Da jeg var barn skulle man stadig ind til Nørrebro for at opleve dem og deres kvinder i islam-uniformer, men nu, blot et halvandet årti senere, er det umuligt at finde en forstad eller provinsby i Danmark, hvor deres kolonialisering ikke er synligt tiltagende. Samtidig er voldtægter, knivstikkerier, skyderier og terrorsager blevet hverdag. Det mest sindssyge er, at danskerne ikke har reproduceret sig selv siden 1973, men alligevel er vores indbyggertal vokset med en million i samme periode. Man behøver næppe at være matematikprofessor for at se logikken i, hvorfor islamkritik og utilbørlig omgang med islam nu forbydes i Danmark, samtidig med at danske jøder nægtes tilladelse til at afholde Chanukah-arrangement på Rådhuspladsen, hvor der nærmest dagligt er muslimsk massebøn, bønnekald fra lydbokse, afspilning af nasheeds og flagring med arabiske flag. De massetilvandrede islamtilhængere har gjort deres ideologi Islam til en magtfaktor i Danmark. Stadig får enhver vandrer fra mellemøsten og Afrika, der kan fremstamme ordet "asyl" via en tolk ved vores grænse, straks ret til evigt ophold, familiesammenføring, boliganvisning, boligstøtte, børneydelser, integrationsydelse, enkeltydelse, kontanthjælp, førtidspension, sygesikring, uddannelse, SU og dansk indfødsret. Vi bliver vasket om ørerne med paradigmeskifte og om, at de bare lige skal være her kort og midlertidigt, men hvis du læser det seneste lovforslag om indfødsrets meddelelse, vil du opdage, hvor mange "midlertidige syriske flygtninge", der nu er begyndt at få vores indfødsret foræret. Vi bliver vasket om ørerne med hvor strenge krav der gælder, men hvis du kigger på figur 1 i nedenstående link, kan du se, at 44 procent af dem fra MENAPT, som har fået dansk indfødsret, slet ikke har opfyldt noget som helst, idet de enten er bipersoner eller efterkommere. Dertil kommer, at alle børn til påståede "statsløse" heller ikke skal opfylde noget som helst for at få indfødsret. Der udover fremgår det af seneste lovforslag om indfødsrets meddelelse (L 61), at ud af 2.769 personer er 430 bipersoner, 211 har fået dispensation og 135 er påståede statsløse født i Danmark. Det er altså kun 1.993 ud af 2.769 udlændinge på lovforslaget om indfødsrets meddelelse, der reelt opfylder betingelserne. Mere end hver fjerde udlænding, der får dansk indfødsret, opfylder altså ikke betingelserne!

Se figur 1:
https://integrationsbarometer.dk/tal-og-analyser/filer-tal-og-analyser/a...

Se L 61:
https://www.ft.dk/samling/20231/lovforslag/l61/index.htm

Liste over "nydanskere" oplistet på L61, som vedtages den 19. december 2023:

Kidane Beraki Mahari
Selamawit Yemane
Dario Brkic
Senahid Bilanovic
Nevresa Borg
Medina Brnjak
Sadik Cirkic
Nermin Cokljat
Omar Coko
Saudin Delic
Kemal Djonlic
Emir Dumpor
Jasmin Duzel
Irma Hadzovic
Safija Hamidovic
Dennis Hasanovic
Nermin Hecimovic
Aldina Hodzic
Fatima Hodzic
Benjamin Hrnjic
Nermana Isakovic
Amer Jakic
Esmira Jusic
Alma Kaplan
Meldin Kartal
Selma Koco
Emilija Kosic
Semina Kurtovic
Ahmed Mahmutovic
Ajla Mandzic
Miran Miranovic
Alen Novalic
Ernad Pekez
Nemanja Petkovic
Alma Poljakovic
Anes Sabanovic
Haris Sarajlic
Stefan Sisljagic
Aldino Solak
Alija Turan
Lorand Adili
Filip Aloski
Rita Bejtulahi
Eljfat Bekjiri
Nadica Damevska
Jannis Dervisi
Dzuljjeta Elmazi
Zarife Elmazi
Nadire Emini
Ardiana Ilazi
Ibadet Kadri
Shkelqim Latifi
Resad Mehmetali
Xhemazije Qamili
Sermijet Selmani
Venka Simovska
Gjulten Sulejmani
Ersa Silai
Adrian Zoto
Valdrin Arifi
Lulzim Berisha
Omer Berisha
Yllka Durmishi
Erjona Elezaj
Erisa Gashi
Anduena Hetemi
Jehona Mustafa
Nora Tahiri
Shqipe Thaqi
Isa Zulfikari
Merjema Zulfikari
Nergin Sali Baki
Yudzhel Hakka Baki
Mergyul Ali Hasan
Hilma Rudi Abas
Yousif Malek Faleh Abass,
Owais Abdalrahim
Retaj Khalil Abdel Al
Lamees Ahmad Abdelghani
Eline Noureddin Abdel-Halim
Hamsa Ayham Abdelrahim
Aisha Abdi
Abdirahman Abdi Ahmed
Daoud Abdul Rahman
Jagger Abdul Rahman
Toulin Alhaj Abdulla
Agid Mathias Abdullah
Eva Nizar Abdullah
Mian Ziad Abdullah
Mila Abdullah
Omar Ayham Abu Al-Neaj
Adam Zaher Abu Lail
Sienna Adhikari
Alma Adwan
Mira Agha
Mira Ayman Ahmad
Roj Masaud Ahmad
Abdo Ahmed
Milan Azad Ahmed
Adam Maher Al Arabi
Helen Al Asadi
Amani Ghazi Al Azzouni
Nabil Al Haj Saed
Sama Malek Faleh Abass Al Hayati
Omar Al Jarhi
Saleh Nael Alabtah
Sana Alami
Dana Al-Anezi
Yazan Saed Alfar
Aland Delbrin Ali
Amir Delbrin Ali
Delan Ali
Elena Ali
Evan Mohammed Ali
Jihan Ali
Lian Ali Ali
Daniel Aljazzar
Alberto Al-Jizani
Adam Nedal Aljourani
Elia Nedal Aljourani
Naden Nedal Aljourany
Adam Ahmad Al-Khatib
Ariyan Rezgar Alkordi
Lamita Almadi
Malik Alsagher
Yunes Jihad Al-Saadi
Adam Amora
Rayan Salahiddin Arab
Milla Mohammad Arjawi
Karim Farid Asad
Ahmad Milad Attai
Watan Ataallah
Sama Mahmoud Awdah
Mila Mohamad Ayyash
Hasan Azimeh
Jory Amer Azzam
Mariam Mohammed Bakkar
Adam Bakr
Ayan Bhandari
Charlie Rajbhandari Brayshaw
Sebastian Rajbhandari Brayshaw
Maria Ibrahim Chanaa
Isaac Haitham Chehabi
Ibrahim Chihabi
Rabie Ali Darwich
Elena Said El Cheikh-Ali
Masa Nibal Ghuneim
Efesa Gurung,
Elisa Gurung
Noah Gurung
Abdellah Ali Ramez Habet
Anbar Ali Habet
Omar Ali Habet
Rami Ali Habet
Younes Habet
Jood Mohamad Hadid
Nada Hadid
Alma Hamad
Amen Adham Hamad
Amir Reyad Hamdouni
Aya Khaled Hasan
Sandy Mudar Hasan
Dilistan Idris Hassan
Eva Khaled Hassan
Ivan Khaled Hassan
Lavan Khaled Hassan
Lilian Zanyar Hassan
Sila Alaa Hseen
Mohamed Hussain
Helin Hussein
Ivan Hassan Hussein
Zain Ayman Hussein
Ali Ibrahim
Khalil Ibrahim
Mila Ibrahim
Omar Ibrahim
Naya Maisam Issa
Yousef Jaber
Adam Kahil
Ahmad Kalaji
Daniel Kalikotay
Sumitra Kalikotay
Mahdi Karimi
Ayla Karzoun
Elaf Mohamad Kasem
Aysel Majd Khalaf
Mila Khalaf
Adam Khalel
Manisa Anas Khalifah
Mohammad Anas Khalifah
Yasser Anas Khalifah
Ahmad Khalil
Malak Khalilia
Taliah Obada Khartebil
Ali Naser Khesman
Shan Naser Khesman
Sherin Naser Khesman
Manesa Mohamad Kiblawi
Simon Limbu
Younes Mohamad Låban
Eliana Mahahi
Jana Mahmoud
Rayan Mohammad Mansour
Jabl Meajeel
Riham Mohamad Milhem
Mahmoud Mnizil
Ahmad Jowan Mohammad
Ayanda Mohammad
Goran Mohammad
Jan Jowan Mohammad
Sanaz Kasem Mohammad
Tim Mohammad
Adam Asaad Abdulwahid Mohammed
Oday Mourad
Lilas Mohammad Munawkh
Alaa Mussa
Zayn Aldeen Abdalrahman Naser
Ali Nemeir
Motasem Nori
Rital Salam Omar
Barwaqo Abdi Osman
Heyv Judi Othman
Mira Amer Othman
Gianna Pandey
Agam Thapa Rai
Rhiyan Rai
Sumira Rai
William Rai
Lea Ahmad Sabaawi
Janna Leith Mohammad Said Sadik
Narjes Leith Mohammad Said Sadik
Rami Mohammed Ali Saidam
Aren Salah
Arhat Sharwan Saleh
Lea Mohammad Saleh
Naya Abdel Hadi Saleh
Zainab Mohamad Salem
Karim Mohamad Khaled Salman
Abdul Rahman Saloum
Salwa Ghazi Saloum
Ayan Sami
Natali Omar Saqar
Naya Sayes
Jonas Shabaan
Abdulrahman Ahmad Shaikkmous
Laith Sharif
Mukhtar Sharifi
Yasma Maya Shkair
Hajrah Binti Shukur
Ibrahim Yasser Shaaban
Celine Amin Siam
Ayla Mohammed Suleiman
Sally Majed Suliman
Jihad Hussein Sunalla
Lilly Mahamoud Saada
Leen Hammam Taim
Angel Tamang
Simon Tamang
Omar Tamim
Anna Tiwari
Ivan Amin Vaoud
Zeina Dfa Muayyad Yassin
Celin Yousef
Yousef Nidal Yousif
Lubna Abdelrahim
Halima Ahmed Shafi Abdi
Mohamud Muhiyadin Abdi
Ghaith Abdin
Ali Sheikh Abdirahman
Shiriim Sheikh Ali Abdirahman
Bahareh Abdolalizadeh
Avin Abdul Qadir
Roge Abdulkadir
Balkis Abdul-Karim
Anfal Jalal Abdullah
Nafisa Mohamed Abdullahi
Mohammad Ali Abidi
Awatif A Alq Abu Zour
Bhakta Bahadur Acharya
Abdi Mohamoud Adam
Mohamed Moustafa Adelhamid Ramadan
Seher Agacik
Safiullah Ahamadzai
Muhammad Ahmad
Ahmad Samim Ahmad Jaweed
Reza Ahmadi Kordkheili
Ali Sadeq Ahmed
Mohamed Ali Ahmed
Mohamed Ibrahim Aden Ahmed
Muhammad Mobeen Ahmed
Shakeel Ahmed
Tahira Ahmed
Vahab Ahvazi
Zoubeida Aidani
Mohammad Umair Ajaz
Ghazaleh Akbarifard
Iman Akbarzadeh
Ömer Faruk Akbulut
Aynul Hayat Akdag
Cevat Gökce Akin
Aicheh Aklah
Kafeel Akram
Batuhan Aktay
Bedia Akyar Møller
Basma Issam Al Awaja
Alaa Aldeen Al Diery
Soheir Al Hussain
Azhar Al Jizani
Leyla Al-Akapi
Jamal Ahmad Al-Badry
Shaima A Jumha Al-Baiati
Nariman Mohammed Neayama Albo Azwen
Basem Mohammad Ahmad Al-Debis
Soren Jaafar Moussa Al-Ghazali
Mohamad Nezar Alhabash
Zenab Al-Hachimi
Qutaiba Alhusein
Abdi Rahman Abdiqadir Mohamed Ali
Basel Ali
Leila Mahmoud Ali
Mudassar Ali
Nasra Ahmed Mohamud Ali
Peris Rashad Ali
Ragaei Faisal Saeed Ali
Safdar Ali
Shoaib Ali
Ubah Bashir Ali Geedi
Leena Sana Alifi
Younes Alipanah
Jonas Hayder Al-Jaizani
Hawra Haidar Ali Al-Kianan
Abdel Rahman Allaf
Mohamad Ibrahim Alloush
Oday Fadhil Matrood Almohammed
Lamia Al-Msetef
Ahmed Abbas Fadhil Al-Obaidi
Atheer Adel Abdulameer Al-Omran
Gouni Amanuel Al-Qas
Mohammad Kamel Al-Rabiei
Mohammad Fakhri Al-Rujola
Heba Al-Saedi
Alaa Alsayfee
Ali Mohammed Anwar Altaleb
Reem Altellawi
Reza Alwan
Ali Ibn Alhaytham Alyassiri
Muhammad Ibn Alhaytham Alyassiri
Hussein Mohamad Ali Al-Zaher
Sibtan Amin
Damir Amini
Rita Andrawes
Shamaim Anees
Naveed Ansar
Ali Araghi
Mehmet Serif Arslan
Mohsen Asfia
Rimsha Asif
Samaira Asif
Josef Zaher Assad
Fadi Awad
Hatice Seyma Aydin
Mustafa Aydin
Arash Azaryoon
Ahmed Khorsheed Azeez Azeez
Mohammad Nasir Azizi
Romal Azizi
Saad Azzo
Fatiha Azzouz
Seyedeh Lawin Babataheri
Carla Bachaalany
Ahmad Omar Bahij
Bassam Kiryakos Bahodi
Shirawan Mohamed Bakko
Jwan Bakr
Helin Balci
Suha Bany Odeh
Benita Baraily
Andira Baraki
Ruman Dahir Barale
Hamed Barzegar Ganji
Amina Bashir
Roda Said Abdi Bashir
Mariana Bayrami
Büsra Melissa Belek
Amna Ben Yahia
Najia Benmattou
Maher Hussein Bido
Salsabile Bouhaya
Hamed Bouzari
Oulay Brimo
Purna Maya Budathoki
Laila Muqaddas Bukhsh
Mohammad Omar Burhani
Hasnain Nasir Butt
Tugba Can
Okan Canbaz
Gamze Cankaya
Ümmühan Celik
Adem Ceran
Ahenk Sultan Teke Cetinkaya
Nazia Sultana Chaudhry
Kanwal Cheema
Ömer Coskun
Milad Damanpak Jami
Mohammadreza Dashti Harsini
Fatma Demirtas
Berker Diker
Büsra Diksan
Mohcine Douiab
Emad Samuel Malki Ebeid
Abbas Aziz Ebrahim
Rami Hamdi Ismail Edrees
Amal Nabil El Haj Daoud
Salma El Mekkaoui
Shereen Jasmine El Zarkani
Malika Elbaze
Hataw Eliassi
Rahman Husain Eliassi
Samsam Abdi-Kadir Osman Elmi
Soad El-Qasimi
Azin Emami
Mohamad Ali Eqbal
Abtin Erfani
Mohamed Abdikarim Abdulahi Farah
Khadiija Holaange Mohamed Faraah
Setareh Fathi
Samiulla Fazelrahman
Muhammad Fazil
Babak Feiz
Rana Ferozi
Hesam Foghahazadeh
Sakariya Mahamed Mahamud Geele
Saeed Ghasemi
Rezvan Ghasemian
Hesam Ghourchibeigy
Farid Gossili
Nasro Abdul Karim Mohamed Guiled
Dilek Güclü
Sema Gügenir
Deniz Göktas
Narges Barzegar Sejer Gøtzsche
Ikram Mohamed Habib
Farokh Habibi
Hogir Habo
Nor Hady
Khan Mohammad Haidari
Welat Hajqraj
Abdul Hamid Abdul Hakim
Julie Hakimzada
Mahmoud Mohamad Haman
Aneeta Sami Hamayak
Abir Bent Mohsen Hammami
Ahmed Ossama Eldessouky Hamouda
Helai Haqmal
Narges Hashimy
Imran Hassan
Khadar Abdi Mohamed Hassan
Samia Wahib Ahmed Hassan
Karzan Hassani
Madina Hassani
Soz Aram Hawezy
Noor Hayawi
Matiullah Hazarbuz
Safia Heidari
Karama Hakmat Helali
Shokoofeh Hemati Topkanloo
Rana Waad Hermez
Najma Aweys Hirsi
Behzad Hosseinizadeh Alamdari
Raman Omar Shekh Moos Hso
Dilek Hunerel Alan
Atif Hussain
Khizer Hussain
Ali Mortaza Hussaini
Masuma Hussaini
Abdurahman Ali Hussein
Daahir Abukar Hussein
Sosan Ibrahimi
Iman Ikani
Rohail Imran
Hatice Inal
Arshad Iqbal
Mubashar Iqbal
Aamar Mehmood Iqbal
Amin Mukhtar Isak
Shadi Ahmad Ismail
Chayar Samir Issa
Ali Taif Kamel Jaber
Muhammad Jahangir
Tara Mohammad Jalal
Kismat Jama
Muhammad Ibrar Jan
Ferheen Javed
Sibel Teke Fawme Jensen
Abbas Jomaa
Dlovan Joseph
Vahid Mohammed Jusufi
Bahman Kahinpour
Erhan Kahraman
Shilan Kalhorparidari
Sebahat Kanat
Muhammed Mustafa Karabulut
Pinar Karaca
Nemat Karimi
Abdul Rauf Karokhail
Nouri Kawas
Rafi Keshvary
Hassan Mohammed Kathem Khachan Al-Zerij
Dariush Khademi
Naveed Khairkha
Kianoosh Khaksar
Rabia Khalid
Elisa Hashem Khalil
Omar Khalil
Sherwan Khalil
Arbab Riaz Khan
Bilal Ahmed Khan
Imran Khan
Muhammad Adnan Khan
Naseer Ahmad Khan
Raza Bakhshish Khan
Sailab Khan
Zobair Khan
Pooya Kharamesh
Mina Kheirabadi
Ayoub Khobalatte
Arash Najafzadeh Khoei
Mohammadreza Khojasteh
Roza Khorami Sabur
Savab Khoshival
Atefeh Khosravi
Duygu Kilic
Necla Kilic
Mehvish Kiran
Sercan Kiraz
Sukran Kis
Kamal Kumar Koirala
Batuhan Korkmaz
Pelin Kücükgoncü
Yavuz Köse
Yusuf Köse
Maryam Lak
Ahmed Khan Leghari
Ammar Shamsedini Lori
Sajana Ninn Løjstrup
Naima Madaci
Sherif Madyan Hassan Madyan
Znar Mahmeh
Atif Mahmood
Khalid Mahmood
Maaish Mahmood
Tariq Mahmood
Zahid Mahmood
Said Mahouch
Armin Majidivash
Nasser Majidivash
Bahram Manafi Khanian
Emna Manai Ep Aboud
Ahmad Riyadh Mansour
Hossein Mashoufi
Tong Majuec Mayuom
Shakeel Mazhar
Nayyar Mehmood
Elahe Moazamian
Ahmed Hassan Mogal
Mohammad Hassan Ahmad Mohamad
Amaal Assad Ibrahim Mohamed
Hazem Mohamed Adel Fakhry Mohamed
Mohamed Abdulqadir Jama Mohamed
Najah Mohamed Faraj Hamid
Farah Karim Mansur Mohammad
Bita Mohammadi
Ahmed Abdulrahman Mohammed
Najmeh Montazeri
Mohammad Morad
Laila Morreale
Shakiba Mosadegh
Ramin Moshavegh
Bibizahra Mousavi
Maryam Mozaffari
Inéz Anastasia Mushtak
Ifrah Abdulkadir Musse
Ashoq Maasumi
Omid Nabizada
Faez Gassem Nagras
Atena Nasiri
Habibah Nateqi
Muhammad Naveed-Ul-Zafar
Tauqeer Ahmed Nazir
Leila Nedaeifard
Samsor Niazi
Omar Nisar
Delkash Osman Nouri
Mathias Nygaard
Mehmet Ogay
Fatih Oksüz
Libin Abukar Omar
Fahima Mohammad Omer
Fakhri Habib Omer
Farzaneh Omidvarnia
Abdiasis Maalin Osman
Guled Mohamed Abdi Osman
Ugbaad Mohamed Osman
Lara Gerges Ovesen
Kübra Oztürk
Dalnia Palani
Navid Panahi
Samra Parveen
Sam Pasha
Imran Pervaiz
Reza Perzade
Reza Pourmoayed
Orhan Mahmud Qali
Ayma Qazi
Imran Latif Qureshi
Baha Ahmad Rabeh
Eghbal Rafati
Ali Rahmani
Ali Rahmani Mashhoor
Adib Rasho
Behrooz Rasooli
Ateeq Ur Rehman
Ashkan Reza Gholi
Neda Rezaei
Majid Rezai
Ajmair Ali Riaz
Muhammad Rizwan
Arzo Sadat
Saeed Sadeghi Lafmejani
Krishma Sadiki
Farzana Sadri
Zaki Safari
Hoda Saffariyan
Fayez Safia
Nuri Sezer Sahan
Ebru Sahin
Muzafar Said
Said Djafar Said
Suraya Sail
Davood Sajedi Pour
Mamoona Sajid
Laila Saleh
Hossein Salimi
Tatjana Savkova
Melisa Savran
Saman Sawani
Fatima Sawary
Nastaran Sazesh
Mandana Semsari
Madiha Zahra Shafiqi
Muhammad Kamran Shafique
Amir Shafaat
Syed Usman Ali Shah
Mohammad Shahabeddini Parizi
Buthaina Shaheen
Moheb Shahin
Zeinab Shakeri
Walid Karim Shamri
Fardaus Shams
Fariba Shams
Madussar Sharif
Mohammad Zameer Sharifi
Talha Mahmood Sheikh
Abdisalan Abdirahman Sheikh Mukhtar
Pari Shenasvand
Aqdas Shuja
Sobhan Siavash
Menal Rashid Siddique
Fatima Sidigi
Hannah Solati Simonsen
Shponkay Sohil
Payam Sohrabi
Maria Maryam Soleimani Siboni
Amani Solemane
Hamid Soltani
Ehab Mohamad Fayez Saad Eddin
Masoud Tabei
Hossein Taherkhani
Nasrin Tayyari Dehbarez
Khalile Tizioui
Yusra Mariam Tobiya
Gokce Turkay
Farhan Ullah
Hacer Uzun
Zehra Uzuner
Imran Walayat
Marzia Waziri
Emre Yapici
Massi Yar
Can Mustafa Yasargün
Mohammed Yassin Haidari
Mehmet Mert Yenilmez
Fatma Yildirim
Zekiye Yildirim
Abdullah Yilmaz
Halit Yilmaz
Hasan Ünal
Özge Ünal
Suleman Yousaf
Maryam Yousefi
Bilge Üsüdür
Sedanur Yüksek
Mohanad Ahmad Zaghmout
Mehdi Zaman
Amir Zarei
Youssef Zeid
Khaled Zolfazl
Feyzi Özbek
Hazal Özbek
Selcuk Özdemir
Sevil Özen
Khadija Aabou

+ alle deres børn/bipersoner, som ikke fremgår af lovforslaget.

Samtidig med, at vi danskere ikke har reproduceret os selv siden 1973.

Kun Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige stemmer imod.

Hold nu for fanden op med evig og altid at poste dine indlæg som svar til det øverste uden hensyn til relevansen!

Det svarer til at springe over i køen i supermarkedet eller bruge motorvejens nødspor til at komme forbi de andre. Det er en uskik, og alle hader det.

Kære Thor
1) Min kommentar er et svar til Birger Munthe.
2) Det er ikke min skyld, at der er så mange personer optaget på L 61. Det er i øvrigt bare et uddrag, så jeg har allerede begrænset det.
3) Det tager 3 sekunder at rulle forbi.

Dit indlæg er ikke svar til noget andet indlæg, du ville bare have det op i toppen af kommentarerne.

Peter, det giver ingen mening igen at liste alle navnene op - henvis i stedet til en af dine tidligere kommentarer

Du ville da ha egnet dig glimrende til at være bogfører i Auschwitz.......

Kære John Reynolds
Jeg er helt enig med dig i, at love om indfødsrets meddelelse minder meget om Auschwitz. I begge tilfælde er der tale om omfattende folkemord.

Der findes kun en stat. Et Israel hvor der er selvstyrende enklaver med Palæstinenserne.
Zionistisk regime i Israel er så lidt demokratiske som Sydafrika var under Apartheid regimet.
I øvrigt kan man godt være jøde uden at være zionist, men ikke zionist uden at være jøde. Selvom nogle danskere støtter zionisme. Araber et semitter og kan derfor ikke være antisemitisk.
Selv udemokratisk stater kan se det er en krigsforbrydelse som Zionisterne begår, bare ikke demokratisk Danmark.
Regering har stoppede assimileringen af 350.000 muslimske og kristene borgere med arabisk baggrund.
Stater i verdens syd ser Danmark som double moralisk og racistisk efter vores ensidig støtte til den Zionistisk regime.

"I øvrigt kan man godt være jøde uden at være zionist, men ikke zionist uden at være jøde"

Netop. Hvis man anerkender staten Israel og dens ret til at eksistere og forsvare sig mod angreb, er man zionist.

Fundamentalt handler det ikke om hamas legimitet(som er død),nej det handler om israels mange årige fordrivelse og fornedring af det Palæstinensiske folk

Jeg er helt enig med Niels Jespersen. Danmarks udenrigspolitik med Lars Løkke for bordenden er hverken pragmatisk eller idealistisk. Også den seneste afstemmning i FN viser, at Danmark svigter når det gælder. Israel er den angrebne part uanset hvad muslimske diktaturstater, de russiske og kinesiske autokrater
Hamas og deres ryggesløse medløbere i Danmark galper op om. Også jeg har den største medfølelse med de civile i militær

Løkke har netop ingen principper. Han søger kun magten og opmærksomheden.

Ja, og at blive forsørget af det offentlige

Tak til redaktøren for en god kommentar til behandlingen af Israel
I øvrigt: Palistinænsernes situation er ikke let, og Israel opfører sig modbydeligt på Vestbredden. Her er det bare klogt at huske at de arabiske lande siden 1946 har blokeret for hvert eneste fredsforslag fra Israels side. Det blev forsøgt ændret ved den første Camp David aftale, men siden har Hamas ( og det, der forinden blev til
Hamas), ødelagt alle fredsbestræbelser gennem deres modbydelige terror. Hvilket selvfølgelig har givet de semifascistiske højrepartier i Israel vind i sejlene.

Jeg er helt enig med Niels Jespersen. Danmarks udenrigspolitik med Lars Løkke for bordenden er hverken pragmatisk eller idealistisk. Også den seneste afstemmning i FN viser, at Danmark svigter når det gælder. Israel er den angrebne part uanset hvad muslimske diktaturstater, de russiske og kinesiske autokrater
Hamas og deres støtter i Danmark mener Det var Hamas, der angreb Israel 7. Oktober. Også jeg har den største medfølelse med de civile i militære konflikter. Men min og andres medfølelse skaber ikke en selvstændig stat for palæstinenserne. Forudsætningen for fred i Mellemøsten er at Hamas i Gaza, Hizbollah i Libanon, Den Iranske Revolutionsgarde i Syrien og Huthi militsen i Yemen elimineres - alle styret, finansieret og udrustet af det islamistiske præstestyre i Iran. Den danske regering er ryggesløs opportunistisk og de danske - og andre vestlige - Hamas og palæstinenserstøtter har tabt sutten og mistet overblikket. Hvis de - som jeg - ønsker en palæstinensisk stat, skal de bidrage til, at palæstinenserne bliver frigjort fra Iran som dukkefører og frigjort fra at blive brugt som nyttige idioter i islamisternes kamp for at fjerne Israel fra landkortet.

magten ligger i EU , et krav til Hamas om at frigive alle gidsler da EU i modsat fald vil begynde at deportere alle muslimer til deres hjemstater, det kan sætte gang i en reel fredsforhandling. Jeg personlig har oplevet muslimer som et herrefolk .

Hvorfor snigmyrder zionazisterne journalister?

Det er uden tvivl Darth Vader, der i det skjulte trækker i trådene.

Han er da vist også jøde, er han ikke?

Det er mig helt ubegribeligt at nogen kan finde på at holde med "palæstinenserne". I årtier har kun bragt død og ødelæggelser med sig hvor de end kom.
Til en begyndelse var der massakren på de israelske sportsfolk under OL i Wien, så var der terrorbombningen af det israelske luftfartskontor ved Vesterport i København sideløbende med Blekingegadebandens væbnede røverier for at samle penge ind til selvsamme "palæstinensere".
Så kom afpresningen af de danske politikere fra en flok "palæstinensere" (321 stykker) der i marts 1992 havde forsamlet sig i Blågårds Kirke og ville have asyl. Det fik de, takket være de Radikale, og siden er det gået værre end skidt for den gruppe. En af dem myrdede en italiensk turist med kniv i maven, de fleste andre er også dømt for kriminalitet, og hvis de ikke er det, så er de på offentlig forsørgelse.
Man kan næppe klandre Israel for deres adfærd.
Så, nej. Jeg har faktisk intet til overs for "palæstinenserne". Absolut intet.
I tidens løb har der floreret adskillige videoer, som angiveligt har skullet bevise ikke mindst det israelske politis og militærs hårde fremfærd mod fx unge stenkastende "palæstinensere" (børn). I praksis skal der to kameraer til for at forstå sammenhængen i den slags situationer: Det ene kamera filmer hele situationen, inkl. det andet kamera der filmer det, der bliver til den redigerede video. Man provokerer vildt og får et modsvar. Provokationerne bliver siden klippet ud, så kun modsvaret er tilbage. Genren blev døbt Pallywood.
Under den nuværende konflikt så vi flere eksempler på tilsvarende løgnevideoer, som DR hoppede ombord i uden skrupler. Nogle husker måske de heltemodige unge læger stå og operere et barn i skæret fra deres mobiltelefoner - angiveligt fordi der manglede elektricitet. Hallo derude, hvordan mon man oplader en mobiltelefon uden elektricitet? Fup og fidus, men det er desværre ikke eneste man kan forvente fra den kant.
Jeg kommer aldrig til at lægge et godt ord ind for "palæstinenserne".

"OL i Wien"

Lige en detalje: Det var nu i München. Der er endda lavet en udmærket film om det af samme navn.

Ja, det er rigtigt, tak.

På nettet kan man finde utallige eksempler på solcelledrevne opladere til mobiltelefoner:
f.eks. Mobil/Tablet - Solcelle oplader med 2 x USB-A 14Watt - Sort/Grå til 749 kr.
Kan man tænke sig, at lægerne i Gaza har sådan en?
Det forekommer mig, at din bedømmelse at informationerne fra krigen i Gaza hviler på et usædvanligt løst og overfladisk grundlag, og at din aversion imod det palæstinensiske folk er både fordomsbehængt og usympatisk.
I denne krig holder jer ikke med Hamas eller Netanyahu, som jeg opfatter som forbryderiske på hver sin side, jeg holder med det jødiske og palæstinensiske folk.
Ethvert folk har ret til en tilværelse, hvor de ikke udsættes for undertrykkelse, ekstremvold eller veritabelt folkemord, og de har som individer krav på at blive bedømt på deres individuelle kvaliteter uden at blive påklistret etiketter i panden af udefrakommende ignoranter.
I den aktuelle konflikt tror jeg ikke, at der kan være tvivl om, at Hamas er en proxy-kriger organisation i andre magters tjeneste, og at deres mål ikke alene tjener palæstinensernes interesser men en bagvedliggende konflikt. Omvendt tilbyder den Israelske regering ikke palæstinenserne nogen løsning, der i mindste måde er rimelig eller i mindste måde kan danne bagtæppe for en acceptabel fremtid. I det mellemøstlige spil spiller Israel dertil selv en rolle til fremme at amerikanske eller vestlige interesser i området og dets resurser.
Derfor mener jeg, at skal man nå frem til en forhandling om begge folks fremtid efter de principper som Mandela udstak for Sydafrika, og så er der nogen betingelser, der skal opfyldes.
For det første skal den gældende ledelse i både Israel og Gaza kastes på porten. De har begge steder vist deres uduelighed og helt manglende sans for folkets vel.
Dernæst skal alle på kursus i at glemme fortiden, der skal skabes en proces med udsoning og tilgivelse, og så kan man begynde at opstille modeller for, hvad en rimelig løsning for begge parter bør indeholde, gerne under medvirken af en international forhandlergruppe.
Den øjeblikkelige totalvold er garantien for en varig konflikt med potentiale til at brede sig til såvel regionen og andre dele af verden, og vores egen regerings ensidige støtte til parter i sagen ligner desværre udlevelse af en storpolitisk afhængighed af vores allierede, og fremmer ikke lige nu rimelighed i krigens metoder.

"Omvendt tilbyder den Israelske regering ikke palæstinenserne nogen løsning, der i mindste måde er rimelig eller i mindste måde kan danne bagtæppe for en acceptabel fremtid".

Her rammer du hovedet på sømmet, poul boie pedersen. Uden en vej ud af den øjeblikkelige undertrykkelse har palæstinenserne kun ét våben: Guerillakrig. Alternativet er at lade sig dræbe af de israelske besættelsesstyrker. Jeg ved godt, hvad jeg selv ville vælge, hvis jeg befandt mig i den situation.

Det mest forstemmende er, at så mange danskere her i tråden kræver endnu flere drab på kvinder og børn, blot det kan foregå på afstand uden at forstyrre julehyggen.

Ja, på dette punkt er jeg stærkt fordomsfuld. Helt enig.
Og ja, min fantasi rakte ikke til solcelledrevne mobilopladere.
Når "palæstinensere" udtaler sig, går der et lydtæppe rundt om mit hoved. Jeg hører intet. Indrømmet.

Jeg er endnu engang fuldstændig eng med Jespersen men med en enkelt tilføjelse: Det er ikke nok for mig at vide, at "Regeringen lever ikke op til statsminister Mette Frederiksens (S) løfte om at støtte Israel".

Der er tre partier i regeringen og et hav af ministre og ordførere. Jeg vil vide, hvem der trækker i den retning. Partier og navne.

Når jeg læser mange af de kommentare til Niels Jespersens artikel, bliver jeg trist til mode. Hvordan er alt det had til Israel og til dels jøderne kommet frem?
Hvordan kan man hylde de antidemokratiske palæstinensere i Gazastriben der selv valgte terror organisationen Hamas som deres ledere i år 2007. Hamas der har et formål: at udslette Israel fra landkortet og dræbe alle jøder. Iøvrigt har der aldrig eksisteret en palæstinensisk stat.

Og imens de sædvanlige kældermennesker her i Pios kommentartråd klapper hinanden på skuldrene og opfordrer til folkedrab og etnisk udrensning i anledning af endnu en forfejlet udenrigspolitisk analyse begået af Niels Jespersen, dræber de israelske besættelsesstyrker endnu flere kvinder og børn i Gaza og på Vestbredden. 19.000 dræbte civile indtil videre, heraf 70% kvinder og børn. Chefredaktøren går måske ind for at dræbe endnu flere kvinder og børn, blot de er arabere og muslimer?

AT USA nedlagde veto mod en våbenhvile i Sikkerhedsrådet var at forvente, landets folkemorderiske, racistiske og generelt militaristiske baggrund taget i betragtning, men når 120 medlemmer af FN i generalforsamlingen stemmer for en våbenhvile, gør det så automatisk disse 120 lande "ensidige og hykleriske", således som chefredaktøren synes at mene? Er en afstemning kun "demokratisk", når dens resultat er i overensstemmelse med chefredaktørens holdninger?

Eller er det ikke snarere Niels Jespersen, der her demonstrerer sine manglende analyseevner, når han rask væk og uden begrundelse kalder lande med en anden holdning end den af Niels Jespersen godkendte for "diktaturstater"? Mener Niels Jespersen i fuld alvor, at de 120 lande, der stemte for en våbenhvilen i FNs generalforsamling, heriblandt de fleste EU-lande, ikke er demokratiske? Er Frankrig, Irland, Norge, Finland osv. nu alle sammen lige pludselig diktaturstater eller i lommen på diktaturstater?

Demokratiet er i sandhed udfordret, men udfordringen kommer indefra, fra selvudnævnte "demokrater" som Niels Jespersen, som i demokratiets navn er parate til at afskaffe demokratiet for - angiveligt - at redde demokratiet.

Uanset om de børn der lider, er israelske eller palæstinensiske, så gør det ondt i mig, helt ind til benet.
Også når israelske børn i DK er potentielle ofre.
Det giver INGEN mening at DK, igen skal beskytte jøder, i DK, mod forfølgelse.
De palæstinensere der gerne vil føre 'krig' i DK mod jøder er i DK under falske forudsætninger
.

Niels Duus Nielsen: enten kan du Ikke eller også vil du ikke fatte, hvad Niels Jespersen skriver. Du fordrejer og opfinder indtil flere stråmænd I forhold til Jespersens leder for at kunne nå frem til dine egne særprægede og ensidige synspunkter. Niels Jespersens leader er sober og kritisk afbalanceret.

Jeg læser, hvad Niels Jespersen skriver, og så tænker jeg hans tanker færdige for ham. Jeg opfinder ikke noget, udleder blot konsekvenserne af, hvad Niels Jespersen skriver. Hvis Niels Jespersen ikke selv kan se, at han åbent støtter et folkedrab mod palæstinensiske civile, må nogen jo gøre ham opmærksom på det.

Nynazisterne i denne tråd burde melde sig frivilligt i Israel til at kæmpe sammen med Niels Jespersen "demokratiske zionazister": https://nyheder.tv2.dk/udland/2023-12-15-video-af-israelske-soldaters-re...

Sådan agerer Niels Jespersens "demokratiske israel" på Vestbredden:https://edition.cnn.com/middleeast/live-news/israel-hamas-war-gaza-news-...

Niels Duus. At Niels Jespersen har kaldt disse 120 lande for udemokratiske, det betyder ikke at han har tænkt eller ment noget. Når man er loyal, så har man koblet sin lille individuelle tankegang fra, og loyaliteten alene har ordet. Desuden er det muligt at denne loyalitet skyldes følelser i forbindelse med jøders ulykke og lidelser for mange år siden, og altså har en sympatisk, omend fuldstændig anakronistisk, baggrund. Der kan også være andre, mindre sympatiske, grunde til at være loyal overfor Israel, men "tænke tanker færdige", det spiller vist ikke ind i dette tilfælde.

Palæstinas historie bliver længere og længere…..

“…resolutioner vendt imod Mellemøstens eneste demokrati.”

“Landet ledes af en ekstremistisk, uduelig og korrupt premierminister, Netanyahu. Han bærer hovedansvaret for, at Israel stod uforberedt over for sine fjender.

Hans katastrofale håndtering af sikkerhedssituationen, indirekte støtte til Hamas og direkte støtte til den forbryderiske bosætterbevægelse på Vestbredden bør fordømmes fra alle sider.”

Så er den historie vist ikke længere….

Demokrati er så godt!

For verdensfreden!

Den må vi kæmpe for for enhver pris!

Det gør vi så i Ukraine!

“ I morgen vil regeringen præsentere en ny hjælpepakke til Ukraine på næsten 7,5 milliarder danske kroner.”

Tænk hvad de penge kunne have været brugt til i et demokratisk Israel?

Når der igen er fred i Europa, ja, så slås de fortsat i Mellemøsten!

“…vendt imod Mellemøstens eneste demokrati.”

Palæstinas historie gentager og gentager sig i en lang uendelighed.

Spreder ud over alverdens grænser…..

Navn på navn på navn…..

Alting er ved det gamle!

Matador nu som musical….

Stemmerne varmes op som aldrig før…

Selv Maude vågner op….

Det er på høje tid at revidere den fuldstændig unuancerede officielle støtte til Israels ufatteligt højreorienterede og palæstinænserfjendtlige regering.

Vi skal ikke længere indrømme Israel en særstatus baseret på forbrydelser begået op til og under 2. Verdenskrig. Det ligger idag 78½ år tilbage, og staten Israel skal bedømmes, vurderes og dømmes på basis af nutiden og den måde, Israel behandler sine mindretal på.

Og så blev der jo altså fordrevet ca. 700.000 palæstinensere ved staten Israels dannelse i 1948. Deres kamp siden hen har i mine øjne været en helt legitim frihedskamp. Jeg støtter ikke Hamas, men jeg forstår baggrunden for, at Hamas er blevet en så stor magtfaktor.

Niels Fischer: Du må nok læse lidt op på historien senden 2. verdenskrig, hvis du vil udtale dig med relevans. At Hamas er blevet en magtfaktor, er der helt andre årsager til. Der var ingen "palæstinensere" i 1948. Der var et sammenrend af arabere fra andre områder, hvoraf mange adlød Stormuftien af Jerusalem's ordre om at forlade området, så man samlet kunne "smide jøderne i havet". Disse arabere samlede sig i flygtningelejre, hvor de siden er blevet holdt fast af deres egne, så man kunne sikre en fortsat strøm af vrede unge mænd til terrorisme. Israel er, og har aldrig været, interesseret i at overtage de arabiske områder. Israel ønsker ikke til stadighed at skulle ofre sine unge mænd i en håbløs konflikt- i modsætning til araberne. Du er helt gal på den!

Ingen med nogen form for almen samvittighed kan vel stå bag Israels vanvittige fremfærd pt. med konstante og massive bombardementer af civilbefolkning. At Hamas rædselsfulde terroraktion leder til jagt på de ansvarlige, er berettiget - men det undskylder ikke de krigsforbrydelser, Israel har stået for i nu 2½ måned i den kæmpe ghetto, som de selv har skabt i Ghaza. Israelerne har deres frie bevægelighed, mens man i Ghaza kun kan vente på at blive ramt, og 9 ud af 10 børn i Gaza pt. ikke får mad hver dag.

At kræve, at danske politikere entydigt skal stille sig bag Israel pt., er lige for mig lige så kvalmevækkende, som Hamas' angreb 7.10. var det.
Og den manglende moderering af denne tråd, med dens usmagelige oplistning over nye med-danskere, som har fået lov til at stå i 2 dage nu, er lige så grelt.

Som læser kan man jo ikke gøre meget andet end at framelde jer - en skam, for her er gode skribenter og vigtige emner. Men også kvalmende ledere.

STOR TAK til Niels Jespersen for en fin og helt relevant artikel - lige på kornet!

De fleste andre kommentister vil med fordel kunne læse op på den mere nutidige historie - og jeg vil anbefale at man benytter sig af et bredt udvalg af internationale medier.

https://www.jpost.com/blogs/why-world-opinion-matters/are-arabs-the-indi...

Annonce