Kampen mod partnerdrab og partnervold fortsætter

Ny handleplan har bred politisk opbakning, og er en milepæl i den danske kamp mod partnervold. Det skriver tidligere ligestillingsminister Trine Bramsen (S).
Foto: Keld Navntoft
Trine Bramsen, ligestillingsordfører, Socialdemokratiet.
I juni sidste år præsenterede jeg som ligestillingsminister en handleplan til bekæmpelse af partnervold og partnerdrab. Handleplanen var blevet til i tæt dialog med krisecentre og hjælpeorganisationer på området.

Med handleplanen skulle den danske tilgang til partnervold ændres. Fra at partnervold var noget, der hørte privatlivet til, skulle det være et samfundsproblem.

Den politiske diskussion skulle flyttes fra alene at handle om antal pladser på krisecentre, til også at handle om bedre opsporing og forebyggelse af partnervold.

Ikke mindst fordi partnervold beviseligt kan føre til partnerdrab. Og hvert år dræbes i gennemsnit 12 kvinder af deres partner. Drab som i mange tilfælde kunne være forebygget.

Handleplanen kom med i SVM-regeringsgrundlaget og er siden løbende blevet implementeret og tilføjet et par yderligere gode elementer.

En milepæl

I dag står vi med en handleplan til bekæmpelse af partnervold og partnerdrab, som der er bred politisk opbakning til.

Det er en milepæl i den danske kamp mod partnervold. Og de mange gode elementer vil være et væsentligt bidrag til at skåne både mænd og kvinder for den vold, som er så ødelæggende og har så store konsekvenser – både for den voldsudsatte og eventuelle børn.   

I Socialdemokratiet nægter vi at acceptere vold

Men handleplanen kan ikke gøre det alene. Allerede nu er vi i Socialdemokratiet gået i gang med at indhente bud på, hvad der skal bygges ovenpå i tæt dialog med de aktører, der beskæftiger sig med volden til dagligt.

I Socialdemokratiet nægter vi at acceptere vold – uanset om den er fysisk, psykisk, seksuel. Alle har ret til et frit liv – og det står i modsætning til et liv med vold.

Folketingsmedlem og ligestillingsordfører for Socialdemokratiet. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Du forsvar at mænd kan diskriminere i Serviceloven pgf 109 så kun de 24000 kvinder og IKKE de 20000 mænd der udsættes for fysisk partner vold om året, har ret til et krisecenter ophold og hjælp til deres børn. Vores nye dygtig ligestillingsminister Marie Bjerre har fået penge på finansloven til mandecenter så mangler mænden kun at serviceloven pgf 109 bliver køns neutral. For ægte socialdemokrater er alle mennesker lige. At forhindre de 30 dræb på mænd om året er lige så vigtige som de 15 kvinderdræb. Du nævn de 12 kvindelig partnerdræb men ikke de 3 mandlige partner dræb. Er du blind for mændsligestilling. Det er vores nye ligestillingsminister ikke. Hun har gjort mænds sundhed til det størst kønsligestillingsproblem i Danmark.
I øvrigt kan samfundet halvere partnefvold og dræb ved ligeværdige forældreskab. Afskaffe bopælforældrebegrebet i loven og gøre forældrefremmedgørelse til strafbar psykisk vold. Din yderligtgående feministisk overbevisning hvor kun kvinder skal have ligestilling, står i modsætning til vores SD ideologi.

LIGESTILLING AF FÆDRE BEKÆMPER PARTNERDRAB

I Spanien har cirka 40 procent af regionerne ligestillet fædre ved skilsmisser. Det har medført en betydelig formindskelse af partnervold og partnerdrab, viser en videnskabelig undersøgelse fra 2020.

I Danmark viser Justitsministeriets undersøgelse, også fra 2020, en tydelig sammenhæng mellem separation/skilsmisse og partnerdrab.

Endvidere ses en stærk sammenhæng mellem misbrug af stoffer/alkohol og partnerdrab.

Annonce