Kredsbestyrelse har mistet tillid til folketingskandidat

Socialdemokraten Simon Simonsen risikerer at miste sit kandidatur til Folketinget efter udtalelser om solo-mødre.
Socialdemokratiets bestyrelse i kredsen for Indre By og Christianshavn i København har på et møde mandag aften besluttet at udtrykke mistillid til folketingskandidat Simon Simonsen (S). Det skriver DR.

Det oplyser kredsformand Carlo Søndergaard til DR.

Der bliver nu indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling i kredsen for at finde ud af, hvem der skal være kredsens kandidat. Her risikerer Simon Simonsen at miste sit kandidatur.

Mødet om Simon Simonsens kandidatur skyldtes udtalelser, hvor han brugte nyheden om partifællen, Roskildes borgmester Joy Mogensens, graviditet med en anonym sæddonor, som anledning til rette et angreb på kvinder, der vælger at få børn, uden at være i et parforhold.

"Ulykkeligt at vi er blevet så selvcentrerede og egoistiske. At blive aleneforældre er et blevet personligt frigørelsesprojekt, der handler om selvrealisering frem for at forsøge at komme hinanden mere ved," skrev han blandt andet i et opslag på Facebook.

Mette Frederisken tog afstand

Simon Simonsen har efterfølgende mødt massiv kritik fra flere kanter - ikke mindst fra hans eget parti, hvor en lang række topsocialdemokrater, heriblandt fra sin egen partiformand, Mette Frederiksen, stod i kø for at lægge afstand til hans udtalelser.

På trods af kritikken har han ikke ønsket at fjerne sit opslag, og han siger, at han står ved sine holdninger og "er optaget af at kunne sikre donorbørns rettigheder til at kunne vide, hvem deres far er."

Simon Simonsen selv deltog i mødet og tager beslutningen til efterretning.

”Jeg synes, vi har haft en konstruktiv samtale, og så må vi få en generalforsamling, hvor vi afklarer det spørgsmål, siger han til DR.

Han ser nu frem til den ekstraordinære generalforsamling, som der endnu ikke er sat dato på.

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Højt til loftet i S? skal jeg være bekymret?

Der er forhold man ikke må stille spørgsmål ved. F.eks. om den firedobling af klodens befolkning, alene i min levetid, er holdbar.
Og om naboen skal betale for kosmetiske behandlinger og kunstig børneproduktion?

Det er da en fuldstændig legitim holdning Simon Simonsen har, man kan være uenig med den, men han må mene hvad han vil og holdningen kan vel også indeholdes i Socialdemokratiets politik og han har haft den dagsorden hele tiden, bl.a. i Foreningen Far.

Det er dog helt og aldeles utilgiveligt at han på den måde kapitaliserer på Joy Mogensens adgang til medierne med hendes glædelige nyhed. Det gør han kun for at komme i medierne med sig selv og hans budskab, man kan have mistanken om det første er mere sandt end det sidste, det er ikke første gang han har kontroversielle synspunkter på kant med feminister, som kan se ud som om de er designet til at komme i medierne.

Hans udfald mod Joy Mogensen var uden tvivl forfejlet og uklogt, men så er det altså heller ikke værre.

Annonce

Annonce