LO foreslår dagpengeændringer

Den midlertidige arbejdsmarkedsydelse skal forlænges for dem der står til at falde ud af dagpengesystemet, lyder det fra LO’s formand Harald Børsting. På Christiansborg er møder forslaget opbakning fra menige socialdemokrater.
Når regeringen i de kommende uger forhandler finanslov med SF og Enhedslisten, forventes det at dagpengereformen kommer på bordet. Måske derfor lancerede LO i dag fire forslag til, hvad der skal ske med dagpengene inden dagpengekommissionen kommer med sin anbefaling næste år.

LO foreslår blandt andet at den midlertidige arbejdsmarkedsydelse forlænges for dem som står til at ryge ud af dagpengesystemet indtil et nyt dagpengesystem træder i kraft.

”Vi foreslår at forlænge den midlertidige arbejdsmarkedsydelse. Hermed vil både de mennesker, der i dag har mistet dagpengeretten på grund af dagpengereformen, og de mennesker, der vil miste retten inden en ny dagpengereform er trådt i kraft formentlig primo 2016, blive sikret et forsørgelsesgrundlag. Det vil skabe tryghed og sikkerhed i tusindvis af familier, der i dag lever i usikkerhed,” siger LO’s formand Harald Børsting i en pressemeddelelse.

Udover en forlængelse af den midlertidige arbejdsmarkedsydelse, foreslår LO at jobrotation skal kunne indgå i optjeningen af dagpengeret, at det skal gøres lettere at få adgang til såkaldte seniorjob og endelig at dem på den midlertidige arbejdsmarkedsydelse får et nedslag i prisen på deres a-kassekontingent.

Harald Børsting kalder det selv for en pragmatisk løsning, der vil skabe tryghed for lønmodtagerne her og nu.

Forslaget fra LO bakkes op af flere menige socialdemokrater på Christiansborg.

”Jeg synes, det er nogle gode forslag, som ligger meget godt i tråd med det, jeg selv tidligere har været ude og sige,” siger Jeppe Bruus, der er Socialdemokraternes uddannelses- og forskningsordfører, til TV 2.

Også Rasmus Horn Langhoff, der er partiets ligestillingsordfører, er positiv:

”Jeg synes, det er et godt, gennemarbejdet og gennemtænkt udspil fra LO, som vi skal tage med i vores politiske værksted. Og som vil hjælpe mange mennesker, som er i problemer i dagpengespørgsmålet,” siger Rasmus Horn Langhoff til TV2.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce