Annonce

Løkke er stadig blå

Medlem af Folketinget, Rasmus Stoklund,(S) har svært ved at tro på, at Lars Løkke Rasmussen har ændret holdninger siden tiden i Venstre.
Foto: Socialdemokratiet
Rasmus Stoklund (S), udlændinge- og integrationsordfører
Lars Løkke Rasmussens fordelingspolitik er præcis så mørkeblå, som den altid har været.

Lad mig give et enkelt eksempel. Tal fra Skatteministeriet viser, at de 1000 rigeste danskere, i gennemsnit får 2,7 millioner kroner mere hver især om året i sparet aktieskat, hvis Løkkes program gennemføres.

Derudover vil Løkke som bekendt afskaffe topskatten.

CEPOS: ”Øger uligheden” 

Selv den ultraliberale cheføkonom i CEPOS Mads Lundby Hansen har til Ekstra Bladet udtalt om Løkkes skattepolitik: ”Løkkes plan øger uligheden mere end nogen anden vedtaget skattereform i dette årtusinde. ”  

Kraka Advisory har regnet på Løkkes plan. Her vil en direktør med en løn på cirka 1,2 millioner kroner få knap 100.000 kroner mere til sig selv om året.

Det står i kontrast til en dansker, som tjener mellem 320.000 og 340.000 kroner før skat. Han eller hun vil have godt 1000 kroner mindre til sig selv om året, hvis Løkkes får flertal for sin politik.

Løkke har altid været blå

Siden valgkampen i 2019 er Løkke blevet stor fortaler for det brede, samarbejdende folkestyre, men i al den tid han selv har haft politisk magt i Danmark har han repræsenteret det diametralt modsatte.

Derfor har jeg også svært ved at tro på, at Lars Løkke nogensinde kommer til at pege på Mette Frederiksen som statsminister, hvis han på nogen måde kan undgå det.

Nu skal vi så tro på, at han er manden til at rette op på skaderne

Løkke lukkede den Irakkommission, der skulle kaste lys over, hvorfor han og hans partifæller sendte Danmark i krig på et tvivlsomt grundlag.

Voldsom centralisering

Han stod som indenrigsminister bag en kommunalreform, hvor et snævert flertal centraliserede Danmark voldsomt med lukkede skoler, sygehuse og politistationer til følge.

Senest er Løkke begyndt at tale om, at ”sundhedsvæsnet er sandet til” og har brug for en ”akut redningsplan”. Men Løkke har som sundhedsminister, finansminister og statsminister mere end nogen anden ansvaret for udviklingen i sundhedsvæsnet de seneste 20 år, hvor området blev underfinansieret og sygehuse lukket.

Nu skal vi så tro på, at han er manden til at rette op på skaderne, fordi han ud fra partilederdebatterne at dømme, efterhånden har udviklet en selvforståelse, der går på, at han inkarnerer den sunde fornuft; en art nødvendighedens politik, som hverken er rød eller blå.

Hjallerup Marked

Men en mand, der har været en ledende kraft i blå blok i årtier, stået fadder til Rødvinsreformen (skattereform i 2009, red.), der forgyldte de rigeste, og siden sin pure ungdom har hyldet liberalismen, forlader naturligvis næppe sit ophav.

Alligevel har Løkke ved ikke at fortælle, hvilken statsministerkandidat han foretrækker formået at reducere dansk politik til et Hjallerup Marked, hvor han kan falbyde sine mandater til højstbydende statsministerkandidat.

Rasmus Stoklund er medlem af Folketinget for Socialdemokratiet og forskningsordfører og uddannelsesordfører.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Løkke skifter farve som en kamæleon, han har holdninger, retninger, meninger, tanker om mangt og meget. Alt flyve ri alle retninger, hans ikke nogen men noget, hvad for noget, det kan man ikke få at vide. Alle andre dur ikke, så egentligt underligt at så mange vælgere, lader sig forføre og manipulere, når de godt ved, bare de kan læse dansk, hvad han egentlig har lavet i sit politiske liv. og er årsag til er gået galt. Jeg kender ingen politiker som har så mange flyvske ideer, og kommer med politik, som så viser sig mega dyrt, eller ikke ordentligt gennemarbejdet. Man taler om han er fantastisk mht sundhedsvæsnet, men det er sågu da hans regerings skyld, de var ved og er ved at løbe livet af sig gr. nedskæringer.

Inderst inde er han naturligvis stadig blå, ingen tvivl om det.

Men når det er sagt, findes der næppe en bedstemor, han ikke ville sælge for en plads i magtens centrum.