Annonce

Lars Løkke kissemisser med de gule - men ordførere forholder sig tavse

Moderaternes stifter og formand er gæstetaler når Kristelig Arbejdsgiverforening holder generalforsamling. Partiet er dog ikke meget for at udtale sig om de gule eller deres plads i en eventuel permanent trepart.
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Lars Løkke Rasmussen (M), udenrigsminister
Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, Moderaternes stifter og formand, kissemisser med de gule.

Således er Lars Løkke gæstetaler hos Arbejdsgiverforeningen KA, når organisationen holder generalforsamling på Marienlyst Strandhotel i Helsingør 1. marts. ‘KA’ står for ‘Kristelig Arbejdsgiverforening’.

Kristelig Arbejdsgiverforening skriver i et opslag på Facebook, at organisationen glæder sig rigtig meget til at få besøg af Lars Løkke Rasmussen:

“Lars Løkke Rasmussen, udenrigsminister og formand for Moderaterne, er gæstetaler, når KA fredag den 1. marts holder generalforsamling på Marienlyst Strandhotel i Helsingør."

Vi glæder os meget til besøget

"Vi glæder os meget til besøget og til at høre Lars Løkke Rasmussens udlægning af den aktuelle politiske situation.”

placeholder

 

Samarbejder med Det Faglige Hus

“Kristelig Arbejdsgiverforening” har eksisteret siden 1899.

Frem til 1931 hed organisationen Kristeligt Dansk Fællesforbund (KDF), hvor kristelige arbejdsgivere og kristelige lønmodtagere var organiseret i samme organisation.

På sin hjemmeside forklarer Kristelig Arbejdsgiverforening baggrunden for oprettelse af KDF således:

“Baggrunden for at stifte KDF var, at mange mennesker med et kristent livs- og menneskesyn ikke kunne forlige sig med at bekæmpe hinanden via lange og dyre konflikter. Derfor udtænkte man et alternativ til konfliktløsning: forhandling - mægling - voldgift.”

Siden 1931 organiserede de kristelige lønmodtagere, der var mod brug af strejkevåbnet og andre faglige konfliktredskaber, sig i Kristelig Fagforening, som nu om dage blot kaldes Krifa. Mens de ligesindede arbejdsgivere organiserede sig i “Kristelig Arbejdsgiverforening”.

mod brug af strejkevåbnet og andre faglige konfliktredskaber

September 2016 opsagde Kristelig Fagforening, Krifa, ganske opsigtsvækkende ‘discountoverenskomsten’ med Kristelig Arbejdsgiverforening, fordi Krifa ikke længere kunne forsvare over for medlemmerne, at gå med til de - måtte man forstå - meget beskedne lønstigninger, som Kristelig Arbejdsgiverforening var villige til at indrømme lønmodtagerne.

Siden 2017 har Kristelig Arbejdsgiverforening i stedet slået sig sammen med den anden store gule fagforening, Det Faglige Hus, og indgået hovedoverenskomst med netop Det Faglige Hus.

Bosse kissemisser også

Også Stine Bosse, Moderaternes spidskandidat til Europaparlamentsvalget til sommer, kissemisser med de gule.

Således optrådte Stine Bosse for to uger siden ved en EU-debat arrangeret af Krifa.

Bosse debatterede med to andre kandidater til EU-valget, Asger Christensen fra Venstre, og Anders Vistisen fra Dansk Folkeparti.

I et opslag på LinkedIn takker Krifa-formand, det tidligere medlem af Folketinget for Venstre, Jane Heitmann, det “forrygende panel”.

Moderaterne lurepasser

Ud over Løkkes og Bosses kissenmissen med de gule er det svært at få styr på, hvad Moderaterne egentlig mener om de gule.

Netavisen Pio har siden mandag forsøgt at få Moderaterne til at fremlægge sit syn på de gule fagforeninger og de gule arbejdsgiverforeninger. Herunder om de gule bør være med om bordet ved en eventuel permanent trepart.

Partiets beskæftigelsesordfører, Karin Liltorp, lovede mandag at vende tilbage med svar, men skriver onsdag omkring frokost, at hun “ikke når at kigge på det. Er lagt ned”.

Moderaternes politiske ordfører, Monika Rubin, har ikke reageret på Netavisen Pios henvendelser om de gule.

Også partiets tidligere beskæftigelsesordfører, Jeppe Søe, lurepasser.

Jeppe Søe deltog for fire måneder siden i en trivselskonference på Christiansborg arrangeret af Krifa.

I den forbindelse udtrykte han sig således, at Krifa opfattede det som om, han og Moderaterne var positive over for at give de gule en plads om bordet ved en permanent trepart.

Gule: Vi skal sidde med ved bordet

De seneste dage har den overenskomstbærende del af fagbevægelsen og Dansk Arbejdsgiverforening givet udtryk for, at de har skiftet syn på SVM-regeringens forslag om at oprette en permanent trepartsinstitution.

Tidligere har arbejdsmarkedets parter været positive over for ideen, men nu er de vendt på en tallerken.

Formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Morten Skov Christiansen, mener ved nærmere eftertanke, at trepartsforhandlinger fungerer udmærket, som det gør i dag med ad hoc-forhandlinger fra sag til sag:

“I forhold til regeringens ønske om en permanent trepartsinstitution, så har både vi og DA (Dansk Arbejdsgiverforening, red.) den position, at det nuværende trepartssamarbejde er velfungerende, og det vil vi gerne fortsætte med,” sagde han forleden til TV 2.

Også formand for 3F, Henning Overgaard, har nu skiftet kurs og vil gerne bibeholde det nuværende system:

Nu har vi tænkt lidt over det, og vi synes ikke, at vi skal eksperimentere med det

“Nu har vi tænkt lidt over det, og vi synes ikke, at vi skal eksperimentere med det, når vi har en trepartsmodel i Danmark, der fungerer supergodt. Og coronaen har jo i den grad bevist, at vi har kunnet finde løsninger med trepartaftaler,” siger han til Fagbladet 3F.

Både Det Faglige Hus og Krifa mener, at de bør sidde med omkring bordet i en permanent trepart.

Henning Overgaard afviser over for Fagbladet 3F, at den overenskomstbærende fagbevægelses kursændring også hænger sammen med frygt for, at gule organisationer ender med at sidde med ved bordet i en permanent trepart:

“Det ser jeg slet ikke. Vi inviterer heller ikke Danmarks Naturfredningsforening til at forhandle overenskomster. Trepartsløsninger er der, hvor man har fagforeninger med, som har brancherettede overenskomster (Gule fagforeninger er typisk tværfaglige, red.). Og hvor man har en konfliktret.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er vist et meget fornuftigt standpunkt de overenskomst bærende parter på arbejdsmarked er nået frem til , om at droppe ønsket om en permanent trepart - Det kan godt være at Løkke har skiftet ham , og nu kalder sig Moderat .Men det ændrer ikke billedet af at han stadig grundlæggende er imod den danske model - akkurat som i hans tid hos Venstre -Hvorfor skulle han og fremtrædende medlemmer af partiet ellers kissemisse med de gule -?

Det er jeg enig i Nielsen, det han har gang i er kort sagt for dumt, og det er Løkke når han er uforudsigelig. De gule fagforeninger er ikke rigtige fagforeninger og har ingen plads i treparts forhandlingerne.

Kissemisse med de gule ....

Tænker, at VOM-partierne til gengæld forventer at modtage økonomisk støtte fra gule "fagforeninger" - og vil få det

Det må helt være smuttet fra min hukommelse .. hvorfor er det egentlig, at Socialdemokratiet nu pludselig er bedste venner med Moderaterne og folk som Lars "den lille svindler" Løkke samt den ulideligt frelste og arrogante overklassefeminist Stine Bosse?

Thor, som du dog kan formulere det

"hvorfor er det egentlig, at Socialdemokratiet nu pludselig er bedste venner med Moderaterne" fordi MF gerne vil fortsætte som statsminister

og Stine Bosse - åååååh nej altså
.

Ja, Mette ligger jo i ske med både Løkke og Troels. Det må være en ny udgave af den danske model.

Thor -
Ligefrem bedste venner er en pæn overdrivelse - Jeg vil nu mere kalde det et nødvendigt parlamentarisk onde - der var ikke andre muligheder for S hvis de ville bevare politisk indflydelse - Alternativet ved en ny dronningerunde i 22 kunne have bragt Løkke i en drømmeposition og en borgerlig regering med støtte fra de radikale kunne træde frem,-

Der var ikke blåt flertal efter valget 2022 selv med de radikale mandater, Den eneste måde der kunne dannes en blå regering, ville være hvis socialdemokraterne tillod det.

Det ville dermed være en blå regering på socialdemokratiets nåde og barmhjertighed, hvor S skule godkende alt, de kom med, og som kunne stemmes hjem når som helst, det behagede S.

Det ville give Socialdemokratiet den bedste oppositionsrolle, nogen kunne få, og de ville uden bøvl kunne profilere sig selv og dermed formentlig også kunne bevare den tilslutning på 27-28 procent, valget gav dem. Og allerbedst: de ville kunne ydmyge RV lige så meget, de havde lyst til og stemme alle deres ideer og mærkesager langt væk.

Eneste ulempe: ingen socialdemokratiske ministerposter, før den blå statsminister fik nok, og udskrev valg.
Det yder sgu bedre i mine ører end det, vi har fået med SVM.

Thor -
Det er rigtigt at der ikke på var et blåt flertal der kunne pege på en statsministerkandidat og kongelig undersøger- men det var tæt på - Det var nok også derfor at den politiske krejler Løkke på valgnatten ringede til det grønlandske folketingsmedlem for at forsøge at få hende til at pege i den blå retning -

I øvrigt mener jeg at den største politiske indflydelse opnåes ved at være tæt på der hvor beslutninger skal tages - Jeg er personlig af den opfattelse at hvis ikke S havde valgt at gå i regering på deres valgløfte om en bred regering - Så ville beskyldningerne om løftebrud - utroværdighed - uansvarlighed etc etc været haglet ned over partiet -
Der var I øvrigt også mange vælgere der dengang ønskede den brede midterregering - hvilket måske kan forklare at Socialdemokratiet fik et bedre valg end forventet -

Men et genvalg til SVM det tror jeg er helt urealistisk - Så det vil nok være klogt for S at begynde at orientere sig mere bredt mod en anden position efter et valg -

Lars Løkke. Det skal du vide, hvis du kisse misser med de Gule, så er du færdig, helt færdig, kan du forstå dette.
Krifa er indsamlings bøsse for Indre Mission og Faglig Hus er arbejdsgivernes forlængede arm og dem kan og vil fornuftige arbejder ikke have noget med at gøre.

I ly af regeringssamarbejdet hen over midten i form ad SMV ses det oftere og oftere, at såvel M som V stille og roligt river fjerene af den socialdemokratiske deltager i samarbejdet - flirt med de gule, skattelettelser, spidse albuer mht fremfærd i medierne oma. Det er efterhånden ulideligt at være vidne til, og der må være grænser for, hvor selvudslettende Socialdemokratiet skal opføre sig i samarbejdets hellige navn.

Kurt Olsen
Du har en pointe med at M og V er fundet sammen i ly af regeringssamarbejdet - Med formandsskiftet i Venstre fik Løkke sin tidligere wingman Troels Lund ind i stedet for Ellemann - Det passer helt sikkert Løkke bedre med Lund Poulsen i den position - en mand som han tidligere har bagt mange politiske rævekager sammen med -
Så helt klart skal der holdes et vågent øje med hvad de kan finde ud af sammen uden om S -

Lars Løkke og socialdemokrater er til kød og mælkeprodukter og ikke til bønner og linser!

Længere er den ikke!

Lad dansk landbrug leve!

Linser og bønner kan radikale importere kvit og frit!

Det er det der ligger i et liberalt samfund!

Selv hos de gule fagforeninger foretrækker de kød på bordet i stedet for oblater!

Verden er blevet så uhyre simpel!

Kun i storbyerne tilbydes dagligt street-food til det multikulturelle samfund!

Samira Nawa står altid ved bønner og linser!

De gule fagforeninger er mest til danske fødevarer!

Og de koster kassen!

Overenskomster er bydende nødvendige!

Den menneskeskabte klimakrise koster kassen!