Annonce

Metal-formand går i rette med direktør: Du vrøvler på TV

Metal-formand Claus Jensen understreger at Metal-virksomhed frit kan importere alle de medarbejdere, virksomheden har brug for, efter nuværende regler
Lønregel bremser udenlandsk arbejdskraft: - Vi har mere eller mindre opgivet at rekruttere herhjemme”.

Sådan lød overskriften på en historie hos TV2.dk onsdag.

“Vi har mere eller mindre opgivet at rekruttere herhjemme eller i det nære udland. Der findes simpelthen ikke de kompetencer, vi har brug for,” siger direktør for Olsen Metaltrykkeri i Rødovre, Stig Nalbandian, til tv2.dk

I et indslag i TV 2 onsdag toner direktøren for Dansk Industri, Lars Sandahl, i den forbindelse frem på skærmen, og proklamerer, at virksomhederne ikke kan få de hænder de har brug for, og derfor er man nødt til at sænke den såkaldte beløbsgrænse til 360.000 kroner fra de nuværende 445.000 kroner.

TV2.dk fortæller, at de kompetencer, som Olsen Metaltrykkeri i Rødovre har brug for, findes i Kina og Tyrkiet. Direktøren citeres i den forbindelse for at sige, at det kun er eksperter og it-folk, han har mulighed for at importere udefra efter de nugældende regler, men ikke lige de medarbejdere, som virksomheden står og mangler:

“Med den grænse (Altså den nuværende beløbsgrænse på 445.000 kroner, red.) har vi ikke den mulighed. Det er kun eksperter og it-folk, som kan komme ind på den ordning.”

Metal: Passer ikke

Og lige præcis her ryger kæden af, påpeger formanden for Dansk Metal, Claus Jensen.

For virksomheden Olsen Metal i Rødovre kan efter de nuværende regler frit importere lige præcis de medarbejdere, som virksomheden har brug for fra lande uden for EU.

virksomheden er berettiget til at hente arbejdskraft inden for alle Metals store fag gennem positivlisten

“Virksomheden er på Metals overenskomstområde, så vi har selvfølgelig undersøgt, om det er rigtigt,” skriver Claus Jensen i et opslag på Facebook og fortsætter:

“Det viser sig, at virksomheden er berettiget til at hente arbejdskraft inden for alle Metals store fag gennem positivlisten. Virksomheden kan altså bare hente arbejdskraft ind fra Kina, Indien og Tyrkiet, som arbejdsgiverne efterspørger, og ansætte dem på de sædvanlige lønvilkår ifølge overenskomsten.”

Metal-formanden mener, at der bag TV-indslaget ligger, at Dansk Industri lige nu kører en kampagne for at få beløbsgrænsen sænket:

Jeg oplever desværre, at der er en del, som ikke kender fakta om positivlisten for faglærte

“Arbejdsgivernes kampagne er under lavmålet. Og både journalister og politikere bør i de her dage være opmærksomme på, at der netop er tale om en kampagne. Jeg oplever desværre, at der er en del, som ikke kender fakta om positivlisten for faglærte.”

Claus Jensen forklarer:

“Inden for de fag hvor der er mangel på kvalificeret arbejdskraft i Danmark, kan virksomhederne allerede i dag hente arbejdskraften uden for EU, som de kan ansætte til lønnen i overenskomsten. Det er dog et krav, at virksomhederne lever op til deres samfundsansvar for at uddanne fremtidens arbejdskraft og tager de lærlinge, de er berettiget til. Og det gør den virksomhed, som TV2 omtaler.”

placeholder

 

Regeringen åbner op

I de aktuelle forhandlinger - på baggrund af S-regeringens reformudspil ‘Danmark kan mere I’, som ikke mindst skal skaffe flere hænder til det hungrende danske arbejdsmarked -  har regeringen antydet, at man måske kan gå med til at sænke den nuværende beløbsgrænse på 445.000 kroner.

Dansk Industri ønsker beløbsgrænsen sænkes til 360.000 så langt flere medarbejdertyper end nu kan importeres fra lande uden for EU. Det er mildt sagt ikke fagbevægelsens kop te.

S-regeringen har ikke nævnt noget om, hvilken eventuel ny lavere beløbsgrænse man kan gå med til.

Det er dog en bundet opgave for regeringen at skaffe flere hænder til arbejdsmarkedet. Ikke mindst fordi Arne-pensionen, som nu er en realitet, trækker folk ud fra arbejdsmarkedet. Derfor skal der skaffes et antal hænder, der minimum svarer til det antal, der fragår arbejdsmarkedet for at gå på tidlig pension. Det er aftalt mellem S-regeringen og dets tre støttepartier - De Radikale, SF og Enhedslisten - i det såkaldte forståelsespapir.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvilke jobkategorier er der konkret tale om? Hvad er det, som tyrkerne, inderne og kineserne kan, som vi ikke kan? Andet end at arbejde for en lavere løn end danskerne?

Socialdemokraterne må beslutte sig, er de for eller imod indvandring? I 2018 var de imod social dumping, det er de måske ikke mere?

https://piopio.dk/ny-rapport-lav-beloebsgraense-aabner-massiv-social-dum...

Det er altid ærgerligt, Niels, når du synes, at alle diskussioner skal ende med at være et spørgsmål om indvandring. Det danske samfund har altid profiteret af udefrakommende arbejdskraft, der har styrket kreativ udvikling af de produkter, vi rent faktisk lever af.

Jeg så godt indslaget på TV2, og tænkte omgående, at det bare ikke lød troværdigt på nogen måde.

Og hvis man kigger klippet nærmere efter, kan man da også tydeligt se begge direktørers næser vokse, mens de taler. Ganske lidt og kun langsomt, skal det siges. Det er trods alt ikke en tegnefilm.

Det hele drejer sig samlet set om en fortsættelse af blå bloks nedbrtdning af velfærdsstaten, samt privatisering af offentlige ydelser. En brik i det blå svindler hold manipulation af den danske befolkning. En svindel og manipulation, som har stået på siden Anders Fogh Rasmussen blev statsminister i starten af 00'erne. Den blå svindlerdrøm et et amerikaniseret dansk samfund, hvor en lille rig elite har råderet over resten af befolkningen og hvor den der ikke makker ret udråbes som kommunister eller smides i fængsel.

Den blå svindel og manipulation af den danske befolkning fortsætter.

Som Søren Pape Poulsen så ordentlig udtrykker det: Et opgør med den Socialdemokratiske arbejder romantik.

- Dvs. afskaffelse af lønmodtager rettigheder.

Og den er ALLE på det blå svindlerhold med på.

Godt brølt :-)

Sidder her og undre mig over hvorfor alle disse usandheder fra den blå lejr ikke kommer videre end til Pio, det er jo kun os læsere af netavisen der ser det, de fleste i min omgangskreds, aner overhoved ikke Pios eksistens. Der mangler i den grad et trykt medie som i gamle dage

Vi må blive bedre til at udbrede budskabet - link i mail til venner, facebook m.m.

Firmaet har tidligere “sunget” en tilsvarende sang og da 3F tilbød firmaet kvalificeret arbejdskraft var behovet pludselig ikke til stede…. Stig Nalbalbian er DI “forlængede politiske arm” - men endnu engang på vildspor… man kan undre sig over at medierne bliver ved med at lytte til hans bevidst ideologiske vildledning…

Lidt ude af kontekst, men alligevel en del af et større billede.

I en udsendelse med Clement, udtalte en direktør noget i retning af "Og vi skal også betale moms."

Direktøren er her enten bevidst eller ubevidst uvidende, for enhver allround-regnskabsassistent véd, at virksomheder kan trække den moms fra, som de selv har betalt til andre virksomheder. (Enkelte undtagelser, herunder f.eks. undervisning).

Det er kunderne, der betaler moms.
Virksomhederne inddrager momsen på vegne af statskassen.