Mette F. giver garanti: Klimatiltag inden sommer

Der vil blive indkaldt til forhandlinger og truffet klimapolitiske beslutninger inden sommerferien, lyder garantien fra statsministeren i spørgetimen.
Folketingets partiledere var tirsdag samlet for at stille spørgsmål til Mette Frederiksen (S) under statsministerens spørgetime.

Her bad De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, om en garanti for, at der vil blive truffet “væsentlige klimapolitiske beslutninger”, inden Folketinget går på sommerferie.

Selvfølgelig kan jeg svare ja til det. Det skal vi - og det er der også tid til

Den garanti var Mette Frederiksen klar til at give:

“Det kan jeg godt svare ja til. Selvfølgelig kan jeg svare ja til det. Det skal vi - og det er der også tid til,” siger statsministeren i folketingssalen.

Klimalovens mål om en 70 procents CO2-reduktion er ikke aflyst pga. coronakrisen, lyder det fra Mette Frederiksen. Der er er plads til klimaforhandlinger inden sommer, mener hun.
 

Truede regeringen inden spørgetime

Forud for spørgetimen gentog Morten Østergaard truslen om, at Radikale Venstre er klar til at trække støtten til regeringen, hvis man ikke kommer i hus med en klimahandlingsplan.

I februar var De Radikales deadline sat til grundlovsdag den 5. juni - altså et år efter folketingsvalget.

Håbet er som bekendt lysegrønt. Men jeg synes, det fik ny næring med statsministerens klare garanti

I et interview i Berlingske bliver fristen rykket til før Folketingets sommerferie, mens Morten Østergaard minder om, at regeringen sidder på De Radikales “nåde”.

Selvom statsministeren ikke lover en fuldstændig og færdig klimahandlingsplan, inden Folketinget går på sommerferie, så kvitterer Morten Østergaard for garantien om klimabeslutninger og forhandlinger inden sommer:

“Håbet er som bekendt lysegrønt. Men jeg synes, det fik ny næring med statsministerens klare garanti om, at vi tager klimapolitiske beslutninger inden sommerferien,” siger han.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Thomas, du tør ikke stå frem med dit rigtige navn, men hvorfor gemme dig bag mig?

TRAFIK og LUFTFART er en af de helt store "syndere", i forhold til netop CO 2 udledning.
Med Coronakrisens restriktioner og begrænsninger er det blevet bevist at det er på det trafikale område man har problemer.I det kriseperiodens minimale FLYVNING og minimale biltrafik, har indvirket begrænsende på Co 2 udledningen. Når man snakker klimatiltag til forbedring af klimaet, har det INGEN virkning at lægge afgifter på hverken Flyvning,Benzin eller Biler. Der vil blive fløjet og kørt i bil uanset fordyrende tiltag. .Hvad hjælper det at gøre f.e.x en flyrejse 15o,- dyrere ? Og en bil 2ooo,- dyrere ved indkøb ? Samt udbyde dyrere benzin og olie ? Og flere øgede afgifter til staten ? Folk betaler jo bare, og både flyver og kører videre. Hele klimaproblemet kræver en global OMSTILLING, hvor det IKKE bare handler om at forbruge som vanligt,for derefter bare betale mere for det.

Ika.. du har ret..Som jeg har skrevet mange gange..Dette er også en KLIMA-VIRUS..For det er så tydeligt at se hvor meget vi forurener her på moder jord nu hvor alle fly står på jorden og alle krydstogtskibe ligger i havn og der er kun 10-50 % biler på vejene over alt i verden. Og Opec+ har sat produktionen ned med 10 millioner tønder olie om dagen..SÅ VI SKAL FINDE ET NYT DRIVMIDDEL TIL FLYVER, KRYDSTOGTSKIBE, BILER osv.Og det har vi allerede VIND-ENERGI,SOL-ENERGI=BRINT.Og når folketinget vil vedtage en co2 plan inden sommer-ferien om 70% reduktion inden år 2030 i Danmark,så mangler de en plan mere som også skal vedtages,og som har 100 gange støre effekt..Og det er en plan der skal tages med til klima-top mødet (COP 26) der kommer til efteråret og planen er at alle skal tage stilling til om vi ønsker en luft-forurening som før krisen..Eller at vi som mensker vil stope op og lad olien bilve i jorden..Og der er penge nok, bare kig på krisen i 2009 der blev der brugt 50.000,00 milliarder kr og det samme når man nok også at bruge denne gang så ialt 100.000,00 kr milliarder kr ,så der er penge nok,det er kun et spørgsmål om vilje og det er dette spørgsmål COP 26 SKAL tage stilling til hvis, vi alle på denne jord presser på.Ellers er det bare endnu et klima-top møde uden nogle form for bindene planer,et spil for ( GALE-RIGET ) OG luft-forureningen kan forsætte indtil al olie er pumpet op af jorden og gæt selv hvordan vores fremtid så ser ud..DETTE ER EN KLIMA-VIRUS

Dette er en KLIMA-VIRUS.Luk øjne op

Tak Jens Kamp.
De store "flydere".Det bedre borgerskabs "kørende sofaer", med plads til en halv "galla",tv,Ipad,og diverse "teknik", trænger til at blive udskiftet til noget mindre. "Ellerter,heste eller cykler".Der bliver KUN EN gruppe der kommer til at skulle betale for den tiltagende produktion af UNØDVENDIGHEDER. Nemlig samfundets økonomisk svage trængte grupper. Samt alle lavtlønnede. Hvori består det "rigtige" i at der holdes unødvendig overflødig "PRODUKTION" i gang, som kun tjener et eneste FORMÅL,at skabe kapital for EN mand ?

Et ord siger det hele GRÅDIGHED..Men Men det er ikke køretøjet det er galt med, men brændstoffet= co2-forureningen
lad olien blive i jorden .Og skift til vind og sol, til el-produktion, og el til = brint.. og nul co2 fra udstødning kun vand .Og jeg forstår dig godt når du skriver Ellerter,heste eller cykler.Men du får aldrig et flertal til at gå hundere år tilbage . Vi bliver nød til at indse at menskeheden vil opleve og nå meget mens vi er på denne moder jord og el-biler vil være der i fremtiden..Men vi skal sørge for at vi ikke sviner jorden til som er det eneste sted vi kan lev, og det er olien der sviner mest, som vi tydeligt kan se i disse corona-klima-virus.tider.Så et skridt i den rigtig retning vil være at stoppe at pumpe olie op af jorden.Og det bliver ikke nemt at få hele verden med,men det er nødvendigt.Det bliver den største katestrofe menskeheden har skabt hvis vi efter denne KLIMA-KRISE bare fotsætter som før

Man kan sagtens forestille sig at der automatisk vil ske noget skræmmende med klodens "eget system" og "balance" der er med til at "sikre" at der ikke går kaos i den naturlige "orden". Mikrober og fødekæder.Luft,jord,ilt og vand i harmoni. Bringes der UBALANCE i dette underfulde system af LIV kan ingen med sikkerhed forudsige HVAD der vil kunne ske. Er der overhovedet dyrearter,planter,m.m der vil kunne undværes såfremt de uddør ? Nej reelt set ikke. Alting griber ind i hinanden. Og er afhængige af hinanden. Det drejer sig om OVERLEVELSE for både DYR og MENNESKER. Kloden er en mekanisme der fungerer
som levende kugle med alt hvad den rummer.Den tåler ikke at blive frataget bid efter bid lidt efter lidt. Grundsubstans. Urtidsbestemt. På vej mod "forvandling". Omdannet til noget fuldkommen andet end det der var "hensigten". For overhovedet at kunne BEHANDLE klimaproblemer, må det enkelte menneske se på hele baggrunden,og grundlaget for EKSISTENS.

Annonce