Annonce

Minister kræver redegørelse om gigant-bonusser

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) vil have en forklaring fra energibranchen på trecifrede million-bonusser
Foto: Dansk Energi
Lars Aagaard (M), klima- energi- og forsyningsminister
Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) kræver en redegørelse fra energibranchen i sagen om trecifrede millionbonusser til to medarbejdere i Energi Danmark.

Ifølge Finans.dk har to medarbejdere oparbejdet bonusser på 250 og 300 millioner kroner.

At bonusserne er blevet så astronomisk høje skyldes ikke mindst, at energibranchens mellemhandlere har tjent ekstremt mange penge på de ekstra høje energipriser.

Lars Aagaard betegner bonusserne som “ude af proportion”.

derfor indkalder jeg branchen til at redegøre for sagen

“Bonusser i denne størrelse er i mine øjne ude af proportion, og derfor indkalder jeg branchen til at redegøre for sagen,” skriver Lars Aagaard i et mailsvar til Netavisen Pio 

Klima- og energiministeren opfordrer branchen til at vurdere om deres aflønningsmodeller nyder den fornødne tillid hos forbrugere og ejere: 

“Det er selskaberne selv, der har ansvaret for at beslutte, hvordan deres medarbejdere skal aflønnes. Men jeg vil klart opfordre branchen til at vurdere om deres aflønningsmodeller er forenelige med den tillid den ønsker, at ejerne og kunderne skal have til branchens virke, og med de anbefalinger for god selskabsledelse som branchen har vedtaget.”

De voldsomme bonusser er optjent i Energi Danmark, som er ejet af selskaberne Andel og Nrgi.

"Det er helt gak"

Sagen om de gigantiske bonusser har også givet genlyd på Christiansborg.

“Ministeren vil simpelthen kalde dem (Branchen, red.) til samtale, og bede dem om at stå skoleret. Det synes jeg er lidt af en sejr, selv om vi ikke helt er i mål,” siger Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt i et video-opslag på Facebook.

Også Enhedslistens Pelle Dragsted er, ifølge Ekstra Bladet, forarget:

“Det er helt gak, at vi har nogle mennesker, der har spekuleret i at presse priserne på elektricitet så meget op som muligt, som så skal belønnes.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Endelig en fornuftig minister der kan se galskaben i de uhyrlige bonusser, som jo i sidste ende bliver
tørt af på skatteborgerne.
Det havde jo aldrig fundet sted med en rød regering.

Tror du selv på det?

Mon ikke det er Lars Aagaard selv, der har været med til at lave bonus aftalerne, mens han var direktør i Energi Danmark. Han står også fader til de diskriminerende Nettariffer, alt i alt er han en skandale for den grønne omstilling. Nu er han så blevet minister, fri os for den skade han kan gøre der!

Nemlig Tornen Jensen. Du sætter aben på de rette skuldre.
Den bør også sidde på Løhde og V's i Sundhedsministeriet, samt hos Løkke + øvrige borgerlige i SKAT, Forsvar, Politi... Kort sagt I alle nødlidende off. Etater

Jeg troede at argumentet for at privatisere branchen var at skabe konkurrence og dermed billigere priser for forbrugerne; nu har privatiseringen så resulteret i det modsatte.

Måske det er på tide igen at nationalisere Danmarks energiforsyning? Hvis vi som forbrugere skal tages i røven af energibranchen bør pengene da i det mindste gå til statskassen, den mangler jo hele tiden penge, siger politikerne.

Og hvis det er forbudt ifælge EU at nationalisere energiforsyningen, må vi jo overveje, om EU virkelig er i danske forbrugeres interesse. Skrevet af en tilhænger af ideen om et EU, som dagligt bliver stadig mere skuffet over de dilletantiske politikere, som kører showet.

Den lette og og mest rimelige løsning kan jo være at beskatte den ublu indtjening med 200% , så en bonus på 250 mill udløser en afgift på 500 mill

Vi har gas fra andel energi og har fået horrible gasregninger i 2022 stigning på over 100%. De bør returnere de bonusser, eller beskattes med 80 % . De skulle skamme sig

Jeg har engang hørt om et firma, hvor medarbejderne overhovedet ikke fik bonus og da slet ikke i millionklassen. De fik i stedet løn for at passe deres arbejde, og de, som ikke passede deres arbejde, blev fyret.

Jeg kan desværre ikke huske, hvad firmaet hed, men jeg mener bestemt, de findes endnu. Så måske flere burde afprøve den model?