Nedtur for Socialdemokratiet i ny måling

Det ledende regeringsparti taber tre mandater på en uge - og står nu til kun 35 mandater - et tab på 15 mandater siden valget sidste år
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Peter Hummelgaard (S), Nicolai Wammen (S) og Mette Frederiksen (S) - fotograferet under valgkampen oktober 2022
Den seneste Voxmeter-måling lavet for Ritzau mandag er skidt nyt for Socialdemokratiet. Og for SVM-regeringen.

Socialdemokratiet har i forhold til sidste uge tabt tre mandater, og står nu til kun 35 mandater. 15 færre end ved valget 1. november sidste år, hvor partiet fik 50 mandater.

De 35 mandater svarer til en tilslutning på 20,1 procent - mod sidste uges 21,5 procent. Ved valget sidste år fik Socialdemokratiet 27,5 procent af stemmerne.

Venstre står til 10,2 procent - svarende til en tilbagegang på 0,3 procentpoint i forhold til sidste uge. I mandater står Venstre til 18 mandater - det samme som i sidste uge.

Ved valget 1. november sidste år fik Venstre 23 mandater. Tilbagegangen siden valget er altså målt i mandater fem.

Det tredje regeringsparti, Moderaterne, står i denne uges Voxmeter-måling til 7,2 procent. Det er en tilbagegang på 0,6 procentpoint. I mandater står Moderaterne til 13 mandater. Et tab på et mandat i forhold til sidste uge.

Et tab på hele 23 mandater siden valget sidste år

Samlet står regeringens tre partier - Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne - i denne uges måling til kun 66 mandater. Et tab på hele 23 mandater siden valget sidste år.

I procenter er den aktuelle tilslutning til SVM-projektet 37,5 procent - mod 50,1 ved valget for godt et år siden. Det er den næstlaveste tilslutning til SVM-regeringen Voxmeter har målt.

Fremgang til DF - tilbagegang for Støjberg

På højrefløjen er der fremgang til Dansk Folkeparti. Partiet står i denne uge til syv mandater - mod kun fem i sidste uge. Målt i procent står DF til nu 3,7 procent - en fremgang på 0,8 procent i forhold til sidste uge.

Modsat ser det ud med Inger Støjbergs Danmarksdemokraterne, der står til 16 mandater i denne uge - mod 18 mandater i sidste uge. I procenter er tilbagegangen på 1,0 procentpoint.

Lidt overraskende - måske - scorer Nye Borgerlige denne uge det samme som sidste uge: 2,8 procent af stemmerne - svarende til fem mandater. Dermed ser det ikke ud til, at partiets uklare meldinger om støtte til Ukraine har kostet vælgere.

Fire partier går et mandat frem

I forhold til sidste uge går De Radikale frem med et mandat. Fra syv til otte mandater.

De Konservative går også et mandat frem. Fra otte til ni mandater.

Der er også fremgang til SF. I sidste uge stod folkesocialisterne til 23 mandater. I denne uge står partiet til 24 mandater.

Liberal Alliance står også til at gå et mandat frem i forhold til sidste uge. Fra 20 til nu 21 mandater.

På venstrefløjen står Alternativet og Enhedslisten mandatmæssigt som i sidste uge - med henholdsvis fem og 14 mandater.

På det sociale medie X (Tidligere Twitter) konstaterer Voxmeter, at mandagens måling giver den næstdårligste tilslutning til både Socialdemokratiet (20,1) - og regeringen (37,5) siden valget sidste år.

placeholder

 

Voxmeter-målingen offentliggjort mandag baserer sig på telefoninterview med 1.018 repræsentativt udvalgte personer 18 år+ og er gennemført i perioden 27. november til og med den 3. december.

Den maksimale usikkerhed ved de enkelte partier er på +/- 2,5 procentpoint.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvis regeringen kan holde samen et år mere, og SF i samme tidsrum kan holde fast i at sige og gøre så tæt på ingenting som muligt, kunne jeg sagtens forestille mig en situation, hvor Socialdemokratiet ved udgangen af 2024 er blevet overhalet af SF som tingets største parti.

Men som sagt: det kræver dels, at regeringen fortsætter mindst et år endnu, og dels at SF ikke begynder at sige eller mene alt for meget.

Det mest skræmmende er, at SF mener, at enhver, der blot er født i Danmark, automatisk skal have dansk indfødsret. Samtidig med, at danskerne ingen børn får overhovedet.

Det er gået op for folk vi har en statsminister uden format, der udsulter pensionisterne og hele tiden
forskel behandler forskellige faggrupper. Ydermere ansættes vennerne som spindoktorer og administrationen
vokser helt vildt ,uden at problemerne bliver løst se blot skat og sundhedsvæsenet.

Endnu et bevis på at det slider at påtage sig et lederskab - Men med de nuværende målinger er der vist ingen af regeringspartierne der ønsker at udløse valg i utide - Så truslen må komme fra oppositionen og det eneste de kan blive enige om er at de er sure på regeringen -

Intet som i absolut intet - har man hørt om et fælles alternativ udspil til den nuværende førte politik - Når man ser bort fra” koranloven” så har der været opbakning fra flere af oppositionens partier til den nuværende politiske linje - Sidst synliggjort med den brede opbakning til finansloven - som kun Enhedslisten ikke kunne se sig selv i -

På mig virker det som om, denne regering ikke må få succes i medieverden. Politiken er så sur en radikal avis at galden flyder i redaktørens leder hver dag. Senest er det Wammen der ikke dur. På trods af hans forhandlerevner. Berlingske er lige så slem at læse. Huller i osten, nedvurdering af den person. der antagelig vil efterfølge Mette Frederiksen den dag hun vil videre. Regeringen vil gerne genvælges, det fortjener den også for alternativet er håbløst. Men folk læser kun overskrifter, og jeg synes det er trist, der ikke roses mere. Det har de faktisk fortjent

Den første del af dit indlæg er en præcis analyse Helle. Tak fordi du orker.

👎👎

S har endnu ikke ramt bunden, og virker totalt handlingslammet.
INTET absolut INTET hører man fra S-folketingsgruppen.
Selv her på PIO er der ikke et eneste S-folketingsmedlem der siger noget, eller forsvarer politikken.
Men politikken er jo heller ikke nem at forsvare.
S er blevet en dødssejler med den nuværende ledelse.

hans Jensen, Hvad betyder det når du skriver at S er handlingslammet.
Den borgerlige opposition har KUN 58 mandater i denne måling, er det
lammende for en S ledet regering, i denne måling er der 121 mandater
som ikke vil vælte denne SVM regering. Og 58 der gerne vil.
Skulle det være en katastrofe, at 58 mandater intet kan, og intet vil.
Du ser syner ved højlys dag, har du nu været i portvinen igen.
Prøv at lægge mærke til at der i dag er indgået en 3 parts aftale, som
fagbevægelsen er fuldstændig ellevilde med, og nu har SVM regeringen lagt
fagbevægelsen i benlås, med denne aftale som skal sammenkædes med OK 24.
De udvalgte faggrupper kan sygeplejerskerne på fuld tid og indgår i en
vagtordning se frem til en lønstigning på mellem 50.000 og 60.000 Kroner
når OK 24 og aftalen med regeringen er fuld indfaset i 2026.
Prøv dog at være lidt realist, Mette blive siddende på magten i mange år.
Det er første gang at en regering har blandet sig i løndannelsen siden
1969 hvor kvinde fag blev sat på et lønsystem, som ingen kunne være bekendt.
Nu bliver det i det mindste rettet lidt op, og når OK 24 er overstået vil denne
overenskomst give de offentlige en lønstigning på 10 %. over 3 eller 4 år.

Arne, det tjener dig ikke til ære, at du bliver nedladende og fornærmende, bare fordi du ikke er enig.
S har mistet hvert 4. vælger. Regeringen havde et meget lille flertal efter valget. Nu har de ikke længere befolkningen med sig. At vi har en opposition der er splittet og svag, er kun regeringens held. Men at kalde regeringen en succes, kræver en meget stor entusiasme, og jeg vil ikke kalde det dygtigt at miste 25 % af sine vælgere. Jeg er i øvrigt slet ikke sikker på at 3 parts aftalen giver noget som helst ro. Jeg tror den giver ballade, meget stor ballade. Men det vil tiden jo vise. Om Mette vil sidde i mange år, kommer vel an på om partiet vil nøjes med max 20 % af vælgerne.

Hans Jensen, der er intet nedladende i Arne Jensens indlæg. Han replicerer til din ikke særlig gode dommedsgsprofeti uden belæg. Målinger er ikke nogen dokumentation, men et øjebliksbillede.
Regeringen har tre år tilbage, de er fortsat en flertals regering. Hvor problemerne kan komme, det er fra venstre mht co 2 og landbruget, men jeg håber Troels Lund er stærk nok til at få det hevet i land på fornuftig vis. Landbruget skal bidrage, det er dem der sviner meget.

At blive beskyldt for at være dranker, at gå til portvinen, og ikke at være realistisk, er noget jeg opfatter som nedladende.
At det er normalt i din verden, har jeg ingen kommentar til.

Helle 04 /12 kl 19.37 -
Selvfølgelig skal landbruget også bidrage til co 2 målsætningerne - Der er også noget der kan tyde på at der i landbrugskredse er en vis erkendelse af dette - Sådan vælger jeg at tolke det , når formanden for landbrug og fødevarer Søren Søndergård som inviteret gæstetaler på DD landsmødet fornyeligt - På det kraftigste opfordrede Støjberg og DD til at deltage i de kommende forhandlinger om co2 afgiften - I stedet for at være så kategorisk afvisende - Som han formulerede det,så gælder det om at opnå det bedste og politisk mulige resultat for landbruget -
Jeg ser det også som en afdæmpet støtte til Venstre fra landbrug og fødevarer - inden de afgørende forhandlinger om afgiften -

Hans Jensen Enig med dig, Mette Frederiksen blive ikke siddende som formand for socialdemokratiet og jeg mener heller ikke at hun blev valgt som formand, det var Frank Jensen der blev valgt fra og så var der ikke andre bud tilbage. M.F. vælger måske kommisionsposten efter Vestager hvis hun kan få sin departementchef med for alene tror jeg ikke hun kan klare jobbet, og heldigvis kan hun udnævne sig selv for internationalt er der vist ingen tiltro til at hun magter et internationalt topjob.

Du har vist skruet din tidsmaskine en omgang for langt tilbage ;-) Det var Helle Thorning, der kom til efter kampvalg mod Frank Jensen.

hans Jensen, for et være statsminister og en regering,
så skal man kunne tælle til 90, og det har de partier som
danner en regering kunne efter at valget var overstået.
Som jeg skriver så er der 58 mandater som vil vælte regeringen.
Men der er 121 mandater som ikke vil vælte denne regering.
Det spørgsmål at der bliver ballade, det kan jeg slet ikke forstå,
når en regering får gennemført det som de har lovet før valget,
hvorfor skulle vælgerne så ændre deres stemme, det lyder ikke rigtig.
Og så skriver du, at SVM regeringen havde et meget lille flertal,
det er slet ikke det det handler om, de havde under ingen omstændigheder
et flertal imod sig. Det kan da ikke passe det du forventer omkring 3 parts
aftalen, det er ikke regeringen der har lavet en aftale, det er fagbevægelsen
der har indgået et aftale indbyrdes, regeringen har ikke, og kan ikke diktere
noget som helst, det er fagbevægelsen der skal sælge aftalen til medlemmerne.
Det passer ikke at oppositionen er svag, den har ikke en leder, og den har intet
til fælles, som kan true den sidende regering. Hvis du ikke vil indse, at de
grupper som er blevet tilgodeset i 3 part, vil opnå en lønfremgang som ingen
har kunne drømme om, så ikke forstand på politik, Se dog på hvad der kommer på
forhandlingsbordet til OK 24 og se på hvor stor glæde der også var på arbejdsgiver
siden efter 3 parts aftalen, de kunne ikke få armene ned, det er en sjældenhed.

Du er da ekstrem naiv.For med de meningsmålinger, der bliver hun IKKE genvalgt.Det har været en dårlig regering fra dag 1.

👍👍

Det er på tide, at Socialdemokraterne må indse, at de må vælge imellem at imødekomme folkedybets krav om kortere snarere end længere arbejdstid/antal år på arbejdsmarkedet, og så at fortsætte den mere og mere uholdbare stramme udlændingepolitik over for EU- og 3. landsborgere, som gerne vil stoppe hullerne i velfærdssamfundets arbejdsstyrke, men som også bare vil have chancen for at få kæreste/kone og børn med til Danmark.

Fremover vil vi blive mere og mere afhængige af udenlandsk arbejdskraft, så lad os dog for pokker se det som en mulighed, og ikke som et skræmmebillede om 70' ernes og 80' ernes slappe udlændingepolitik.

Så lad mig lige skære det ud i pap, hvad der vil give succes for Socialdemokratiet:
En tilbagevenden til den linje, der blev kørt under etpartiregeringen, bare uden den tossede koranlov og med Rwanda-planerne tilbage på bordet igen. Men stadig som etpartiregering.

Og hvis RV siger nej igen, så lad endelig dem og resten af blå blok slide hinanden op i forsøget på at blive enige om noget, indtil selv de må erkende, at der ikke er plausible alternativer til en S solo-regering.

Og lige et PS: Nu er Frederiksen efterhånden blevet så synonym med SVM, at det vil være helt nødvendigt med en anden i spidsen for dette nye/gamle projekt. Jeg vil anbefale Tesfaye.

A er blevet et utroligt topstykket parti. Derfor er det her også toppens ansvar.

Mette F. Er ellers landets med afstand dygtigste partileder.

Men det hjælper ikke, når hun leder landet i en forkert retning.

Og når A pisser på vælgerne, på ugentlig basis.

Nå, vil ikke ødelægge fortællingen yderligere, for mit gamle parti.

Hvis A igen begynder at kæmpe for de svageste, istedet for at føre LLR politik. Melder jeg mig glad ind igen.

Alle mandagskommentatorer kan forklare Socialdemokratiets kæmpestore, ja nærmest historisk gigantiske tilbagegang, ja, nærmest aldrig set før i Danmarkshistorien!

Vi hører straks alle statsministerens superlativer når det drejer sig om klimamål, beskæftigelse og arbejdsløshed! Historiskt! Enestående!

Det interessante er at Pios journalist Jan Kjærgård absolut ingen ide har om tilbagegangen!

Hvorimod den selv samme - formodentlig - Jan Kjærgåård skriver et helt indlæg om “ Venstre vader i modgang“!

Men sådan er verden så forunderligt skruet samme!

Alt hvad der er nært - er svært!

Men måske den gode Jan Kærgaard har fået Lars Løkke galt i halsen:

“Alt, hvad der ikke er svært, skal være nært”

Socialdemokratiet har det svært hos vælgerne. Men det mest nærliggende er at tro at socialdemokrater lever med det! Folketingsvalget er ikke nært!

CO2 afgifter er nært!

Og så vender folkestemningen:

Alt, hvad der ikke er svært, skal være nært!

Straks pengene i statskassen klinger, finansministeren til folketingsmedlemmerne ringer!

C02 afgifter på fly går til pensionister…..

Alt, hvad der ikke er svært, skal være nært

Mon du som vælger er med i den næste udlodning?

Alt, hvad der ikke er svært, skal være nært!

Socialdemokratiet - et tab på 15 mandater siden valget sidste år!

En moderat tilbagegang, fornemmer vi på Jan Kærgaard!

Socialdemokratiet er godt på vej til at smadre det Danmark du kender. Og Mette Frederiksen ryster ikke på hænderne pga. katastrofale meningsmålinger. Fra 50 til 35 mandater er en katastrofe og de Socialdemokratiske vælgere føler sig snydt og betraget fuldt ud med rette. Det er nærmest udemokratisk og politisk krimminalitet Mette Frederiksen har udsat de Socialdemokratiske vælgere for. De stemte på Socialdemokratiet med udsigt til en rød regering og ikke en blå, som fører Liberal Alliances politik.

Men det fik de gennem det største politiske bedrag i Danmarks historien.

Tror ikke på meningsmåling..enig med Helle det er som om Regningen ikke "må" få gode odds..dagene,s forhandlinger og udspil om løn..er igen et af mange,resultater, der viser "man: holder ord og kan forhandle også med Fagbevægelsen 🎈..Lad Regningen leve til gavn for Danmark 🚩fremfor negative tone,.. .
Mette F.forsat Danmarks bedste statsminister,,det handler om samarbejde..& bredde bedst for Alle

Hanne og Helle, om så Mette F. smed alle rødhårede i spjældet, og forbød sex uden for ægteskabet, så ville I stadig hylde og rose Mette F. for at være en fortræffelig leder.
Jeg har nævnt det før, men jeg mistænker jer for at arbejde på partikontoret. Jeres skriv virker påfaldende og overdrevne positive, præcis som bestilt arbejde.

hans Jensen, du må meget undskylde, at vi er nogen som kender nogen,
som arbejder på alle tidspunkter af døgnet, og gerne ser at de kvinde
fag for løftet deres løn, efter det overgreb der blev begået ved
tjenestemandsreformen i 1969, men jeg kan forstå at det synes du ikke.
Husk på at før valget i 2019 lovede MF at hun ville søge et flertal
for en Arne pension, da sagde de blå partier, det er det største
vælgerbedrag som nogen partileder har fremsat. hvordan synes du at det gik.
Så ville Venstre og Moderaterne forringe de senior pension, som de selv
havde indført, MF var imod, men lod sig overtale under forhandlingerne på
Marienborg, det endte med at MF fik de andre 2 partier til at indse, at det
ikke var nogen god de havde fået, og fik dem overtalt at droppe denne forringelse.
Igen fik hun sin vilje, nu har hun fået sit eget valgløfte gennemført med et
løft på de 3 Mia. som hun lovede, ikke nok med det hun fik gennemført
en aftale om det dobbelte beløb, hele 6,8 Mia. kroner.
Hvis det ikke er en personlig sejr for statsministeren, selv om hun slet
ikke stillede som op i døren, så var det hendes sejr.
Nu er jeg kun en stakkels pensionist, jeg får intet, ikke engang ældrecheck.
Men der bliver sikkert en god jul trods alt.

Jamen det er dog fortræffeligt at du er glad for Mette F. Det vil jeg slet ikke tage fra dig. Men det er så dog besynderligt at 25 % af S-vælgerne ikke deler din begejstring. I min partiforening er der mange der stadig vil stemme S. for det har de altid gjort. Men tilfredse er de IKKE, så utilfredsheden er noget større end de 25 %.
I forhold til dine indlæg, er jeg bange for at der er en hel del du har misforstået, og skal læse op på.

hans Jensen, Nu er det sådan at uanset hvad Mette Frederiksen gør eller
har tænkt sig at gøre, har det intet med mig at gøre, jeg er pensionist.
Jeg kan ikke forestille mig, at hun vil ændre på den måde pensionister bliver
tilgodeset, jeg kan ikke få ældrecheck, jeg kan ikke få varmehjælp, jeg
kan ikke få de såkaldte hjælpepakker. Men jeg får da en sildemad, og den
varme mad hver dag. Og det helt uden hjælp fra statsministeren.
Jeg kan ved den gode julegrød ikke forstå, hvorfor du mener at jeg skulle
have noget som helst forhold til statsministeren, blot fordi jeg skriver
om den virkelighed som jeg må leve i, lige som du. Hvis nogen er utilfreds,
så må de da finde andre at stemme på, hvad din partiforening har af kvaler,
må i da løse i den sammenhæng du lever i. Kom lige med et godt råd til hvad
du mener jeg skal læse op på, jeg kan forstå at du mener jeg er misinformeret,
trods dette faktum, at jeg læser Politiken hver dag, som fast abonnement leveret
i min postkasse. "Organet for den højeste oplysning i det danske folk" som
Viggo Hørup proklamerede den 1 oktober 1884. Så næste år fejrer Politiken 140 års
oplysninger, til alle os der gerne vil vide mere. Kan du slå den Hans.

Hans Jensen. Jeg mener ikke du på nogen måde er alkoholiker, det var en joke AJvskrev lidt i sjov. Det bør du kunne bære. Du er ofte uenig og det er din ret. Men du må så også acceptere man siger dig imod. Og nej jeg kan garantere at jeg intet med partikontoret for S har at gøre. De indlæg jeg sender er mine egne observationer. Læser og lytter og tjekker ting. Og må sige vi ofte informeres med lidt for mange konspirationsteorier fra opposition og visse medier.

Vælgerne svigter, men den brede regering gør det formodentlig fantastisk!

Så fantastisk at oppositionen bruger deres tid på det som de finder passe de og personligt udviklende!

Ja, Folketingets arbejde er delt op i 30 stående udvalg og her kan politikere spørge ind til alt imellem himmel og jord og lovforslag bearbejdes og udsættes fir kompetent viden fra folketingsmedlemmer og indkaldte eksperter.

Men her i efteråret 2023 udebliver oppositionens medlemmer!

De har meldt sig ud af demokratiets arbejdsgange!

Og finder det ikke værdifuldt, afgørende, udviklende, medinddragede, ….

Her taler vi om danske folketingsmedlemmer der betales af skatteyderne for at repræsentere deres vælgere!

Rystende vil nogen sige: På et af de seneste møder sad tre fra regeringspartierne og to fra oppositionen.

Ved dagens PISA fremlæggelse var undervisningsminister Mattias Tesfaye skuffet over følgende undersøgelse:

“Danske 8.-klasses elevers viden om og forståelse af politik og demokrati er gået tilbage. Det viser resultaterne fra en ny international undersøgelse, ICCS (International Civic and Citizenship Education Study) 2022, hvor elevers viden om politik og samfundsforhold er blevet undersøgt for tredje gang.

I sidste undersøgelse i 2016 indtog de danske elever en delt førsteplads med eleverne fra Taiwan, Sverige og Finland. I ICCS 2022 ligger de danske og svenske elever stadig på samme niveau, men under eleverne fra Taiwan, der indtager førstepladsen. Finland har ikke deltaget i ICCS 2022.

Danske elever er dog langt fra de eneste, der er gået tilbage siden ICCS 2016, da størstedelen af landene oplever tilbagegang. Den generelle negative udvikling på tværs af de mange lande i undersøgelsen tyder på, at COVID-pandemien måske kan forklare en del af tilbagegangen.”

Rundbordspædagogikken både i udvalgsværelserne og i klasseværelserne trænger måske til et covid-boost!

At vi i dette lille land igen har tid til at lytte til hinanden!

Både derhjemme og ude på arbejdspladser og i vuggestuer, børnehaver, folkeskoler, ungdomsuddannelser…

Når mor A alligevel klarer det hele, så kan man lige så godt sætte sig et eller andet sted og hygge sig med sin iPad/iPhone og vlre på sociale medier.

Tesfaye hørte således ved PISA fremlæggelsen at danske skoleelever er verdensførende ved skærmen.

Dobbelt så meget som i de førende andre nationer!

Kig i folketinget!

Hvem lytter!

Alle er på iPhonen!

Æblet falder ikke langt fra stammen!

Hvem kom først hønen eller ægget!

Et æg til politikerne!

PISA resultaterne afspejler Folketingets sammensætning!

Næste gang vil Tesfaye se helt andre slides fra forskerne !

Folketingsmedlemmerne læser dårligere og regner dårligere end for fire år siden. Regnet i PISA år!

Til gengæld har såvel folkeskoleelever som folketingsmedlemmer regnet den ud!

Hvordan får man de lange dage til at gå med ingenting!

Mette Frederiksen styrer så meget at selv eleverne er faldet i søvn!

Stakkels Mattias Tesfaye!

Annonce