Simon Emil siger stop: Genopstiller ikke til Folketinget

Fortsætter som løsgænger frem til valget.
Tidligere erhvervs-og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille stopper i Folketinget senest ved næste valg, men fortsætter som løsgænger perioden ud.

Trods henvendelser fra mindst et andet parti, så bliver det ikke til endnu et partiskifte for Simon Ammitzbøll Bille, der har været i fire partier i sine 16 år på Christiansborg.

Det fortæller han til netmediet Altinget.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille brød efter sidste valg med Liberal Alliance, og siden lancerede han - sammen med en anden tidligere LA'er, Christina Egelund - partiet Fremad.

Det gik dog trægt med at samle underskrifter ind, og sidste år meddelte han at partiet lukkede.

Der har været spekulationer om Simon Emil Ammitzbøll-Bille eventuelt ville skifte til Lars Løkke Rasmussens nye parti Moderaterne, men det bliver altså ikke til noget.

”Allerede da vi nedlagde partiet Fremad, tænkte jeg, at nu var det nok også ved at være tid. Men sådan en beslutning skal man ikke bare træffe. Det skal man lige lade bundfælde sig,” siger han til Altinget.

Han holder dog samtidig en dør åben for at vende tilbage til politik på et senere tidspunkt.

”Hen over sommerferien blev jeg så enig med mig selv om, at ja, i denne omgang er jeg færdig med at være politiker på Christiansborg.”

Serie-partiiværksætter

Simon Emil Ammitzbøll-Bille startede den politiske løbebane som formand for den radikale ungdomsungdomsorganisation, RU, fra 2000-2003.

I 2005 blev han valgt til Folketinget første gang - ikke mindst takket være en mindeværdig optræden som talentløs fodboldspiller i tv-programmet 'FC Zulu'.

Han blev genvalgt ved folketingsvalget i 2007, men i oktober 2008 forlod han partiet efter uenighed med Margrethe Vestager om den politiske linje.

Simon Emil Ammitzbøll kritiserede skarpt, at Vestager i valgkampen året forinden havde suspenderet modstanden mod 24-års-reglen, og han mente, at partilederen kuppede både sin egen folketingsgruppe og partiets hovedbestyrelse ved at vende ryggen til de borgerlige i valgkampen og blindt pege på Socialdemokraternes Helle Thorning-Schmidt.

Op- og nedtur med Liberal Alliance

Efter bruddet med de radikale stiftede Simon Emil Ammitzbøll-Bille partiet Borgerligt Centrum.

Det liberale centrum-højre parti fik dog en kort levetid, for inden der var gået et halvt år meldte Simon Emil Ammitzbøll-Bille og de fleste af folkene i partiet sig ind i Liberal Alliance, som på det tidspunkt var opstået ovenpå resterne af Ny Alliance.

Det var i Liberal Alliance at Simon Emil Ammitzbøll-Billes karriere for alvor tog fart. Han blev straks politisk ordfører, og hurtigt også gruppeformand. Ved regeringsomdannelsen i 2016 fik han posten som erhvervs- og indenrigsminister.

Den post havde han indtil valget i 2019, hvor Liberal Alliance gik fra 13 til 4 mandater og formand Anders Samuelsen led den tort ikke at blive genvalgt.

Den formandspost forsøgte Simon Emil Ammitzbøll-Bille at få, men den gik i stedet til nyvalgte Alex Vanopslagh.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille valgte at melde sig ud af partiet og stifte partiet Fremad, som altså holdt i under et år.

43-årige Simon Emil Ammitzbøll-Bille har en bachelor-grad fra Roskilde Universitet. Privat er han gift med Kirstine og sammen har de to børn.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

placeholder

Kommentarer

Spurgt. Hvem vil savne ham?
En uduelig karrierepolitiker, der ikke ved hvordan det er, at have et rigtigt arbejde.

Det kan han få nu, cafeer råber på opvaskere.

Jeg tror at et stort flertal af den Danske befolkning lever fint videre, selv om Simon Emil Ammitzbøll-Bille ikke længere er medlem af folketinget, savnet efter ham vil ikke kunne mærkes.

Danmark er så blevet et bedre sted at være...

Annonce