Debat: Luk jobcentrene!

Lad i stedet fagbevægelsen overtage de ledige. mener tidligere socialrådgiver som i dag er Metal-lærling.
Det er afskyeligt, at vi gang på gang i medierne hører, at mennesker får det ringere af at være tilknyttet jobcentrene i Danmark.

Jeg er for, at vi lukker jobcentrene, eller at de i hvert fald får nogle andre arbejdsopgaver, som de magter.

 Vi skal ud af paragraf- og kassetænkning og i stedet lade den enkelte socialrådgiver udføre det arbejde, som  han eller hun er uddannet til - nemlig en helhedsorienteret indsats.

Lad fagbevægelsen tage sig af deres ledige eller sygemeldte medlemmer og lad fagbevægelsen sørge godt for deres medlemmer.

Systemet svigter borgerne

Jeg selv har siddet på begge sider af bordet, og som socialrådgiver var der ikke tid til en helhedsorienteret indsats. Jeg ved på egen krop, hvordan systemet svigter.

Det var love, paragraffer og kassetænkning og slet ikke det enkelte menneske, der hverken blev set eller imødekommet i forhold til at få en tilknytning til arbejdsmarkedet og dermed blive selvforsørgende.

Den anden side af bordet, har jeg også siddet ved, og det var bestemt ikke en positiv oplevelse.

Det var her, jeg rigtig fik at føle på egen krop, hvordan systemet svigter. Jeg kan levende sætte mig ind i, hvordan socialrådgiveren har det, men også det menneske, som af den ene eller anden årsag er blevet tilknyttet systemet og som kæmper en brav kamp for at komme ud af det igen.

Afslag på stribe gav stress

For mit eget vedkommende, begyndte det med en masse virksomhedspraktikker, hvor jeg hver gang blev lovet en tilknytning til arbejdsmarkedet, men når vi nåede tiden, hvor praktikkerne udløb, var der mange undskyldninger, for hvorfor jeg alligevel ikke kunne blive ansat. Jeg følte mig da godt nok lige som billig arbejdskraft!

Sideløbende skulle Jobnet og Joblog holdes i skak -  hver uge skulle der søges to opslåede stillinger - helst flere - så Jobcentret kunne se, at jeg var aktivt jobsøgende!

Jeg har blot været et nummer på en sagstamme

Det gav mig stress, at blive mødt med en masse afslag, samt jobsamtaler der aldrig førte til job, men en masse opmuntring til, at det var et godt CV og ansøgning, jeg havde skrevet, og at jobbet nok skulle komme.

Imødekommenhed eller at blive lyttet til, er aldrig noget jeg har oplevet i systemet. Jeg har blot været et nummer på en sagstamme, som helt sikkert har været for høj.

Måtte tage sagen i egen hånd

Havde fagforeningen og a-kassen haft midlerne til at skride ind og hjælpe mig til igen at få en tilknytning til arbejdsmarkedet som socialrådgiver, havde det ikke endt med, at jeg en dag i september 2020 tog skeen i egen hånd og stoppede en virksomhedspraktik og sagde, at nu er det tid til fuldstændig at sadle om - til et nyt fag og ny fagforening.

Det er det bedste, jeg nogensinde har gjort, og den dag i dag blomstrer jeg og trives - men det er jo for pokker ikke alle, der kan gøre som jeg.

Det lyder i medierne, at jobcenteret jagter en dødeligt syg mand. Hvad pokker er det for noget? Det er jo slet ikke der, ressourcerne skal lægges!

Der køres det ene ressourceforløb og virksomhedspraktikker efter det andet, til hvilken nytte?

Mennesker ender med stress, PTSD, udbrændthed, ja endda døden, det må virkelig være hårdt som socialrådgiver at have et menneskes død på halsen, fordi mennesket skulle tvinges igennem en virksomhedspraktik, selvom vedkommende ligger på sygehuset og er terminal – så lad dog disse mennesker være i fred

Helle Marie Pfeffer er lærling på en maskinfabrik og næstformand for Metal Ungdom Odense.

Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jobcentrene er de rene sjæle smadremaskiner. Hvis ikke du led af stress af angst inden, så gør du det helt sikkert efter at være trukket igennem dette maskineri. Systematisk statsorganiseret psykisk tortur. Det er hvad det er.

Det har du ret i. Som ny ledig møder man op i jobcenteret fulde af forventninger og mod livsmodet og arbejdsevnen intakt. Men som tiden går føler man sig mere og mere presset så der til sidst opstår eksistensangst. Man føler sig regulært truet på livet.

Her kan du læse en række fortællinger om, hvordan mennesker føler det. Og det er vel at mærke fra folketingets hjemmeside. Så folketinget og regeringen er udmærket godt klar over situationen.

https://www.ft.dk/samling/20161/almdel/BEU/bilag/353/1791519.pdf

Alt i mens bliver flere og flere produktive liv ødelagte. Og aller værst. De berørtes familie og børn lider overlast grundet situationen. Politikerne sidder bare og træffer beslutninger til højre og venstre helt uden omtanke for konsekvenserne for de mennesker deres beslutninger berører.

Altså er det her Danmark eller Nord Korea? Det kan man efterhånden godt være i tvivl om.

Helt enig, Benny. Luk Jobcentrene hurtigst muligt. De er fuldstændig ubrugelige til at løse opgaven. Det er også en Claus Hjort Frederiksen opfindelse, på baggrund af svindelnotater dengang i Arbejdsmarkedsstyrelsen. Læs f.eks. Jesper Tynells bog: "Mørkelygten".

Uha. Thor mine bange anelser slår til m.v Det har hele tiden ligget og naget i baghovedet, hvem der har været initiativtageren til dette misforster af et ledighedscenter. Jeg bærer ikke nag, men der kommer for mange sager på beddingen som disse herer i blå blok har været garanter for, for f. hvor er det meget der skal rydes op i og ikke mindst at få disse jobcentre lukket hermetisk.

Tak for linket Børge Jensen. Det er jo regulære horror historier man kan læse på selveste Folketingets hjemmeside. Hvad er der lige sket med Danmark? Fra at være et land for mennesker og det gode trygge liv er det nu udelukkende pengeinteresser der tæller. De velhavendes penge interesse vel at mærke. Det almindelige menneske er blevet degraderet til ikke eksisterende og eksistens berettiget fri vildt for de velhavende.

Der er nogen, som stemmer på det blå svindlerhold og forvolder store skader for dem selv og deres børn. Et besynderligt valg.

det blå svindlerhold

skriver den blå 'røvvasker' smølf
.

Når politikere taler om, hvor hårdt de arbejder, så kan man godt slå en latter op. For de ved ikke engang tilnærmelsesvis, hvad hårdt arbejde er og hvor hårdt livet efterhånden er blevet for 100.000 vis af danskere pga. den førte politik de seneste 15-20 år. En politik, hvor store grupper blev og bliver dagligt udskammet.

Mange må være umådelig skuffet over deres land, eller hvad man nu skal kalde det.

Tak for dit indlæg, Helle Marie Pfeffer, som jeg fuldt ud bakker op om. Oplevede det bureaukratiske, ineffektive system man påtvinges af Jobcenteret som jobsøgende med meningsløse samtaler via den anviste sagsbehandler uden udsigt til et reelt lønnet job. Det var demotiverende, hvor jeg heldigvis fandt støtten og motivationen gennem min fagforening, HK, og et frivilligt netværk for jobsøgende.

Tak for din respons, jeg selv blev næd til at skifte fuldstændig spor som det også fremgår af indlægget, da min fagforening på daværende tidspunkt svigtede big time sammen med A kassen, tænker at der skal være helt klare retnings linier for at få jobcentrene bedre.

Bedste hilsner
Helle M. Pfeffer
Industritekniker lærling og Næstformand i Metal Ungdom Odense

I går aftes kunne man på DR TVA se, at borgere tilknyttet jobcentre automatisk får tilsendt trusselsbreve om ulovlig nedsættelse af deres kontanthjælp. Digitaliseringen er ved at stresse danske borgere fra sans og samling og gå i panik, som om de befinder sig i en krigszone.

Det her fuldkommen sindsygt.

Ja, jobcentrene skal lukkes i deres nuværende form, og det vil være fint, hvis fagforbund/A-kasser kunne hjælpe de ledige, der søger job indenfor deres eget område.
Men …. Først og fremmest skal det sociale område ud af jobformidlingen. Lønarbejde kan være løsningen på lang sigt. Men …. Aktivering i praktikker etc. Er ikke midlet, der får syge i arbejde. Det gør bare syge mere syge. Syge er først raske, når de selv og deres læge siger, de er raske. Og så skal de have god information og vejledning på deres egne betingelser til at komme i gang igen. Og det sidste skal ikke foregå samme sted som de økonomiske bevillinger bliver givet.
Der bør oprettes en informations- og vejlednings virksomhed, økonomi bevilget af staten, men styret af lokalsamfundet, erhvervslivet, uddannelsesinstitutioner, kulturinstitutioner, frivilligcenter, foreninget etc som sammen med en gruppe veluddannede arbejdsmarkedsvejledere kan få borgerne på rette spor ifølge en enkel lovgivning. Og det gælder ikke kun lønarbejde, også frivilligt arbejde, deltagelse i foreningsliv, uddannelse kan være målet.
En sådan demokratisk virksomhed har Alternativet arbejdet på de sidste 1 1/2 år. I vil snart se et politisk udspil

Tak for din respons, jeg er fuldstændig enig med dig i, at jobcentrenes nuværende form skal lukkes.

Og at der virkelig skal laves en drastisk omprioritering af hvad jobcentrene så fremover skal bruges til.

Bedste hilsner
Helle M. Pfeffer
Industritekniker lærling og Næstformand for Metal Ungdom, Odense

Man kan nemt få det indtryk, at det er en bevist handling det blå svindlerhold har udført ved i sin tid at oprette de her handlinger, at få dårligst stillede i samfundet - som det blå svindlerhold finder uduelige - til at påfører sig psykiske skader og der igennem fysiske skader som forhøjet blodtryk for at de dør før pensionsalderen. Det er almindeligt kendt, at belastede mennesker lever langt kortere end mennesker som er gået let gennem livet. Helt op til 13 år kortere livsforventning til mennesker i boligblokke frem for dem der bor i villa kvarterene. Disse menneskers alt for tidlig dø rummer gode muligheder for top skattelettelser gennem kynisk og umenneskelig tilrettelæggelse af samfundsmodellen.

Og som vi nu igen kan læse har der været et skoleskyderi i USA igen og igen. Der tales om en tragedie. Men hvordan kan en politisk accepteret tilstand kaldes en tragedie, når det nærmest er hverdag? I 2021 har der været omkring 650 masseskyderier (masseskyderi defineres ved 4 eller flere dræbte) i USA, næsten to om dagen. Hver gang udtaler den ene præsident efter den anden der skal strammes op. Men der sker intet. Om der så er nok så mange protester fra amerikanske borgere. Skyderier foregår udelukkende på offentlige skoler, hvor de mindre bemidledes børn går i skole. Ikke hos de velhavende børns skoler. Havde det været tilfældet ville selv republikanerne (det amerikanske blå svindlerhold) straks kræve stop for våbensalg. Men det er det ikke. Og disse mennesker tjener store penge på de dræbte børn i de offentlige amerikanske skoler. Frem for begrænsning af våben salg mener de lærerne skal være bevæbnet i de offentlige skoler for at gå i krig mod skoleskyderi.

En typisk blå svindlerhold reaktion. Der er efterhånden ikke det, som de mennesker kan finde på af umenneskeligheder bare for at øge deres egen profit. Mennesker, liv og død betyder intet for dem, så længe det kun går ud over de 60% mindst bemidlede. De overflødige.

det blå svindlerhold
det blå svindlerhold
det amerikanske blå svindlerhold
blå svindlerhold

skriver den
blå 'røvvasker' smølf
blå 'røvvasker' smølf
blå 'røvvasker' smølf
blå 'røvvasker' smølf

kun fire gange i så stor en kommentar - blå 'røvvasker' smølf nu må du tage dig sammen!
.

Og bare vendt til algoritmer skal overtage sagsbehandlingen for at spare alle jobcenterets personale væk. Så skal du bare se. Så er der ikke længere nogen, som kan forklare, hvad der foregår. Det ligger skjult dybt dybt nede i big data. Ha ha ha

Hmmm, måske man kan hacke sådan en algoritme til at udbetale millioner hver måned. Altså det digitale SKAT blev efter en personale afgang på 4.000 ansatte lænset for mere end 12.000.000.000 kr. digitalt. Så...

Og det fortsætter den dag i dag. Ikke kun i Danmark. Med hos alle lande med en mere eller mindre digitaliseret offentlig forvaltning.

De politisk styrede demokratier har ikke en eneste chance for at følge med verden kloge finans genier, som lænser statskasserne verden rundt hjemme fra penthouse lejligheden i Dubai.

De offentlige digitale systemer trækker ulovligt og automatisk kontanthjælpsmodtagere i deres ydelser, samtidig med de udbetaler milliarder gennem digitalt tyveri af en håndfuld smarte mennesker kloden rundt.

Sådan ser det blå svindlerholds samfundsvision ud.

det blå svindlerholds

skriver den blå 'røvvasker smølf

der har svært ved at samle tankerne
to kommentarer på 4 (fire) minutter:
Jeppe Lindholm - 25 maj, 2022 - 20:07 - #24274
Jeppe Lindholm - 25 maj, 2022 - 20:11 - #24278

det er nok fordi at det blå fylder så meget i det lille hoved - arme stakkel
.

Har netop set en dokumentar på BBC, hvor mennesker i Kina bliver kaldt ind til forhør, hvis de ikke opfører sig som den kinesiske start ønsker det. Og det mindede i uhyggelig grad om det Danmark udsætter sine ledige og syge mennesker på landet jobcentre.

Skræmmende, at det blå svindlerhold har indført forhold for udsatte borgere i Danmark som minder meget om de metoder den kinesiske stat benytter mod sine ulydige borgere.

Det kan ikke gå for hurtigt med at få nedlagt de selvbestaltede jobcentere, som kun er oprettet med det eneste formål at kontrolere og mistænke alm. borgere. De har længe nok hærget dem der har haft det sværest i dette samfund, lad mottoet forsvinde at alle skal deltage på arbejdsmarkedet og lad det afløses af mennesket før systemet.

Annonce