Annonce

Fagboss er uden tvivl magtfuld – men som person ikke voldsomt interessant

Ny biografi om Dansk Metals formand, Claus Jensen, er veleksekvereret men nok kun for de allermest interesserede
Foto: Gyldendal. Omslagsgrafik: Sune Ehlers
Claus jensen, formand for Dansk Metal, bliver portrætteret i ny bog
Formanden for Dansk Metal, Claus Jensen, er en meget magtfuld mand. Det bliver slået fast adskillige gange i ny biografi.

Journalist Martin Flink har skrevet bogen ’Midt i magten’, som udkommer i dag.

Flinks baggrund skinner tydeligt igennem. Forfatteren er gået journalistisk og grundigt til værks.

Ud over at tale med bogens hovedperson, så kommer Martin Flink godt rundt om formanden ved hjælp af interviews med en lang række relevante kilder.

Claus Jensen, som for nylig blev 60 år, er placeret så centralt i det politiske samfund, at han på papiret er et oplagt emne for en biografi.

Men en ting er teori, noget helt andet er som bekendt praksis.

Ligner en samling artikler

Bogens kapitler kan ofte læses hver for sig, og det gør bogen nem at gå til og fra, men den journalistiske stil gør også, at den samlede fortælling halter lidt.

Godt nok fortæller de enkelte kapitler tilsammen historien om Claus Jensen og hans vej fra Lindøværftet, dengang Odense Stålskibsværft, til formandsstolen i Dansk Metal, som han har siddet i siden 2012.

Som sammenhængende fortælling i bogform kommer ’Midt i magten’ aldrig rigtigt op at flyve

Bogen indeholder adskillige underholdende og interessante anekdoter om politiske kampe og sejre, så kan denne læser ikke helt lade være med at sidde tilbage med følelsen af, at historien ville fungere bedre som en større portrætartikel i weekendudgaven af et dagblad.

Samtidig føles de enkelte kapitler også som gode journalistiske artikler hver især. Men som sammenhængende fortælling i bogform kommer ’Midt i magten’ aldrig rigtigt op at flyve.

Bør man kende Claus Jensen?

”Modsat sin magt, netværk og indflydelse er metalformanden med det pæredanske navn dog langt fra en person, der vækker genkendelse i den brede befolkning. Men det burde han.”

Sådan lyder det blandt andet på bogens bagside. Og det er måske her hunden ligger begravet.

For rigtigt at hænge på fortællingen fra start til slut, skal man nok være mere end almindeligt interesseret i politik og fagforeningsarbejde

Claus Jensen er en vigtig person, og hans arbejde er både vigtigt og interessant, men selve personen Claus Jensen er, ligesom navnet ret almindelig og derfor ikke synderligt interessant.

For rigtigt at hænge på fortællingen fra start til slut, skal man nok være mere end almindeligt interesseret i politik og fagforeningsarbejde.

Selvom kigget bag kulisserne er momentvis interessant.

 

Martin Flink. ’Midt i magten – et portræt af Claus Jensen’. 256 sider. Gyldendal. Udkommer i dag.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet