Berlingskes meningsløse målingsjournalistik

I panik over, at Berlingske Research modtager få besvarelser i deres undersøgelser, har de nu annonceret, at de vil gøre op med 'den meningsløse målingsjournalistik'. Desværre er Berlingskes kursskifte dybt utroværdigt.
Berlingske Research er fast gæst i S-baglandets postkasser med evindelige rundspørger om dette og hint. Man skulle umiddelbart tro, at målet var at brede den demokratiske samtale ud og understøtte partierne som demokratiske medlemsorganisationer. Mange års erfaring peger dog i en helt anden retning. For Berlingske såvel som andre medier handler det kun om at udstille konflikt, uenighed og uro på bagsmækken.

Desværre har mange i partiernes bagland lugtet lunten. Vi gider ikke misbruges og udstilles. Da Berlingske derfor gennemførte deres seneste rundspørge op til S-kongressen, var der så få, der svarede, at undersøgelsen ikke kunne bruges til noget.

Berlingske Research har derfor i desperation sendt en mail rundt, som proklamerer at de nu vil gå fra proces til politisk indhold - og derfor skal S-baglandet meget gerne svare på en række spørgsmål:

"Hos Berlingske Research forsøger vi at gøre op med den mere meningsløse målingsjournalistik, som vi også i et vist omfang har været med til at udbrede".

Sikke en erkendelse!

Meget kan vi kredsformænd, men at bidrage til Berlingskes skift fra proces til politisk indhold, det rækker vores evner ikke til. Jeg og andre ved, at alt, hvad vi siger, vil blive misbrugt og udstillet. Derfor holder vi vores debat intern, og derfor ønsker jeg ikke at hjælpe Berlingske på vej.

Hvis avisen mener sit projekt om mere indhold og mindre proces alvorligt, må de bevise det i spalterne de kommende måneder. Indtil da kunne Berlingske starte med at tage grundig snak med dets faste kommentator Thomas Larsen, som om nogen er eksponent for netop spin og proces.

Michael Johnson er formand for Socialdemokraterne i Indre By 3. Kreds.

Dokumentation:


Kommentarer fra Facebook