Danmarks ny miljøminister er menneskelig og supersej

Kirsten Brosbøl blev den store overraskelse i den ny SR-regering. Netavisen Pio har talt med europaparlamentariker Britta Thomsen, kredsformand Niels Møller Madsen samt tidligere politisk næstformand i Frit Forum København Henrik Aarestrup.
Foto: Rune Johansen/Kirsten Brosbøls hjemmeside

Britta Thomsen, europarlamentariker:
Hvad kendetegner Kirsten Brosbøl?
Kirsten er den sejeste. Hun var med til at lave kampagne for mig i 2004, og hun var bare på hele tiden. Hun er dygtig, arbejdsom og meget begavet. Jeg holder meget af hende og synes, det er sjovt at tænke på, at for 10 år siden, da jeg fyldte 50, da var hun end ikke stillet op som folketingskandidat. Men nu, hvor jeg lige er fyldt 60 og har holdt stor reception, hvor Kirsten også deltog, så bliver hun udnævnt til minister ugen efter. Hun er supersej.

Hvad vil kendetegne Kirsten Brosbøl som miljøminister?
Kirsten er en holdningspolitiker. Hun mener noget og sætter sig lynhurtigt ind i sagerne. Og så er hun modig - hun går efter det, hun tror på. For eksempel da hun i 2006 gik forrest i kampen for at øge hjælpen til handlede kvinder. Og så er Kirsten ikke for fin til noget. Hun har en arbejderbaggrund med en far, der er håndværker, og en mor, der er sygeplejerske, og jeg har i forbindelse med europaparlamentsvalgkamp kørt rundt med hende i et af de der ”lej et lig"-biler. Hun tager alt i stiv arm. Hun er en meget dygtig politiker, og jeg blev simpelthen så glad, da jeg hørte, at Helle Thorning-Schmidt havde udnævnt hende. Hun bliver en god miljøminister.

Henrik Aarestrup, tidligere politisk næstformand, Frit Forum København
Hvad kendetegner Kirsten Brosbøl?
Kirsten er god til at samle viden udefra. Jeg kender hende fra det samarbejde, som Frit Forum København har haft med hende, men jeg har også siddet med i et forskningsnetværk, som Kirsten var formand for. Hun er både sød og rar, men vigtigst af alt, så er hun god til at inddrage, og det tegner jo godt for de miljøorganisationer, som skal til at have en dialog med hende nu.

Hvad vil kendetegne Kirsten Brosbøl som miljøminister?
Mit indtryk af Kirsten er, at hun er meget opmærksom på, hvad partiets bagland mener. I Frit Forum oplevede vi, at hun altid var på linje med os, og at hun bakkede de studerende 100 procent op. Senest i forbindelse med Morten Østergaards forringelser af SU’en. Det var i starten af 2013. Og jeg tror, at vi i Frit Forum kan takke Kirsten for, at det ikke gik så galt, som der først var lagt op til.

Niels Møller Madsen, kredsformand, Skanderborg
Hvad kendetegner Kirsten Brosbøl?
Kirsten er meget menneskelig. Jeg vil nærmest karakterisere hende som en socialdemokratisk højborg, og jeg tror, at hun vil komme til at løfte miljøområdet, som jo er et kerneområde for os, så både mennesket og naturen er i fokus. Og selvom hun er helt ny, så har jeg stor tillid til hende. Hun har haft et meget tæt samarbejde med fagbevægelsen her i lokalområdet, og jeg tror på mange måder, at miljøministeriet passer rigtig godt til hende.

Hvad vil kendetegne Kirsten Brosbøl som miljøminister?
Kirsten er meget reel. Hun tænker over tingene, forhører sig hos de forskellige parter. Det er ikke noget med store armbevægelser, men mere grundige overvejelser og gennemtænkte idéer. Hun er dygtig, og jeg har virkelig tillid til, at hun kan løfte opgaven.


Kommentarer fra Facebook

Annonce