Det siger de om den ny skatteminister

Flittig, grundig og arbejdsom. Sådan lyder det enstemmigt fra kredsformand Bendt Olesen, EU-parlamentariker Christel Schaldemose og borgmester Erik Lauritzen om skatteminister Benny Engelbrecht.
Bendt Olesen, kredsformand, Socialdemokraterne i Sønderborg
Hvordan kender du Benny Engelbrecht?
Jeg har kendt Benny omkring 10 år. Først gennem partiet, men siden også som privatperson. Dengang vi skulle til at finde en ny folketingsmand efter tidligere skatteminister Frode Sørensen, fik vi en del bud udefra, men vores øjne faldt hurtigt på Benny. For det første fordi han er en, som har været ude og prøve og arbejde i det pulveriserende arbejdsliv, og ret hurtigt, når man er sammen med Benny, så mærker man en god udstråling. Og det skal man have som folkevalgt politiker. Benny er god til at formidle sine budskaber og sælge de socialdemokratiske synspunkter, som han står inde for.

Hvad karakteriserer Benny Engelbrecht?
Jeg har kendt mange folketingsmænd i mit politiske liv, men jeg må sige, at Benny er utrolig flittig. Han sætter sig ind i stoffet, har begge ben på jorden og ser en sag fra flere sider, således at han kan få en god socialdemokratisk, menneskelig vinkel på sagerne. Det er Bennys styrke.

Hvilket aftryk vil han sætte på Skatteministeriet?
Jeg tror, han vil være snusfornuftig. Han vil få trukket tingene ned og forenkle dem, så folk kan forstå, hvad det er for en kompleks skattelovgivning, vi har. Jeg tror også, at han vil kunne få nogle af de tunge sager, som den borgerlige regering har ladet ligget, for eksempel sagerne om ejendomsvurdering, ryddet op. Og så tror jeg, at Benny kan få folk til at betale deres skat med glæde. Vi har så fantastisk mange goder i Danmark, men at få folk til at forstå, at skat er en nødvendighed, at vi formår at fordele det på en retfærdig måde, og at der ikke er mange, som smutter igennem maskerne, det tror jeg, Benny kan.

Christel Schaldemose, EU-parlamentariker, opstillet i Region Syddanmark
Hvordan kender du Benny Engelbrecht?
Vi er begge to opstillet i Region Syddanmark, og derfor har det været naturligt for os at samarbejde. Jeg arbejder meget med forbrugerpolitik, og en af Bennys første ordførerposter var som forbrugerordfører, så vi fik hurtigt et supergodt politisk samarbejde, som blandt andet blev til en debatbog om fødevarepolitik.

Hvad karakteriserer Benny Engelbrecht?
At han ikke kan sættes i bås. At han er myreflittig og altvidende. Han er speciel på den gode måde. Han vil og kan en hel masse, selvom han ikke har nogen uddannelse. Han skriver godt, selvom han ikke er uddannet journalist. Han knokler i København altid, og alligevel er han en kæmpestor del af lokalsamfundet i Sønderborg Kommune. Han når det hele. Det er vanvittigt imponerende at se, og jeg ved ikke, hvor han får al den energi fra.

Hvilket aftryk vil han sætte på Skatteministeriet?
Jeg tror, der er to ting, der vil komme til at kendetegne ham. Det ene er, at han er regeringens mand. Han vil meget loyalt komme til at lægge en politisk linje, som begge partier i regeringen kan bakke op om. Men jeg tror samtidig også, at han vil kunne sætte sig ind i og forstå, hvordan det er at være henholdsvis erhvervsliv og almindelig skatteborger. Han kommer ikke til at følge embedsmændenes ønsker, han kommer til at styre det politisk. Han er virkelig en mand, som kommer til at arbejde for borgerne. Jeg synes, det var et godt valg af Helle.

Erik Lauritzen, borgmester, Sønderborg
Hvordan kender du Benny Engelbrecht?
Jeg kender Benny fra den lokale partiforening, hvor vi nok har kendt hinanden i 15 år. Han kan jo rigtig meget med kommunikation og har været kampagneleder i mange forskellige valgsammenhænge. Han er måske ikke ene årsag, men han er i hvert fald en stor del af grunden til, at jeg er borgmester i dag.

Hvad karakteriserer Benny Engelbrecht?
Jeg tror ikke, der er nogen hernede, der er uenige i, at han er en af de mest flittige og grundige politikere, vi har. Han er utrolig hurtig til at sætte sig ind i et svært emne og skabe sig et overblik. Benny arbejder jo altid. Jeg synes, det er utroligt, hvad han kan nå i forhold til, at han har sin hverdag på Christiansborg og samtidig bidrager meget lokalt. Jeg kommer til at mangle ham, men jeg er sikker på, at han stadig vil have et skarpt øje på det lokale.

Hvilket aftryk vil han sætte på Skatteministeriet?
Det er jo et svært ministerium, men jeg er sikker på, at med hans ordenlighed og grundighed, så vil han ikke acceptere de uhensigtsmæssigheder, der har været. For eksempel med forkerte skatteopkrævninger. Han vil kræve, at der nu endelig bliver ryddet op.


Kommentarer fra Facebook

Annonce